13 / 05 / 2024

İstanbul avm yoğunluğu

İstanbul avm yoğunluğu

İstanbul Anadolu Yakası’nda yapılaşma tüm hızıyla sürüyor. Kartal Cevizli’den Avrasya Tüneli’ne uzanan 16 kilometrelik hat üzerinde oteller, hastaneler, ofisler ve konutlar bulunuyor. Yoğun trafiğin yaşandığı hatta 16 kilometrede 9 AVM yer alıyor. 

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Yaşanan depremler sonrası karavanlara ilgi yoğunlaştı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında vatandaşlar barınmak için karavanlara yöneliyor. Karavan şirketlerinde üretim yoğunluğu yaşanıyor. karavanlara olan ilgi giderek arttı. İşte haberin ayrıntıları...

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı. İSG CEO’su Berk Albayrak, bayram yoğunluğuna karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek sürecin aynı zamanda yapay zeka ile de takip edildiğini ifade etti.

Havalimanı ve otogarlarda bayram ve 'karne tatili' yoğunluğu!

2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesinden sonra memleketlerine ve tatile gitmek isteyenler hem havalimanında hem de otogarda yoğunluk oluşturdu. 9 günlük bayram tatiline sayılı günler kala firmalar ek sefer koydu. Biletler ise 300-800 TL bandında değişti.

Esenler otogarından Almanya'ya seyahat dönemi! 100 Euro'dan başlıyor!

Yaz mevsiminin gelmesiyle yurt dışına seyahatlerin yoğunluğu başladı. Yetkililer İstanbul'da kalkan toplam bin 100 otobüsün olduğunu ve bunların yaklaşık 140 tanesinin yurt dışına kalktığını belirtiyor. Ayrıca en ucuz biletin ise 100 Euro'dan başladığı kaydediliyor.

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

Sancaktepe’deki 14 dönümlük arazinin imar planı değiştirildi!

Sancaktepe’de bulunan Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş'ye ait yaklaşık olarak 14 dönümden oluşan arazinin planlarda “belediye hizmet alanı” olarak gözüken imarı, “konut-ticaret” olarak değiştirildi. İstanbul Büyük Şehir Belediye birimlerinin nüfus ve yapı yoğunluğu oluştuğu için karşı çıktığı plan deği

Kanal İstanbul şehri nasıl etkileyecek?

İklim krizinden etkilenen illerin ilk sırasında İstanbul yer alıyor. Kentteki beton yoğunluğu nefes almayı dahi zor hale getiriyor. Peki Kanal İstanbul şehri nasıl etkileyecek?

5 maddede arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "5 maddede arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Vergi dairelerinde hafta sonu yoğunluğu!

Vergi ve borç yapılandırmada borç taksit ödemeleri için son gün 1 Mart Pazartesi. Yoğunluğun engellenmesi için bugün vergi daireleri açık olacak. Borçlarını ödemek ve yapılandırmak isteyenler sabah 07.30'dan itibaren sıraya girdi ve uzun kuyruklar oluşturdu.

Bahçeli doğa evleri konseptine talep artıyor!

Arizon Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özden, “İstanbul nüfus yoğunluğu itibariyle en çok konutun satıldığı şehir olma özelliğini korurken İstanbullularda ise bahçeli doğa evi konseptine talep artıyor” dedi.

İstanbul avm yoğunluğu Haberi

İstanbul avm yoğunluğu

Hürriyet Gazetesi'nde Burak COŞAN'ın haberine göre Kartal Cevizli’den Avrasya Tüneli’ne uzanan 16 kilometrelik hat üzerinde yapılaşma tüm hızıyla devam ediyor. Yoğun trafiğin yaşandığı hat üzerinde konut, ofis, hastane ve oteller yükseliyor. 

Yoğun olan bu hatta yakın zamanda Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm tamamlanmasıyla 35 bin konut daha eklenmesi planlanıyor. 

İstanbul'da en büyük sıkıntıların başında trafik geliyor. Trafikte her geçen gün geçen süre artıyor. Yeni yolların köprülerin yapılmasına rağmen bu sorun bir türlü çözülemiyor. 

Uzmanlar sorunun köprüler, yeni yollar veya tünellerle çözülmesinin zor olduğunu, nüfus yoğunluğunun belli bölgelerde toplanmasının engellenmesi gerektiğini aktarıyor. 


16 KİLOMETRELİK YOL 


Uzmanların bu görüşlerinin aksine özellikle İstanbul'da konut, ofis ve AVM yoğunluğunun olduğu yerlerde yeni yatırımlar yapılıyor. Bu durumda olan trafiğin daha da artmasına sebep oluyor. 

Bu konuya örneklerden biri İstanbul’un...