28 / 04 / 2024

istanbul susuzluk sorunu

istanbul susuzluk sorunu

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul ve Yalova'da susuzluk yaşanmaması için tedbirlerin alındığını belirtti. Veysel Eroğlu, Hatay'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İstanbul'da 7 kritik sorun acil çözüm bekliyor!

İstanbul'da yaşamak her ne kadar güzel görünse de faturası vatandaşlara ağır şekilde kesiliyor. Deprem riski, trafik, susuzluk tehlikesi, barınma sorunu gibi sorunların acilen çözüme kavuşması gerekiyor. 

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

Süleyman Soylu: İstanbul depremi beka sorunu yaratır!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Türkiye'nin ulusal bağımsızlığını 2 şey tehdit eder: Biri büyük bir savaş, diğeri 7.5 büyüklüğünde depremdir” diyen Soylu, İstanbul depreminin beka sorunu yaratacağını belirtti...

İstanbul'un otopark sorunu çözüldü mü?

Geçtiğimiz günlerde Avcılar'da yaşanan park kavgası ülke gündeminde oldukça ses getirmişti. Yaşanan olayların ardından İstanbul'un otopark sorunu yeniden tartışılan konu oldu. Sabah Gazetesi'nden Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında İstanbul'un park sorununu kaleme aldı.  

İstanbul'un otopark sorunu masaya yatırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin “Sürdürülebilir Ulaşım Kongresi” kapsamında İstanbul'un otopark sorunu masaya yatırıldı.

İstanbul'un çözüm bekleyen 7 sorunu!

İstanbul, tarihi ve turistik kimliğinin yanı sıra ülkenin eğitim, sağlık, ulaşım sektörünü de sırtlıyor. İstanbul'un ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar bir dizi sorunu bulunuyor.

İstanbul'daki konutlarda balkon sorunu var!

Evlerin nefes alan noktaları ise şüphesiz balkonları. Ancak balkonlar sefa değil de dertlerin topladığı mekânlar haline dönüşüyor. İstanbul'daki konutlarda balkon sorunu yaşanırken Ankara'da durum farklı...

İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım!

Marka Şehirler Zirvesi 2017'de konuşan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan: "Marka Şehir İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım” dedi.

İstanbul'da imar sorunu yaşanan bölgelerin, planları hemen onaylanmalı!

İBB Ekim ayı meclis toplantısından önce CHP Grubu’na çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP’li belediye başkanları Handan Toprak, Ali Kılıç ve Cem Kara ilçelerinde imar sorunu yaşanan bölgelerin imar planlarının derhal onanması gerektiğini vurguladılar

İstanbul arsa sorunu yaşıyor!

İstanbul'da küçük ve orta ölçekli yatırımcılar arsa bulamazken, büyük yatırımcılar da bu konuda zorluk çekiyor.

Ordu'nun su sorunu çözülüyor!

Ordu’nun susuzluk sorunu, yapılan dev yatırımlar ve iyileştirme çalışmalarıyla en kısa sürede çözülmek isteniyor. Ordu Belediyesi Büyükşehir olduktan sonra hızlı bir yapılanma ile çalışmalara en kısa sürede başladı.

istanbul susuzluk sorunu Haberi

istanbul susuzluk sorunu

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay'a gelen Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu,Samandağ İlçesi ne bağlı Hıdırbey Mahallesi'nde köy muhtarlarıyla toplantı yaptı. Burada yörede yapılan hizmetleri anlatan Bakan Eroğlu, muhtarların sorunlarını dinledi. 


BARAJLARDA SU SEVİYELERİ ARTTI 


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, İstanbul ve Yalova'da susuzluk yaşanmaması konusunda çalışmalar yaptıklarını, gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. 


Son günlerde İstanbul'da etkili olan yağışların barajlardaki doluluk seviyesini arttırdığını belirten Eroğlu, "istanbulda yağan yağmurlar doğal olarak barajlardaki su seviyesini arttırdı. 


25-30 milyon metreküp su geldi. Bütün altyapılar belli bir debi hesabına göre yapılır. Anormal bir yağış olduğu zaman altyapılarda sorun oluyor, ama onlar da gereken tedbirler alınarak önlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz çok güçlüdür. Tüm ekipmanlarıyla hemen gereğini yaptı ve problem kalmadı" dedi. 


'YALOVA'DA YENİ BİR DERE"


Yalova'da yaşanan su...