11 / 05 / 2024

istanbul kara hazırmı

istanbul kara hazırmı

AKOM’dan kar ve kışla mücadele çalışmalarını yöneten Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un karla mücadeleye hazır olduğunu belirterek, “İstanbul’un kardan etkilenmemesi için ekiplerimiz şehir genelinde konuşlandı" dedi...

Gebze'de afetlerde hızlı müdahale için Kara Kutu hazır: Bina bilgileri, kadastro planları kurtarma için kullanılabilecek

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde olası afetlere hazırlıklı olunması için hazırlanan "Kara Kutu" isimli veri depolama sistemi sayesinde vatandaşlar, belediye ve haberleşme hizmetlerinden 48 saat boyunca kesintisiz faydalanacak ve yıkım anında hızlı müdahale ve yönlendirme yapılabilecek. İşte detaylar...

Büyükçekmece olası İstanbul depremine hazırlanıyor! Kentsel dönüşüm kapsamında şu ana kadar 48 bin konut yenilendi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, şu ana kadar Büyükçekmece’de 48 bin binanın yenilediğini açıklayarak çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı.

Kapalıçarşı, İstanbul depremine hazırlanıyor! Zemin sıvılaşmasına müdahale edildi: Restorasyon bu yıl bitecek! 

Kapalıçarşı'da yaklaşık üç senedir süren restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Kapalıçarşı, deprem riskine karşı da güçlendiriliyor. 

 Kırmızı ette kafalar karışık… İstanbul’da kırmızı et 3 farklı fiyattan satılıyor!

Vatandaşın Ramazan ayında mağdur olmaması için fiyat sabitlemesi uygulamasına gidilmesinin ardından İstanbul’da kırmızı etin 3 farklı fiyattan satılmaya başlandı.  

Büyük İstanbul depremine hazırlık: Acil müdahale senaryosu hazırlandı! 

SBÜ Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Uzar, olası İstanbul depremine hazırlık konusunda açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Otomotiv sektörü İstanbul depremine hazır mı? Depremde kaç otomobil hasar görecek?

Yaşadığımız büyük afet sonrasında İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Aşin otomobil Genel Müdürü Okan Erdem dikkatleri beklenen depreme çekerken otomobil sahiplerini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul Üniversitesi Kartal depremine ilişkin rapor hazırladı!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri tarafından, dün İstanbul'da yaşanan merkez üssünün Kartal olduğu açıklanan sarsıntıyla ilgili ön inceleme raporunu hazırladı.

İstanbul depremi planı: Depremzedeler için tahliye yolları belirlendi!

İstanbul'da 7.5 şiddetinde olması öngörülen büyük deprem için hazırlıklar yapıldı. Plana göre, depremzedeleri şehir dışına çıkarmak amacıyla İstanbul açıklarında tahliye gemileri duracak. Tahliye aşamasında hava, kara ve demir yolunun da kullanılması hedefleniyor. 

Kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre; kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için "Geçiş Yolu İzin Belgesi" alınması zorunluluğu getirildi.

Kanal İstanbul Projesi için hazırlıklar tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında Kanal İstanbul Projesi için hazırlıkların tamamlandığını kısa süre içerisinde projeye başlanacağını açıkladı. 

İBB, Kanal İstanbul için animasyon hazırladı!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Kanal İstanbul projesine ilişkin hazırlanan oyun animasyonunu sosyal medyadan paylaşarak tepki gösterdi. 

İstanbul depreme hazır değil: Eksikler çok!

Bu yıl deprem maalesef Türkiye'yi oldukça salladı. Birçok şehirde yüzbinlerce kişi geceleri uykusuz geçirdi. Fakat en büyük endişe, beklenen İstanbul depremi... İstanbul gelecek büyük depreme hazır mı? İşte uzman yorumları...

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

istanbul kara hazırmı Haberi

istanbul kara hazırmı

AKOM’dan kar ve kışla mücadele çalışmalarını yöneten Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un karla mücadeleye hazır olduğunu belirterek, “İstanbul’un kardan etkilenmemesi için ekiplerimiz şehir genelinde konuşlandı. İstanbullular geçmişte olduğu gibi bize destek verirse bir problem yaşamadan kar yağışını geride bırakabiliriz” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKOM’dan kar ve kışla mücadele çalışmalarını yönetti. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Kadir Topbaş, kış çalışmaları kapsamında 255 güzergâhta, 3 bin 500 kilometrelik yol ve meydanlarda olacaklarını söyledi. Toplam 933 araç ve iş makinesi, 3 bin 320 personel ile karla mücadeleye hazır olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu;


“Akşam saatlerinden Perşembe öğle saatlerine kadar süren bir kar yağışından söz ediyoruz. İstanbul'da özellikle 2,5 günlük kar yağışının sorunsuz geçirilmesi için İstanbullulara geçmişte olduğu gibi bize destek...