22 / 05 / 2024

istanbul en eski okulları

istanbul en eski okulları

1940 yılında İlkokul binaları İstanbul'da uygulanacak şehir planına göre tanzim edilecekmiş. 1940 yılında İstanbul'un ilkokul ihtiyacı, hazırlanan raporda 300 taneymiş. Bu okullar Eyüp, Fatih, Beşiktaş ve Beyoğlu'nda inşa edilecekmiş.

Dünyanın en eski bankası Monte Paschi'de 1 milyar dolarlık hisse satışı

Kuruluş tarihi 1472 yılına kadar uzanan dünyanın en eski bankası İtalyan "Monte dei Paschi di Siena"nın yüzde 25’i, 920 milyon euro'ya yani 1 milyar dolara satıldı.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Avrupa Konutları İstanbul'daki 6'ncı, Türkiye'deki 8'inci AVM'sini aldı! Profilo AVM konut oluyor!

Türkiye'nin en eski AVM'lerinden biri olan Mecidiyeköy'deki Profilo AVM satıldı. AVM'yi Artaş Grubu'nun satın aldığı gündeme gelirken, yerine konut yapılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul en önemli gündemlerimizden olacak!

Çılgın proje ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2021'de startını verdiğimiz Kanal İstanbul Projesi, 2022 yılında, projenin ilerleme hızına hız katacağımız en önemli gündemlerimizden biri olacak" dedi.

Kırıkkale Keskin'de eski çarşı merkezindeki dükkanlar yıkılıyor!

Tarihi yapısıyla Kırıkkale’nin en eski yerleşimlerinden olan, bir süre bölgenin ticaret merkezi özelliğine sahip Keskin ilçesindeki eski çarşı sokak sağlıklaştırılması projesiyle tekrar yapılacak.

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

Meksika'da Maya uygarlığına ait bilinen en büyük ve en eski yapı keşfedildi!

Maya uygarlığı tarafından yapılan, bilinen en eski ve en büyük yapı keşfedildi. Dikdörtgen biçimindeki devasa yapının MÖ 1000 ile 800 yılları arasında inşa edildiği tahmin ediliyor...

En eski yeni ev çözümü: Kütük evler!

Çevre dostu evlerde yaşayan sayısı her geçen gün artıyor. Kütük evlerin ömrü 100 yılı buluyor. Çelik ve betondan daha güvenli oldukları iddia ediliyor. Üretici firmaların önerisi Sibirya çamı ve Kanada sedirinden yapılanlar...

HEP İstanbul en iyi sürdürülebilir konut projesi seçildi!

Tekfen Gayrimenkul tarafından çevre dostu bir proje olarak hayata geçirilen HEP İstanbul, bu yıl Amerika’da düzenlenen ISBS2019 Sustainability Award - En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması’nda Sürdürülebilir Yapı–Konut Kategorisinde birinci seçildi.

Balkanlar'ın en eski Türk camisi restore edildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1394'te Bulgaristan Hasköy'de hayata geçirilen ve Balkanlar'ın en eski Türk camisi olan Eski Cami'yi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açtı.

Dünyanın en eski yapıları belli oldu!

Telegraph, dünyanın en eski yapılarını açıkladı. Listede, Türkiye'den de bir yapı var. İşte o liste...

istanbul en eski okulları Haberi

istanbul en eski okulları

İlk mektepler şehir planına göre tanzim ediliyor.

Yeniden 300 mektep yapılacak.


İstanbul'un yeni imar planında okulların yerlerini tesbit etmek üzere Maarif Müdürlüğü'nden bir plan hazırlanması ve hangi semtlerde okula ihtiyaç olduğunun tesbiti istenmişti. Maarif Müdürlüğü'nün başkanlığı altında toplanan bir heyet plan hazırlamıştır.

Hazırlanan planda okullar İstanbul ve Anadolu ciheti olmak üzere ikiye ve İstanbul ciheti de Beyoğlu ve İstanbul olmak üzere gene iki bölgeye ayrılmıştır


Mevcut okulların bazıları planda yeni yerlere nakil nakledilecektir. Fakat bu nakil pek cuzi olacaktır. Plana göre İstanbul'un muhtelif semtlerinde şimdilik, yeniden 75 ilkokul inşası düşünülmektedir. Bunlar sırasıyla; Eyüp'te 7, Eminönü kazasında 13, Fatih'te 26, Beşiktaş'ta 10, Beyoğlu'nda 19'dur. Ayrıca İstanbul'un Anadolu cihetinin mektep sayısı tesbit edilmektedir. İstanbul'da yeni imar planına göre 300 ilkokul binası inşa edilecektir. Bundan başka...