01 / 05 / 2024

istanbul esnaf odaları

istanbul esnaf odaları

1946 yılında dört katlı ve her katta 80 odadan 320 odası olacak olan İstanbul Ticaret Sarayı inşa edilecekmiş. İstanbul'daki bütün ticari devlet daireleri bu saraya taşınacakmış ve 4 milyon liraya mal olacakmış.

İstanbul'da bir esnaf anlattı: Mal sahibim Afgan, 5 bin TL kira veriyorum!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve partisinin İBB Başkan adayı Azmi Karamahmutoğlu’nun esnaf ziyaretinde bir esnafla diyaloğu sosyal medyanın gündemine düştü. 

6 ayda 10 binden fazla esnaf kepenk kapattı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin açıkladığı haziran verilerine göre son 6 ayda kepenk kapatan esnaf sayısı 10 bini aştı. 2021 yılı haziran verilerine göre ise kepenk indiren şirket sayısı yüzde 115, açılan şirket sayısı ise yüzde 40 arttı.

Batman'da ev kiraları cep yakıyor!

Batman'da konuta talep artınca kiralar ücretleri de hızla artıyor.  Esnaf Odalar Birliği yönetimi, mülk sahiplerine kira için çağrı yaptı. 

İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olan birçok esnaf kira desteğinden yararlanamadı!

Beyoğlu Esnaf Dayanışması adına açıklamalarda bulunan Zorbey Çelik, kira desteğinin şartları arasında Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na kayıtlı olma şartı bulunduğunu belirtti.

İstanbul'da esnafın yüzde 92.6'sı kira giderlerini karşılayamıyor!

İstanbul Planlama Ajansı'ndan tarafından yayınlanan "İstanbul’da Pandemi Döneminde Mahalle Esnafı Araştırması"na göre; İstanbul'da esnafın yüzde 92.6'sının kira, fatura ve işçi ücreti gibi sabit işletme giderlerini karşılamakta sıkıntı yaşadığı belirtildi. 

İstanbul'da 51 binden fazla iş yeri açıldı!

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde yapılan açıklamaya göre; 2020 yılı içerisinde 51 bin esnaf yeni iş yeri açtı.

Tokat Belediyesi'nden esnafa kira desteği!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, belediye meclis toplantısında esnaflarla ilgili alınan kararları esnaf odaları temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda açıkladı.

Mersinli esnaf, yeni ihtisas sanayi siteleri istiyor!

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, kent merkezinde kangren haline gelen sanayi sitesi sorununun çözülmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Bağlar'da kayıtdışı iş yerleri ruhsatlandırıldı!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından vergi dairesi ve esnaf odalarıyla ortaklaşa gerçekleştirdiği  denetimlerde tespit edilen 3 bin 400 iş yerinin yüzde 80’inin ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemini gerçekleştirdi.

İstanbul'da ulaşıma zam mı geliyor?

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerine yüzde 35 zam yapıldığını duyurdu. Zammın İBB'ye bağlı ilgili otoritelerin imzasından sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kanal İstanbul'a dava açıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Eyüp Muhcu, Kanal İstanbul proje ile ilgili olarak, "Süre kaybetmeden, başka oldu bittilere meydan vermeden dava açarak hukuki süreci başlatacağız" dedi...

Forum İstanbul'da dövizle kira ödeyen esnaf, kepenk kapattı!

Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde dövizle kira ödeyen esnaf kepenk kapatma eylemi yaptı...

TOKİ'den İstanbul esnafına yeni çarşı geliyor!

TOKİ, Rami Kışlası'nda 1986'dan bu yana geçici olarak faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı için Kayabaşı Batı Resneli Bölgesi'nde modern bir çarşı inşa edecek.

istanbul esnaf odaları Haberi

istanbul esnaf odaları

Ticaret Sarayı


Dört katlı ve 320 odalı olacak


Eminönü Meydanı'nın Balık Pazarı tarafına inşa edilmesi kararlaşmış bulunan İstanbul Ticaret Sarayı için hazırlıklara başlanmıştı.

Yeni Ticaret Sarayı dört katlı olacak ve her katta 80 odadan 320 odası bulunacaktır.

Şehrimizdeki Ticaret ve Sanayi Odası ile borsalar, esnaf odaları ve bütün ticari devlet daireleri buraya nakledilecektir. Ayrıca Ziraat Bankası'nın İstanbul Şubesi de yeni saraya nakledilecektir.

Büyük Ticaret Sarayı'nın inşasına 4 milyon lira sarf edilecektir. Şimdiden 1,5 milyon liralık tahsisat vardır. Geri kalan parayı şimdilik Ziraat Bankası verecek ve bu arada binaya yerleşecek olan müesseseler peyderpey para ödeyeceklerdir.


(1946 yılında Reşat Altın 30 liraymış.)


Akşam Gazetesi 20 Ocak 1946



Abdullah Kutalmış...