07 / 05 / 2024

İstanbul İhracatçıları Birliği çilek mobilya

İstanbul İhracatçıları Birliği çilek mobilya

İstanbul İhracatçıları Birliği (İİB) 2012'nin başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. İstanbul İhracatçıları Birliği verilerine göre Çilek Mobilya, 2012 yılında sektöründe en çok ihracat yapan 2. marka oldu...

Demir fiyatları arttı! Ev yaptıracaklar aman dikkat!

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin hazırladığı Türkiye Metal Sanayi İhracat Endeksi, TR-METALENDEKS kasım ayı sonuçları açıklandı. Yayımlanan sonuçlara göre demir fiyatları kasım ayında arttı.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Tekstil ihracatında şok düşüş! Türkiye yıllar sonra ilk defa ithalatçı konumuna düştü!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, global talepteki daralmanın da etkisiyle sektör ihracatının 2023’ün ilk 8 ayında yüzde 12 daraldığını söyledi. Öksüz, istihdam kayıpları yaşanmaması için bir dizi tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Demir ve demir dışı metallerde ihracat 7,4 milyar dolara ulaştı!

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, demir ve demir dışı metaller sektörünün Ocak-Temmuz 2023 döneminde ihracatı 7,4 milyar dolara kadar ulaştı.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Türkiye bakır ihracatında dünyada birinci

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği bakır sektörü ürün grubunda bakır teller ihracatında dünyada ve Avrupa’da birinci sırada yer aldı. Birlik, bakır alaşımları ihracatında ise dünyada ikinci sırada.

Avrupalı yönünü en yakın alternatif Türkiye’ye çevirdi

Avrupa’daki enerji çıkmazının ardından Türkiye’nin daha fazla ön plana çıkmaya başladığını belirten İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönt. Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, fason üretim için Türkiye’nin tercih edilebileceğini belirtti.

İhracat 300 milyar dolara koşuyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, yeni dönemde katma değerli ihracatı artırmak, yeni pazar hedefleri belirlemek, firmaların finansal sorunlarına çözüm arayışı adına birlik çatısı altında yer alan sektörler bir araya geldi.

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

Maden kalitesi bina sağlığı için önemli!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer binaların hammaddesinin maden olduğunu belirterek maden kalitesinin bina sağlığını etkilediğini dile getirdi.

İstanbul İhracatçıları Birliği çilek mobilya Haberi

İstanbul İhracatçıları Birliği çilek mobilya

Çilek Mobilya açıklamasına göre, İstanbul İhracatçıları Birliği (İİB) 2012'nin başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. Çilek, 2012 yılında sektöründe en çok ihracat yapan 2. marka oldu. Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, ödülü Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın elinden aldı.


5 kıta ve 66 ülkede 444 satış noktasına sahip olan Çilek, Almanya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre ve Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD, Panama, Venezuela, Tunus, Cezayir, Singapur, Rusya, Tunus, Suudi Arabistan ve Kolombiya gibi ülkelerde 3 milyondan fazla çocuğun odasını süslüyor. Üretiminin yaklaşık yüzde 50'sini ihraç eden Çilek, bu oranı yüzde 80-90 seviyelerine çıkarmayı...