06 / 05 / 2024

İstanbul Sapphire yüksekliği

İstanbul Sapphire yüksekliği

Kiler GYO tarafından 2011 yılında tamamlanan 261 metrelik İstanbul Sapphire’de değişikliğe gidiliyor...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, tek tek açıkladı: İstanbul'da 10 yıl içinde deprem....

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Ercan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 10 yılı işaret etti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

İstanbullular, TCMB Başkanı Erkan'ın yüksek kira açıklamasına ne dedi? Ucuz ev var mı, yok mu?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki evlerin kira bedellerinin yüksekliği sebebiyle ev tutamadığını ve annesinin yanına yerleştiklerini açıkladı. Peki İstanbullular, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın kira isyanına ne dedi? İşte o açıklamalar...

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

TOKİ Arnavutköy projesi için düğmeye bastı! 405 yeni dükkan geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Arnavutköy'de 405 yeni dükkan inşa edecek. Projenin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsü 2 yıl içerisinde açılacak!

26 Haziran'da temeli atılacak olan Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak köprünün iki yıl içerisinde açılacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanın Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'nin 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyleyerek projenin çevre ve şehircilik harikası olacağını belirtti. 

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

İstanbul Sapphire yüksekliği Haberi

İstanbul Sapphire yüksekliği

İstanbul'un en yüksek binası Sapphire'de değişikliği gidiliyor. Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından inşa edilen ve 2011 yılında tamamlanan İstanbul Sapphire 261 metre yüksekliğe sahip. Bina Avrupa'nın en yüksek binası olarak anılıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, İstanbul Sapphire konut, AVM ve seyir terasında oluşuyor ancak projenin AVM bölümünün outlet olarak değişmesi gündemde. 

Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, AVM’nin yüzde 80 doluluğa sahip olduğunu belirterek, "5-6 aydır Prime Development adındaki şirket yeni konsept üzerinde çalışıyor. Yarı outlet gibi bir değişiklik gündemde" dedi. 

İstanbul Sapphire 165 bin 139 metrekare inşaat alanına sahip. 10 bodrum ve yer üstünde 56 kattan oluşan binanın AVM'si 6 kattan oluşuyor. İstanbul Sapphire'nin 54-56'ncı katlarında seyir terası bulunuyor. 

Satılacaktı

İstanbul Sapphire'nin satışı 2015 yılında gündeme gelmişti. Ancak...