06 / 05 / 2024

İstanbul Park Alanları

İstanbul Park Alanları

İstanbul kişi başına düşen yeşil alan bakımından adeta bir çöl... İstanbul yüzde 48’lik orman arazisiyle Türkiye’nin orman alanı açısından zengin şehirleri arasında yer alıyor

İstanbul Park ihalesinin iptal edilmediği açıklandı! 

İstanbul Park ihalesini kazanan Can Grubu'nun ihaleden çekildiğine yönelik çıkan haberlerin doğru olmadığı açıklandı. Can Grubu'nun ortaklarından Pirelli Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander, yaptığı açıklama kapsamında, "İhalenin iptali yada bizim çekilmemiz gibi bir şey söz konusu değil."

Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park ihalesini alan şirket belli oldu!

İstanbul Tuzla’da yer alan ve daha önce birçok kez Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park'ın ihalesini alan firma belli oldu. İhaleye tek başına giren Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., pistin 30 seneliğine işletme hakkına sahip oldu.

İstanbul Park pisti için ihale süreci başlatıldı! İhalenin tahmini bedeli 117.8 milyon dolar!

Geçtiğimiz senenin sonunda Intercity'nin İstanbul Park pisti boşaltmaya karar verilmişti. Dah sonra, Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Park Formula 1 pisti için ihale sürecini başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu ihalenin toplam tahmini bedeli 117.8 milyon dolar olacak.

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İstanbul Park'taki kira sözleşmesi sona eren firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadığına dikkat çekerek bir uyarı mesajı paylaştı. İşte detaylar...

İstanbul Park tahliye ediliyor! Yıl sonunda boş olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek!

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1'e pek çok defa ev sahipliği yapan Kurtköy'deki İstanbul Park Pisti'nde bir son dakika gelişmesi yaşandı ve İstanbul Park’ın tahliye edileceği öğrenildi. İşte ayrıntılar...

Son dakika! Park alanlarına aile sağlığı merkezi yapılabilecek!

Park alanlarına "aile sağlığı merkezi" yapılmasına ilişkin düzenleme bugünkü 32060 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karavanın yeni gözdesi ‘4×4 MAN TGE’

Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük festivallerinden olan V Weekend’a MAN Yetkili Bayi Mancı Kemal Otomotiv, MAN’ın hafif ticari araç segmentindeki öncü modeli TGE ile yer aldı. 4×4 MAN TGE’ler kamp ve doğa tutkunlarından büyük ilgi gördü.

TOKİ kamusal büyük park alanları için danışmanlık hizmeti alacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamusal büyük park alanları ile ilgili mühendislik, peyzaj mimarlığı ve mimarlık tasarım hizmetleri  için danışmanlık hizmeti alacak.

Brand İstanbul Park projesi yatırımcılarına kazandırıyor!

EMS YAPI tarafından Beylikdüzü'nde inşa edilen Brand İstanbul Park projesine yatırımcı yoğun ilgi gösteriyor. Brand İstanbul Park projesi 1 yılda yatırımcılarına ortalama yüzde 90 ile yüzde 120 arasında kazanç sağladı.

Sancaktepe Belediyesi'nde imar değişikliği iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetindeki arsaları, seçimden sonra meclisteki çoğunluğunu kullanarak yeşil alan yapan AKP Grubu, kendi yönetimlerinde bulunan ilçelerdeki park alanlarını ise yapılaşmaya açıyor...

TOKİ 34. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresince Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 34. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ 34. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresince Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 34. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ 34. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 26 Şubat'ta!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 34. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 26 Şubat 2021 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

İstanbul Park Alanları Haberi

İstanbul Park Alanları

Halkın kullanabileceği “aktif yeşil alanlar” yani şehrin içindeki parklar ise Avrupa şehirleriyle kıyaslanmayacak derecede az. Uzmanlara göre var olan parklar nicelik olarak yetersiz, kullanım açısından elverişsiz, peyzaj açısından yanlış.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mevzuatında 1999 depreminden sonra yapılan değişiklikle, kişi başına düşmesi gereken yeşil alan miktarı 7 m2’den 10 m2’ye çıkarıldı. Yapılan değişiklik aslında deprem sonrası halkın toplanma alanlarını arttırmaya yönelik. Halkın dinlenme ihtiyacı taşıması bakımından da çok önemli olan bu aktif yeşil alanlar İstanbul’un birçok lçesinde mevzuatla kıyaslanmayacak kadar az.


Bağcılar’ı sormayın bile


Konuyla ilgili olarak Taraf’a konuşan Kent Plancısı Yrd. Doç. Dr. Erbatur Çavuşoğlu mevzuata göre kişi başına 10 m2 yeşil alan olması gereken bu rakamın İstanbul’da üç m2 bile olmadığını söyleyerek, “İstanbul’da böyle bir yeşil alan yok. Yapılaşmanın yoğun...