05 / 05 / 2024

istanbul deprem bakımından güvenli mi

istanbul deprem bakımından güvenli mi

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Haluk Eyidoğan, İstanbul'un deprem kayıpları bakımından dünyanın en riskli kentlerinden biri olduğunu da hatırlattı.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan deprem bakımından en güvenilir ili açıkladı!

Deprem uzmanı Ahmet Ercan deprem bakımından en güvenilir şehri açıkladı. İşte sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ercan'ın o açıklaması...

Yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir tek tek belli oldu! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri" diyerek, güvenilir şehirleri tek tek sıraladı. İşte yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir...

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla resmen buz kestirdi! Peş peşe belli oldu! Hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşından binlerce kişi faydalanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla resmen buz kestirdi! Peş peşe belli oldu! Hemen bakın!

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne kadar 2023? 3 Mart evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaktadır. İşte 3 Mart evde bakım maaşına dair detaylar!

2 Mart 2023 bakım aylıkları verildi mi? Bakım aylığı verildiğini nasıl anlarım?

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında olan evde bakım maaşı için yeni bir ay yeniliği gündeme geldi. Giderek artan ihtiyaçlar doğrultusunda özellikle son zamanlarda destek ödemelerini artıran Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından yeni haber gel

Evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaşlarından faydalanan vatandaşlar evde bakım maaşlarının hesaplara yatmasıyla birlikte büyük bir sevinç yaşadı. Peki evde bakım maaşları ne kadar? İşte evde bakım maaşları hakkındaki detaylar...

Evde bakım maaşları hesaplara yattı... Evde bakım maaşı ne kadar?

Vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilen yardımlardan biri de evde bakım maaşları. Evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı. Peki evde bakım maaşları ne kadar?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı 2023'te tam bu kadar oldu! Peş peşe açıklandı! Hemen maaşlara bakın!

Binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşından faydalanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı 2023'te tam bu kadar oldu! Peş peşe açıklandı! Hemen maaşlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla tam bu kadar oldu! Tek tek açıklandı! Şimdi bakın!

Binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasından faydalanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla tam bu kadar oldu! Tek tek açıklandı! Şimdi bakın!

İstanbul’da büyük deprem olacak mı? İşte uzmanların tek tek görüşleri!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da büyük bir deprem olacak mı tartışmaları iyice alevlendi. Kimi jeologlar, İstanbul’da en az 7,5 büyüklüğünde bir deprem olacağını iddia ederken, kimileri ise buna ihtimal vermiyor. Peki hangi uzman ne diyor?

AFAD deprem yardımını kimler alacak? Deprem yardımı sorgulama nasıl yapılır?

AFAD tarafından yapılan açıklamalar eşliğinde bahsi geçen deprem yardımlarının detayları belli oldu. Deprem yardımı yattı mı diye merakla bekleyen depremzedelere ödemelerin başladığı bildirildi. 

Borsa ile ilgili şok iddia: Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından neden hemen kapatılmadı?

Borsa İstanbul, deprem felaketinin ardından işlemlere kapatılma kararından önce 4 bin 186 puandan işlem görüyordu. Borsanın kapatılması çağrılarına rağmen işlemlerin neredeyse 3 gün durmaması tepkilere yol açtı.

istanbul deprem bakımından güvenli mi Haberi

istanbul deprem bakımından güvenli mi

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Haluk Eyidoğan, İstanbul’un depremle sınavını ZETE'ye değerlendirdi. En büyük zafiyetin nüfus artışına paralel olarak artan bina sayısı olduğunu belirten Eyidoğan, İstanbul'un deprem kayıpları bakımından dünyanın en riskli kentlerinden biri olduğunu da hatırlattı.


İstanbul’da hissedilen ve kısa süreli paniğe neden olan 16 Kasım depremi, kentin depreme ne kadar hazırlıklı olduğu konusunu yeniden gündeme getirdi. CHP’nin 24. dönem milletvekili, İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Haluk Eyidoğan, İstanbul’un depremle sınavını ZETE’ye değerlendirdi. En büyük zafiyetin nüfus artışına paralel olarak artan bina sayısının olduğunu ifade eden Eyidoğan; Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası baz alındığında, İstanbul il alanının toplamının yüzde 16’sı birinci, yüzde 42’si ikinci, yüzde 30’u üçüncü ve yüzde’ 12 si dördüncü derece deprem tehlike bölgesinde yer aldığını...