17 / 05 / 2024

istanbul afet alanları iptali

istanbul afet alanları iptali

Sözcü Gazetesi muhabirlerinden Mehtap Ö. Ertürk, bugünkü haberinde İstanbul Valiliği'nin 2001 yılında hazırladığı 'afet planı' buhar oldu söz konusu 484 çadırkentli plan İBB'nin web sitesinden de silindiğini söyledi...

Rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

İstanbul afet dirençli bir şehir yapılabilir mi? Nasuh Mahruki 8 maddede sıraladı!

AKUT eski Yönetim Kurulu Başkanı, Nasuh Mahruki, X sosyal medya hesabından, İstanbul'un afet dirençli bir şehir haline getirmek için yapılması gerekenleri 8 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

İstanbul Finans Merkezi’nin ticari alanlarının kiralanmasına yönelik anlaşma yapıldı!

İstanbul Finans Merkezi’nde ticaret ve hizmet alanlarının kiralanması ve yönetim danışmanlığına ilişkin iş birliği anlaşması yapıldı.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır! Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, anahtarı nerede?

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır... Peki Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, Deprem Afet Konteynerı'nın anahtarı nerede? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İstanbul'daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, megakent İstanbul'da imara açılan asgari alanları paylaştı. İşte ayrıntılar...

İBB, İstanbul Otogarı'ndaki ticari alanları kiraya verecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminalinde yer alan ticari alanları işletmeye verecek. Söz konusu ihale 15 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

İstanbul metro istasyonlarındaki alanlar kiraya verilecek!

İstanbul'da yer alan metrolarda bulunan ticari alanlar ihaleyle kiraya verilecek. İlk ihale 4 Ağustos'ta yapılacak.

istanbul afet alanları iptali Haberi

istanbul afet alanları iptali

İstanbul'da 2001 yılında hazırlanan 'Afete Yönelik Acil Eylem Planı'na göre muhtemel bir deprem sonrası çadır alanlarından biri olarak bilinen Taksim Gezi Parkı, ranta kurban edilen 'çadır kent'leri yeniden gündeme getirdi. 

17 Ağustos 1999'daki depremin ardından 2001'de, İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi Hazine ve şahıs arazileri ve parkların da arasında bulunduğu 484 adet çadır kent alam belirlemişti. Söz konusu 484 çadırkent yerinin birçoğunda bugün rezidans, plaza ve AVM'ler yükseldi, İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin web sayfasında yayınlanan Acil Eylem Planı, buradan da silindi. 


Alanlar gökdelen oldu

Şişli'de yer alan Trump Tovver, Torunlar GYO'nun Ali Sami Yen projesi ve Anthill rezidans, Bahçelievler'deki Starcity Outler Center, Ağaoğlu Mycity Center, Meydan AVM, Zeytinburnu'ndaki Sahilpark Veliefendi Konutları ve Onaltı Dokuz Rezidans, Maltepe Dap Royal Center, Gaziosmanpaşa TOKİ Avrupa Konutları,...