05 / 05 / 2024

istanbul açılan iş yerleri

istanbul açılan iş yerleri

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, "İstanbul’da esnaf sayısı içinde yüzde 17 olan kadın esnaf oranı, son 6 ayda yüzde 19’a yükseldi. İstanbul'da kadın iş yeri sahibi sayısı 5 bin 418 artarak 42 bin 538'e yükseldi" diye konuştu.

TOKİ İstanbul Gaziosmanpaşa projesi için beklenen tarih geldi! 665 konutluk dev proje yarın ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen İstanbul Gaziosmanpaşa projesi için beklenen tarih geldi. 665 konutluk dev proje yarın ihaleye çıkacak.

TOKİ'den İstanbul'a 632 konutluk yeni proje müjdesi! Dev proje için büyük gün geldi!

Toplu konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Tuzla'da inşa edeceği 632 konutluk yeni projenin ihalesini bugün gerçekleştiriyor. Projede konutların dışında 6 adet dükkan da bulunuyor.

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

İstanbul'un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi. Bakan Uraloğlu, 2024 yılını işaret etti. 

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ekonomik toparlanmanın önündeki en büyük engellerden biri şeklinde değerlendirilen emlak krizini aşmak için sektöre destek politikalarının genişletileceği kaydedildi.

TOKİ'nin Van'da inşa ettiği 17 bin 489 konut güvenli liman oldu!

Van'da 12 sene önce yaşanan 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar, TOKİ'nin inşa ettiği 17 bin 489 konutta güvenle oturuyor.

Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! İşveren yeşil ışık yaktı

Son dakika haberi: Türkiye İşveren Sendikası, asgari ücret zammı için açıklama yaptı. TİSK'ten yapılan açıklamada, işveren tarafı da asgari ücret zammına yeşil ışık yaktı.

Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler 2022! Emlak ofisi nasıl açılır?

Emlak ofisi açmak isteyenler yeni bir ofis açmak için nelerin gerekli olduğunu araştırıyorlar. Emlak ofisi açabilmek için bazı koşulların sağlanıyor olması gerekiyor. Peki, emlak ofisi nasıl açılır? Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Cannes'da açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde!

Dünyanın en prestijli şehircilik ve gayrimenkul fuarı MIPIM 2022 Fransa'nın kültür kenti Cannes'da başladı. MIPIM kapsamında açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde çıktı. Açıklama GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu'dan geldi.

Siteye iş yeri açan bahçeyi kullanabilir mi? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında sitede açılan işyerlerinin ortak kullanım alanlarını kullanıp kullanmayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

2021'in ilk yarısında açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi!

Resmi verilere göre, 2021'in ilk 6 ayında ülke genelinde açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi. En büyük yaprak dökümü İstanbul’da gerçekleşti.

Askeri hastanelerin tekrar açılması için çalışmalar mecliste!

Askerî hastanelerin tekrar açılması için yapılan çalışmalara ve Sağlık Bakanlığına devredilen personelin mağduriyetinin giderilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li  Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seyfi Dursunoğlu'nun mirası için açılan dava ertelendi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz ederek dava açmıştı. Mirasa yönelik açılan davanın ilk mahkemesi önceki gün görüldü.

istanbul açılan iş yerleri Haberi

istanbul açılan iş yerleri

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, "İstanbul’da esnaf sayısı içinde yüzde 17 olan kadın esnaf oranı, son 6 ayda yüzde 19’a yükseldi. İstanbul'da kadın iş yeri sahibi sayısı 5 bin 418 artarak 42 bin 538'e yükseldi" diye konuştu.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2020'nin ilk yarısında İstanbul'da açılan ve kapanan iş yerlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bu yılın ilk 6 ayında İstanbul’da açılan iş yeri sayısının, 2019 yılında açılan iş yeri sayısını şimdiden geçtiğini dile getiren Yılmaz, "1 Ocak – 30 Haziran arasında İstanbul’da 24 bin 883 iş yeri açılırken, 3 bin 921 iş yeri kapandı. 2019 yılında toplam 23 bin 552 yeni iş yeri açılmıştı. Salgının bütün yıkıcı etkilerine rağmen, iş yeri açılışında rekor kırıldı. Bu durum,...