07 / 05 / 2024

İstanbul deprem tehlikesi

İstanbul deprem tehlikesi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ Meclis’te düzenlediği basın toplantısında "İstanbul'un riskli, güvensiz yapıları yıkılıp yapılmadan, İstanbul bu haliyle olası bir deprem yaşarsa, sonrasında yapabilecek şeyler ne yazık ki çok az olacak; enkaz altından can ve cansız çıkarmakla sınırlı kala

Ünlü profesörden o bölge için yeni uyarı geldi: Deprem tehlikesi arttı!

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana deprem sonrası KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı bir uyarı geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamasında Ege'de deprem tehlikesinin arttığını söyledi.

İstanbul'da 600 binden fazla yapı 6.7'lik depremi bile kaldıramaz! Yeni yerler imara ve yapılaşmaya açılmamalı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi de gündem oldu. Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, X sosyal medya hesabından İstanbul'da yeni alanların yapılaşmaya açılması ve deprem tehlikesi ile ilgili paylaşım yaptı. 

Buğra Gökce uyardı! Milyonlarca insanımız deprem tehlikesiyle karşı karşıya

Kent planlamacısı Buğra Gökce, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de deprem tehlikesi ile karşı karıya olan illerdeki yapı stoğunun durumuna göre uyarılar yaptı. 

Japon Uzman Moriwaki'den İzmir için deprem uyarısı: '6,5 büyüklüğünde deprem bekliyoruz'

Joshinori Moriwaki adlı Japon deprem uzmanı, İzmir için ciddi bir deprem tehlikesi olduğu konusunda bir uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Flaş deprem uyarısı: 6.3 şiddetinde deprem tehlikesi ile karşı karşıyayız!

Prof. Dr. Osman Bektaş, yaptığı açıklamayla, Karataş-Osmaniye-Andıran fay zonunda 1998'deki gibi 6.3 büyüklüğünde bir depremin tekrar meydana gelebileceğine dair uyarıda bulundu. 

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Meydana gelen büyük depremler sonrasında ülke genelinde resmen göç başladı. Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerini ardından olası bir deprem tehlikesi yaşayan İstanbul’un en riskli ilçelerinden Tuzla’da, orta hasarlı olduğu belirlenen binaların yıkım süreci başladı.

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!

İstanbul için kritik uyarı: Deprem tehlikesi 4 kat arttı, kaçış yok! Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika uyarısı resmen geldi. Türkiye'deki fay hatlarının sayısının 500'ü geçtiğini söyleyen Ersoy, deprem tehlikesinin son 31 yılda 3,5 ila 4 kat arttığını belirtti.

Borsa ile ilgili şok iddia: Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından neden hemen kapatılmadı?

Borsa İstanbul, deprem felaketinin ardından işlemlere kapatılma kararından önce 4 bin 186 puandan işlem görüyordu. Borsanın kapatılması çağrılarına rağmen işlemlerin neredeyse 3 gün durmaması tepkilere yol açtı.

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

Borsa İstanbul’da son dakika gelişmesi! SASA deprem ile ilgili ilk duyuruyu yaptı!

Borsa İstanbul, deprem nedeniyle 8 şirketin hisselerinde işlemlerin geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Borsa İstanbul’un isimlerini verdiği şirketler arasında yer alan Sasa’dan açıklama yapıldı.

İstanbul deprem tehlikesi Haberi

İstanbul deprem tehlikesi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili  Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Elazığ ve Malatya’daki depremin, İstanbul başta olmak üzere Türkiye için hayati bir sorun olan deprem tehdidini tekrar gündeme taşıdığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin yüzde 92'sinin deprem kuşağında bulunduğunun, nüfusun yüzde 95'inin deprem kuşağında yaşadığının ve sanayi tesislerinin yüzde 75'inin deprem kuşağı üzerine kurulu olduğunun akıllardan asla çıkarılmaması gerektiğini vurgulayan Ümit Özdağ, "Deprem, saray rejiminin gündeminde gerektiği gibi olmasa da tabiatın gündeminde. Çok uzak olmayan bir günde muhtemelen İstanbul büyük bir deprem yaşayacak. Saray rejiminin gündeminin ilk maddesini, İstanbul depreminin sonuçlarını hafifletici önlemlerin acilen ve radikal karar ve uygulamalarla alınması oluşturulmalıdır. Söz konusu olan on milyonlarca insanımızın yaşamıdır. Bu konuda gereken önlemlerin hızla alınmamasının, ihmal edilmesinin, savsaklanmasının, ertelenmesinin sonuçları...