01 / 07 / 2024

istanbul için özel deprem kredisi uygulaması

istanbul için özel deprem kredisi uygulaması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, Afet ve Acil Durum Yönetim Durumu Başkanlığı (AFAD) ile ilgili maddeler de içeren torba kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda...

İnşaat devleri depreme dirençli İstanbul için aynı çatı altında toplanacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 20 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek “inSuppliers İnşaat Sektörü Profesyonelleri Buluşması” özel oturumunda sektör temsilcileri ile depreme dirençli İstanbul için bir çatı altında bir araya gelecekler. 

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

İstanbul için özel deprem yasası! Özhaseki: '5 yıl içinde tamamlarız'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'a özel bir deprem yasası çıkarmayı planladıklarını belirtti. Bu kapsamda İstanbul ilini 5 yılda tamamlamayı hedefliyorlar.

Kentsel dönüşümde İstanbul için özel birim kurulacak: Rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacak! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, megakenttekim riskli binaları işaret ederek, "İstanbul için özel bir birim kuracağız" dedi ve  İstanbul'daki rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacağını söyledi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklamaları...

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

İnşaat sektöründen ucuz konut için destek talebi! Özel sektör de desteklenirse fiyat balonu patlar! 

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, sosyal konut projelerine katılamayan fakat  konut ihtiyacı olan vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için özel inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Türkiye İMSAD, Yeşil Mutabakat’a hazırlık için özel eğitim programı başlattı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

Kuzey Makedonya'dan Türk yatırımcılar için özel avantajlı bölge tahsisi!

Kuzey Makedonya, Türk yatırımcılar için özel bölge tahsis edeceğini açıkladı ve yatırımcıları bölgeye davet etti.

V Mall İstanbul için ilk kazma vuruldu!

1 milyar 200 milyon TL değerindeki ‘V Mall İstanbul’ Alışveriş Merkezi için ilk kazma vuruldu...

Kanal İstanbul için geçiş garantisi verilecek mi?

Kanal İstanbul'la ilgilenen yatırımcı şirketlerin tamamı, hazine garantisi almadan finansman sorununu çözemeyeceklerini anladı. Şirketler, Hazine'den Kanal İstanbul için de geçiş garantisi talep ettiler. Peki bu garanti verilecek mi?

Kanal İstanbul için hukuki yolları kullanarak mücadelemize devam edeceğiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul için "İstanbul’a en büyük ihanet projesidir. Bunun engellenmesi şarttır" dedi ve hukuki yolları kullanarak mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

istanbul için özel deprem kredisi uygulaması Haberi

istanbul için özel deprem kredisi uygulaması


Torba kanunda deprem riski taşıyan İstanbul da var. İl Özel İdaresi’nin tahsis edeceği kredi, hasarların önlenmesi için geliştirilen projelerde kullanılacak. 


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, Afet ve Acil Durum Yönetim Durumu Başkanlığı (AFAD) ile ilgili maddeler de içeren torba kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda. Teklifte, deprem riski altında bulunan İstanbul'un, bu riskin gerçekleşmesi halinde felaketi en az can ve mal kaybıyla atlatmasını sağlayacak önlemler de yer alıyor. İstanbul için özel deprem kredisi uygulamasına da geçilecek. İstanbul İl Özel İdaresi'ne tahsis edilecek kredi İstanbul Valiliği tarafından kullanılacak. Depremin sebep olacağı hasarların önlenmesi amacıyla geliştirilen projeler, İstanbul Valiliği tarafından değerlendirilecek ve uygun projelere aktarılarak, finansal destek sağlanacak. Teklifte yer alan diğer düzenleme ise AFAD'ın tüm illerde teşkilatlanmasını öngörüyor. 


112 Acil'i işletene...