09 / 05 / 2024

istanbul Kentsel dönüşümünde son durum

istanbul Kentsel dönüşümünde son durum

Mimar Ahmet Erkutoğlu, 3’te 2 yasasının yeterli olmadığını sözlerine ekleyen Erkutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunun yerine ‘yüzde 90’ ismiyle bir yasa tasarısının çıkması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritası belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritasının belli olduğunu söyledi.

TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 'Yarısı Bizden Kampanyası' başladı. Peki, TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı...

Kanal İstanbul kentsel dönüşümü engellemeyecek!

"Anadolu Sohbetleri"ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul kentsel dönüşümün önünü açacak!

Kanal İstanbul projesinin iki yakasında kurulması planlanan yeni şehirlerle, kalabalık halde bulunan bölgelerde kentsel dönüşüm hızlanacak...

Bursa İstanbul Caddesi'nde kentsel dönüşüm başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi'nde uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye bastı. Proje dahilinde düzensiz yapılaşma ortadan kaldırılacak. 

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura çekimi yapıldı!

Gaziosmanpaşa'da inşaatı tamamlanan 796 konutluk Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. 

Bursa Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için imzalar atıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mevlana Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için hak sahipleri ile sözleşme imzaladı.

Bağcılar Asburçaklar Sitesi'nde kentsel dönüşüm krizi!

Bağcılar'da bulunan 284 daireli Asburçaklar Sitesi'nde yaşayan vatandaşlar, kentsel dönüşüm nedeniyle kendilerine evlerinin boşaltılması yönünde baskı yapıldığını dile getirdi. 

istanbul Kentsel dönüşümünde son durum Haberi

istanbul Kentsel dönüşümünde son durum

Önümüzdeki 20 yıl içinde bitmesi beklenen kentsel dönüşümde şu ana kadar 12 bin 500 bina yıkıldı. Sadece İstanbul’da risk altında yaşayan insan sayısı 1 buçuk milyonun üzerinde. 

Ancak hızla ilerlemesi için her türlü imkânın sağlandığı kentsel dönüşümde, yeni sorunlar çıkmaya başladı. İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştiren AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkutoğlu şu ana kadar yapılan yasaların doğru ancak yetersiz olduğunu belirtti. 3’te 2 yasasının sadece yapıma yönelik bir kanun olduğunu ve yıkım sorunlarına çare olmadığını ifade eden Erkutoğlu, yıkımda yaşanan sorunlar nedeniyle 2 yıllık kayıp oluştuğunu belirtti. “Her parsel için ayrı ayrı dönüşüm gerçekleşmesi nedeniyle zaman kaybının boyutunu düşünün” diyen Erkutoğlu, “Bu nedenle ben parsellerin birleşip ada olarak dönüşmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kentsel dönüşüm demek, insanı ve...