27 / 04 / 2024

İstanbul Gümrük Başmüdürlüğü binası

İstanbul Gümrük Başmüdürlüğü binası

1935 yılında İstanbul Gümrük Başmüdürlüğü binasının rıhtım tarafındaki kısmı, temellerinin kum üzerinde bulunmasından dolayı denize doğru kaymaya başlamış. Çatlakların oluştuğu tarihi binada uzmanlar incelemede bulunacakmış.

Akbank’ın genel müdürlük koltuğunda artık yeni bir isim oturacak!

12 yıldır Akbank'ta genel müdürlük yapan Hakan Binbaşgil yönetim kurulu başkanı yardımcısı olarak atanırken, bankanın yeni genel müdürü ise Cenk Kaan Gür oldu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne personel alımı: Hangi kadrolar ve şartlar geçerli?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yeni personel alımı için başvuruları kabul edeceğini duyurdu. İlana göre başvuruda bulunacak adayların, en az lise mezunu olmalarının yanı sıra, 60 KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. İşte bu özel iş ilanının detayları haberin devamında...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il uyardı! Bayramda o illerde gök gürültülü sağanak yağış var! İstanbul, Ankara İzmir...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayram süresince yurt genelinde havaların nasıl olacağını duyurdu. Bu kapsamda, Ankara ve İzmir'de bayram süresince hava açık olurken İstanbul'da ise yağış bekleniyor...

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev almak isteyenlere müjde! KPSS şartsız personel alımı yapılacak!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden iş arayanlara güzel haber geldi. Edinilen bilgilere göre Emniyet Genel Müdürlüğü (Emniyet Genel Müdürlüğü) İŞKUR üzerinden personel alımı yapacak. KPSS şartının olmadığı personel alımında adayların en az lise mezunu olması gerektiği öğrenildi. İşte detaylar...

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Karayolları Genel Müdürlüğü tam 3 bin işçi alacak! Hemen başvurun!

Ulaştırma Bakanlığı’na bünyesinde faaliyet gösteren Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden 3 bin işçi alımı gerçekleştireceğini paylaştı. İlan kapsamında, çeşitli mesleklerde işçi alımı yapılacak. Peki, kontenjan dağılımı nasıl, adaylarda aranan koşullar nelerdir? İşte detaylar...

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bazı taşınmazları kiraya veriyor! Geç kalmayın!

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün kiralık taşınmazlar ilanını yayımladı. Buna göre 3 taşınmaz kiraya verilecek. İhale ve Teklif Açma Tarihi 07 Mart 2023 saat 10.00 olarak belirlendi.

İthalat yapanlar bu haber sizi çok ilgilendiriyor! Gümrük vergisinde yeni düzenleme geldi!

Ticaret Bakanlığı’ndan, ithalat yapanları ilgilendiren önemli bir karar geldi. Bakanlık, gümrük vergilerinde 2023 yılı için değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü personel alıyor! İlan yayımlandı! Bu şartları taşıyan herkes başvuru yapabilir!

Emniyet Genel Müdürlüğü, Sözleşmeli personel alacağına dair bir duyuruda bulundu. Yayımlanan ilana göre; Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 30 sözleşmeli bilişim personeli alımı gerçekleştirilecek. Peki, Emniyet Genel Müdürlüğ

İstanbul Gümrük Başmüdürlüğü binası Haberi

İstanbul Gümrük Başmüdürlüğü binası



İstanbul gümrük binası denize doğru kayıyor


Bazı çöküntüler oldu, mütehassıslar bir tehlike olup olmadığını araştıracaklar


    İstanbul Gümrük Baş Direktörlüğü binasının rıhtım tarafındaki kısmı, temellerinin kum üzerinde bulunmasın ötürü hafifçe kayarak yerinden ayrılmaya yüz tutmuştur. Bu durum tesiriyle binanın zeminiyle duvarlarında husule gelen çatlaklıklar son zamanlarda artmıştır. Çatlaklıklara bakılınca binanın denize bakan kısmının diğer kısımdan ayrıldığı ve bazı çöküntüler baş gösterdiği dikkate çarpmıştır. Ayrılan kısımlar arasında üç dört santimlik mesafe vardır. 

    Gümrük Baş Direktörlüğü, binanın çökmek ve denize gitmek tehlikesi mevcut olup olmadığını anlamak için belediyeye başvurmuştur. 

    Belediye, fenni muayene yaptırmak üzere gümrükten binanın planlarını istemiştir. Mütehassıslar...