07 / 05 / 2024

İstanbul dörde bölünmeli

İstanbul dörde bölünmeli

Fransa Dış İlişkiler Bakanlığı Sürdürülebilir Şehircilik Başdanışmanı Michele Pappalardo, “İstanbul’u dört parçada düşünmek gerekiyor. Şehri dörde böldüğünüzde her bir bölümü kendi hayat sürecini sağlamış olacak...

İstanbul dörde bölünmeli!

Fransa Dış İlişkiler Bakanlığı Sürdürülebilir Şehircilik Başdanışmanı Michele Pappalardo’ya göre İstanbul dörde bölünürse daha yaşanılabilir bir şehir haline gelir. Bu şekilde şehri yönetmenin de kolaylaşacağını söyleyen Pappalardo, günümüzde ulaşımın en

Prof. Dr. Okan Tüysüz İzmir depremiyle ilgili  dört yıl öncesine gitti! 6.6 şiddetinden büyük deprem olmayacak dedi!

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz,  dört yıl öncesinde aynı fay hattında deprem olduğunu hatırlatarak ' 6,6 büyüklüğünden daha büyük bir deprem beklentimiz yok"  dedi.

İstanbul'da 5 bin 126 bağımsız bölümlük dönüşüm projelerinin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde "5 bin 126 Bağımsız Bölümlük Kentsel Dönüşüm Projeleri Temel Atma ve Yıkım Töreni" gerçekleştirildi. 

Tuzla'da 10 yılda 25 bin bağımsız bölüm dönüştü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada Tuzla'da 10 senede 25 bin bağımsız bölümün dönüştüğünü söyledi. 

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarına dikkat çekti. İşte Bakan Özhaseki'nin o son dakika açıklaması...

Fenercioğlu İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor!

Alanya ve Antalya’da yaptığı inşaatlarla kısa sürede hızla büyüyen ve ardından Bodrum, İstanbul ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Fenercioğlu A.Ş. şimdi de İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor. 

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılara altın uyarısı geldi: Paranızı dörde bölün...

Altının onsu, bu hafta rekor yükselişler göstererek 2 bin doları geçti. Rusya-Ukrayna savaşı ve yaptırımlar emtia fiyatları ve döviz kurları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Peki altın fiyatları ne olacak? Yatırımcılar neye yatırım yapmalı?

Düşler Vadisi'ndeki 624 adet bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Düşler Vadisi'ndeki 624 adet bağımsız bölümün ruhsatları 13 Temmuz 2021 tarihinde alındı.

Düşler Vadisi'nde 267 bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Düşler Vadisi projesinde 3202 parselde yer alan 199 adet konut, 68 adet dükkan kullanımlı toplam 267 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları alındı. Proje kapsamında toplam bağımsız bölüm sayısı 776 adet oldu. 

Depreme dayanıksız 6.7 milyon bağımsız bölüm dönüşecek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz depreme dayanıksızlığı tescillenmiş 6,7 milyon bağımsız bölümün dönüşümünü mümkün olan en kısa sürede tamamlamaktır. İlk etapta 1,5 milyon öncelikli yapı için hızlı ve kararlı bir çalışma içindeyiz." dedi.

İstanbul dörde bölünmeli Haberi

İstanbul dörde bölünmeli

Fransa Dış İlişkiler Bakanlığı Sürdürülebilir Şehircilik Başdanışmanı Michele Pappalardo’ya göre İstanbul dörde bölünürse daha yaşanılabilir bir şehir haline gelir.



Fransa Dış İlişkiler Bakanlığı Sürdürülebilir Şehircilik Başdanışmanı Michele Pappalardo, “İstanbul’u dört parçada düşünmek gerekiyor. Şehri dörde böldüğünüzde her bir bölümü kendi hayat sürecini sağlamış olacak. Bu da İstanbul’u daha yaşanabilir bir şehir haline getirir” dedi. Türk Fransız Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu kapsamında İstanbul’a gelen Pappalardo, Milliyet’e konuştu. Pappalardo, şunları söyledi: “İstanbul ve Paris nüfus konusunda benzer durumda değil. İstanbul gelişmekte olan bir ülkenin ekonomik başkenti ve insanlar kırsal alandan kalkıp şehre geliyorlar. Fransa’da bu zaten gerçekleşmiş bir durum. Fransa’da da büyükşehirlerin nüfuslarının artması problemi var ancak Türkiye’de yaşanandan çok daha yavaş şekilde yaşanıyor bu. Biz bunu 60’larda yaşadık. Bunu yaşarken insanların bir...