24 / 05 / 2024

istanbul smd başkanı ersen gürsel

istanbul smd başkanı ersen gürsel

İstanbulSMD tarafından hazırlanan MEGA İstanbul adlı web sitesinde, İstanbul'da son on yılda planlanan ve uygulamaya konulan mega projeleri İstanbul hava fotoğrafı üzerine yerleştirilerek, "Yarının İstanbul'u" yaratıldı...

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?

AK Parti'nin İBB Başkan adayı resmen Murat Kurum olarak açıkladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve Murat Kurum'a 3 soru yöneltti. İşte o sorular ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

İPA Başkanı Şahan'dan TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul'un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Resul Emrah Şahan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un İstanbul’da bazı yeni konut alanları açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki verdi. İşte Resul Emrah Şahan'ın o açıklamaları...

Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul’da ev kiralayamıyorsa asgari ücretli ne yapsın?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından "Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul’da ev kiralayamıyorsa asgari ücretli ne yapsın?" diye sordu. İşte Babuşcu'nun o açıklamasına gelen yanıtlar...

Merkez Bankası Başkanı Erkan: "İstanbul’da ev bulamadık, kiralar çok yüksek annemlere yerleştik"

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye ekonomisinin son durumunu hakkında değerlendirme yaptı. "İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." dedi. İşte haberin detayları...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

THBB Başkanı Yavuz Işık: İstanbul'da 90 bin adet tabut bina var!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık fahiş fiyata beton satılmadığını söyleyerek kötü niyetlilerin olabileceğini söyledi. Işık,  Ayrıca İstanbul'da 90 bin tane tabut bina olduğunu ve hemen dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

DEGÜDER Başkanı Türkkan’dan korkutan açıklama! ‘Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!’

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, olası İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkkan, “Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!” dedi.

İşverenden refah payına tepki! İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zam yapılmadan önce enflasyon ve refah payı artışı yapılacağını duyurmuştu. Ancak İTO Başkanı Şekip Avdagiç’ten gelen açıklamaya göre yeni asgari ücret zammı için refah payı artışı istenmediğini belirtti. 

İTO Başkanından ses getirecek çıkış! İstanbul’da asgari ücret farklı olsun!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ilginç bir çağrı yaparak, İstanbul’da çalışanların asgari ücretinin farklı olmasını talep etti.

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Alpkökin: İstanbul'da durdurulmuş bir metro hattı yok!

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin İstanbul'daki raylı sistem projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut'tan İstanbul'daki şantiye alanlarına ziyaret!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, kuruma bağlı İstanbul'da devam eden projeleri inceledi. 

istanbul smd başkanı ersen gürsel Haberi

istanbul smd başkanı ersen gürsel


İstanbulSMD tarafından gerçekleştirilen yeni internet sitesinde kentin mega projelerinin yerleştirildiği hava fotoğrafı, yarının İstanbul'unu gözler önüne seriyor.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD) tarafından hazırlanan MEGA İstanbul adlı web sitesinde, İstanbul'da son on yılda planlanan ve uygulamaya konulan mega projeleri İstanbul hava fotoğrafı üzerine yerleştirilerek, "Yarının İstanbul'u" yaratıldı. Projelerin teknik bilgilerinden oluşan birer künyesinin de yer aldığı interaktif harita, basında bölük pörçük olarak verilen birbirinden farklı projelerin tümünü bir arada göstermeyi hedefliyor.


İstanbulSMD Başkanı Ersen Gürsel, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Farklı büyüklüklerde olsa bile Kent doğası, kimliği, kentsel kalite ve kentsel hafızadaki etkileri açısından "mega" olduğunu düşündüğümüz projelerin metropol alan üzerine yayılmış İstanbul üzerindeki örneklerini görmek istedik. Bu siteyi de bu amaçla yaptık. "

megaprojeleristanbul.com/ adresinde araştırmacıların bilgisine sunulan harita ve hava...