04 / 05 / 2024

istanbul en rekabetçi ilçeler

istanbul en rekabetçi ilçeler

‘İstanbul Rekabet Endeksi’ araştırmasına göre, kentin en rekabetçi ilçeleri sıralandı. İstanbul’da en rekabetçi ilçeler Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy ve Üsküdar olarak belirlendi.

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

Bankalar açıkladı, 1 Milyon Türk Lirası'nın aylık faiz getirisi eşiği aştı! 

Bankalar, düzenli olarak mevduat faiz oranlarını yeniliyor ve müşteri çekmek için rekabet içine giriyorlar. Buna göre, tasarruf sahipleri de , en yüksek getiriyi sağlayan bankaları öğrenerek bu avantajı kullanmak istiyorlar.İşte, Aralık oranları ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi...

Polat Şen kimdir? Polat Şen ne iş yapar?

Polat Şen kimdir? Polat Şen ne iş yapar? Hangi görevlerde bulundu? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Polat Şen ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Türkiye'de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!

İŞKUR'un yayımladığı rapora göre, Türkiye genelinde en çok işçi arayan 3 sektör, en fazla işçi aranan 10 meslek bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan detayları paylaştı.  

İş arayanlar dikkat! En fazla açık işte bu mesleklerde! İŞKUR resmen açıkladı!

İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı açıkladı. Haziranda kayıtlı işsiz sayısı 2 milyon 601 bin 582 kişi oldu. En fazla işçi açığı olan mesleklerse Özel Güvenlik Görevlisi ve Turizm ve Otelcilik Elemanı ve Satış Danışmanı” oldu.

Türkiye’de mezunları en çok para kazanan bölümler hangileri? Lisans ve önlisans için tek tek açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı yüzde 71,7 şeklinde olurken; lisans mezunlarında ortalama iş bulma süresi ortalama 13,9 ay olarak belirlendi. İşte en çok iş bulabilen ve en çok kazandıran bölümler...

Borsada ‘bahar’ havası! Hangi hisseler prim yaptı, hangileri geriledi? İşte borsada en çok işlem gören hisseler!

Borsa haftaya pozitif başladı. BIST 100 endeksi yüzde 0,21 oranında prim yaparak günü 5 bin 22 puandan tamamladı. Altın ve döviz kurları ise haftaya sakin başladı. Ons altında sınırlı yükseliş devam etse de geçen haftaki rekorlara şimdilik mola verdiği gözleniyor.

Borsa kayıpta! Hangi hisseler prim yaptı, hangileri değer kaybetti? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada bayram öncesi gelen satışlarla endeks yüzde 0,80 oranında gerileme ile günü 5 bin 18 puandan tamamladı. Peki, borsada kaç şirketin hisse senedi değer kazandı, hangileri değer kaybetti? En çok işlem gören hisseler hangileri? Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Detaylar haberimizde..

Konfor ve güvenilirliği ön planda tutan Kia Sportage Nisan fiyatı merak ediliyor

Kia Sportage'ın en büyük gücü, rekabetçi bir fiyata yüksek düzeyde özellik ve işlevsellik sunabilmesidir ve bu da onu birçok otomobil alıcısı için pratik ve çekici bir seçenek haline getirir. Peki Kia Sportage'ın Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Borsa haftayı ekside kapadı! İşte Borsa İstanbul’da en çok işlem gören hisse senetleri!

Küresel bankacılık sistemine ilişkin endişeler nedeniyle Borsa İstanbul haftanın son işlem gününde negatif bir seyir izledi. BIST 100 endeksi yüzde 0,59 oranında değer kaybederek günü 5 bin 31 puandan kapadı.

2022'de en çok aranan işler belli oldu

Kariyer.net'in istihdam verilerini göre, 2022'de en fazla iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla bilişim, üretim ve yapı olarak belirlendi. İşte tüm detaylar...

2022’de en çok işte bu meslek arandı!

Bu sene yine Google’da çok şeyler aradık, sorduk… Fakat bu yıl arama motorunda iş kollarından biri en fazla aranan ve ‘nasıl olunur?’  sorusunun yanıtı aranan meslek oldu.

Ayçiçek yağı, kırmızı et, beyaz etten son bir indirimde şekere! Yetişen kapacak! İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en büyük zincir marketlerinden biri olan Migros'tan dev indirim. Ayçiçek yağı, şeker ve et ürünleri indirime girdi. Peki fiyatları ne oldu? İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

istanbul en rekabetçi ilçeler Haberi

istanbul en rekabetçi ilçeler

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) desteğiyle İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi tarafından yürütülen "İstanbul Rekabet Endeksi" araştırmasına göre, kentin en rekabetçi ilçeleri Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy ve Üsküdar olarak sıralandı.


İSTKA desteğiyle İÜ İktisat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Şeker, Yrd. Doç. Dr. Arif Saldanlı ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Bektaş’ın yürüttüğü "İstanbul Rekabet Endeksi" araştırması tamamlandı.


Araştırmaya ilişkin veriler, İstanbul’daki kamu kurum ve kuruluşları arasında iş birliği tesis etmek ve ortak çalışmalar yapmak amacıyla İSTKA’nın koordinatörlüğünde yeni bir hizmet merkezi olarak faaliyete geçen "invest.istanbul" web adresine yerleştirildi. Güncel veriler, İSTKA’nın özellikle yabancı yatırımcılar için hazırladığı "invest.istanbul" web sitesinde, harita tabanlı olarak sunuldu.


Toplam 100 farklı gösterge düzeyinde yürütülen araştırmada, ilçeler arası rekabet endekslerinin yanı sıra demografik yapı, eğitim, sağlık, sosyal yaşam,...