27 / 04 / 2024

istanbul deprem çalışmaları

istanbul deprem çalışmaları

Glasgow’da düzenlenen “İklim Zirvesi”ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un deprem tehlikesine yönelik çağrıda bulundu. 

İstanbul'daki kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi! 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya son 15 yılda İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi ile İstanbul genelinde çok sayıda kamu binasının depreme karşı dayanıklı hale getirildiğini dile getirdi. 

İstanbul Barometresi: En önemli üç sorun deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım!

"İstanbul Barometresi” araştırmasının Aralık Raporu yayınlandı. İstanbulluların ev içi gündeminde ekonomik sorunlar ve Kovid-19 salgını ön plana çıktı. En önemli üç sorun ise, deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım olarak belirlendi.

İstanbul depremi için neler yapıldı?

İzmir depreminden sonra dikkatler İstanbul'a çevrildi. Peki İstanbul depremi için neler yapıldı? Hangi çalışmalar, raporlar hazırlandı? İşte detaylar...

Deprem açısından bakıldığında Türkiye'nin durumu tam bir felaket!

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul ve çevresinin 7.2 büyüklüğünde bir deprem tehdidi altında olduğunu söylüyor ve, “Deprem açısından bakıldığında Türkiye'nin durumu tam bir felaket. Bu felaket geldiğinde maalesef bağımsızlığımızı kaybedeceğiz" diyor.

Japon heyeti İstanbul'da deprem çalışmalarına başladı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Tokyo'nun Bunkyo Belediyesi ile yapmış olduğumuz kardeşilik anlaşmasıyla, Japonların deprem bilincini ve birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkına ulaştırmış olacağız." dedi.

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde konut çalışmaları tam gaz devam ediyor!

11 kenti etkileyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından yaraların sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için konut çalışmaları hızla devam ediyor. 

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yaptığı deprem konutlarında kaba inşaatı biten 10 blokta mantolama çalışmaları yapılıyor.

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilecek!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki konutların teslimi için çalışmaların hızlandırılacağını ve depreme dayanıklı konutlar için kentsel dönüşüme ağırlık verileceğini belirtti.

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması! İstanbul'da 90 bin konutun dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bakan Kurum, "İstanbul'daki tüm mahallelerimizde dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Hedefimiz, 90 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmek ve İstanbul'u doğal afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek. İlerleyen dönemlerde ise toplamda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayacağız." ş

Depremzedeler için istihdam çalışmaları başladı! 'Deprem İstihdam Seferberliği' projesi hayata geçti!

Merkez üstü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem 10 ili de derinden etkiledi. Bu illerdeki vatandaşlar için istihdam çalışmaları başladı. İşte detaylar!

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'un raylı sistem çalışmalarında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da inşası süren raylı sistem çalışmalarıyla ilgili konuştu.

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, ""Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.

istanbul deprem çalışmaları Haberi

istanbul deprem çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İskoçya’da düzenlenen, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı’na (COP26) katıldıç İBB'de yer alan habere göre; İmamoğlu, Glasgow’daki ilk olarak, C40 Büyük Kentler İklim Liderlik Grubu (C40 Cities) tarafından düzenlenen “Race to Zero” (Sıfır Emisyon) başlıklı panele katıldı. 

İmamoğlu, İstanbul’da afetlere hazırlık ve iklime bağlı kentsel dayanıklılığın artırılmasına yönelik 2 senede yaptıkları çalışmaları 3 başlık altında özetledi. Bu başlıkları; “durum tespiti”, “eylem ve seferberlik planı” ve “fiziki dayanıklılığın artırılması” olduğunu söyleyen İmamoğlu, şu bilgileri aktardı: 

“Biz, çok sayıda uzman ve bilim insanın katılımıyla, binlerce yıllık tarihi veriyi dikkate aldık. Uzmanlar, önümüzdeki 30 yıl içinde, İstanbul’da 7 ve üstü şiddette bir deprem olasılığını, yüzde 65 düzeyinde tahmin ediyor. Bu tehlikeli olasılığa bağlı olarak,...