28 / 04 / 2024

istanbul tahmini deprem

istanbul tahmini deprem

İnşaat mühendisleri yağmurda ağır darbe alan İstanbul'un olası depremde büyük hasar göreceğini söyledi. Mühendislere göre şehirde 2 milyon yapı tehlike arz ediyor.

Murat Kurum: İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması güvenlik meselemiz!

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, ''İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması bizim milli güvenlik meselemiz, beka meselemiz. O yüzden bu çalışmaları yapmak zorundayız. ''dedi.

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan korkutan açıklama: Hiçbir senaryo İstanbul'un deprem tehlikesini önleyemez!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği emekli Prof. Dr. Osman Bektaş, X sosyal medya hesabından Marmara ile ilgili konuştu ve fayların durumunu değerlendirdi. İşte o açıklama ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

İstanbul'un deprem hazırlığı başlıyor! Bakan Özhaseki duyurdu: Yarın yeni proje açıklanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un depreme hazırlığı için yapılacaklar ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...

İstanbul'un deprem ivmelerini ölçebilecek kapsamlı harita hazırlanıyor!

İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, İstanbul'un deprem ivmelerini ölçebilecek kapsamlı haritanın hazırlandığını belirtti ve detayları paylaştı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Ahmet Serbes uyardı: Erken uyarı sistemi bir deprem tahmini değildir!

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem öncesi bazı cep telefonlarına deprem olacağı yönünde uyarı mesajı gitti. Telefonlara giden erken uyarı mesajıyla ilgili Prof. Dr. Ahmet Serbes, bu uygulamanın bir deprem tahmini olmadığını söyledi. 

İstanbul'da deprem riski en çok hangi ilçe ve mahallelerde? AFAD açıkladı: Fay hattı haritasına göre en riskli yerler! 

7 Kasım Salı günü Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından "İstanbul'daki en riskli, orta riskli ve depreme dayanıklı semtler hangileri?" sorusu gündem oldu. İşte ayrıntılar...

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...

AFAD, İstanbul'da beklenen olası İstanbul depremi için tehlikeli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine değinen uzmanlar bu ilçelerde hiç bir şekilde bina yapılamaz diye bir şeyin söylenemeyeceğini açıkladı.

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

İstanbul’da deprem hazırlıkları çerçevesinde kırmızı alarm verildi. İstanbul’daki, ilgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 İlçesine 39 vali görevlendirildi.

Son depremler! İstanbul’da deprem mi oldu? İşte 29 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi deprem listesi!

29 Mayıs Pazartesi günü son deprem listesi araştırılıyor. Son deprem listesine nereden bakılır? Gün içinde pek çok deprem olmaktadır. Bu deprem listesi günü güne takip ediliyor. İşte 29 Mayıs 2023 Pazartesi Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika deprem listesi!

İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışıyor mu? Kandilli'den son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'un deprem erken uyarı sisteminin çalışmadığını gündeme getirmişti. Peki İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışıyor mu? Kandilli Rasathanesi, açıklama yaparak sorun bulunmadığını açıkladı.

İstanbul'un deprem uyarı sistemi resmen çalışmıyor: 2019'da balıkçıların kopardığı kablolar onarılmadı! 

Kandilli Rasathanesi’nin Marmara Denizi’nde kurduğu erken uyarı sistemine 2019'da trolle avlanan balıkçılar tarafından zarar verildi. Aradan geçen süreye karşın sistemin henüz onarılmadığı belirlendi.

İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Olası İstanbul depremine karşı oturdukları binanın durumunu öğrenmek isteyenler; İBB tarafından yaklaşık 8 ay önce hayata geçirilen Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na yöneldi. İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

istanbul tahmini deprem Haberi

istanbul tahmini deprem

Yarın 17 Ağustos depreminin yıl dönümü. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Karaköy hizmet binasında büyük depremin yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada yağmurun bile ağır hasar verdiği İstanbul'da depremin sonuçlarının nasıl olacağı sorusu gündeme geldi. "İstanbul depreme hazır mı" sözleri ile konuşmasına başlayan İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna, "17 Ağustos 1999 depreminin 18. yıl dönümünde, şimdiye kadar defalarca sorduğumuz soruyu yeniden sormak istiyoruz. Ülkemiz ve İstanbul depreme hazır mı? Bu soru başlığı altında başlayacak tartışma, bir bütün olarak ülke tarihini sorgulamak, sorgulamanın odağına 1999 depremlerinden sonraki zaman dilimini almak anlamına gelecektir. Açık ki tartışma, deprem tehlikesi ve deprem önlemleri sınırında kalmayacak, kamuoyunu daha önemli bir sorunun yanıtını aramaya yönlendirecektir. Soru şudur: İnsan hayatını...