07 / 05 / 2024

istanbul trafiğine çemberler sistemi

istanbul trafiğine çemberler sistemi

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, İstanbul'un ulaşım sorununu çözeceğini ve bunu da nasıl yapacağını projeleriyle anlatıyor. Alp, İstanbul için en uygun proje olacağını düşündüğü çemberler sisteminden bahsediyor...

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

Ankara'da 15 Temmuz etkinlikleri nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak! 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi?

Kızılay Meydanı'nda yapılacak etkinlikler güvenlik tedbirleri gereği yarın araç trafiğine kapatılacak. Peki, 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi? İşte ayrıntılar..

İstanbullular aman dikkat! Yarın bu yollar trafiğe kapatılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından gerçekleştirilen, N Kolay'ın isim sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan ve merakla beklenen İstanbul Yarı Maratonu yarın koşulacak. Parkur ve bağlantı yolları araç trafiğine kapatılacak.

İstanbul trafiğine çözüm kent içi raylı sistem!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu söyledi...

İstanbul Havalimanı, fuarlara uluslararası katılımı artıracak!

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Kühnel "İstanbul Havalimanı ile birlikte Türkiye, daha fazla uluslararası hava trafiğine sahip olacak. Ulusal ve uluslararası ziyaretçiler fuarlarımıza daha fazla katılım gösterecek." dedi.

8 aşamada İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma planı!

Atatürk Havalimanı 29 Ekim'de İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına paralel tarifeli uçuş trafiğine kapatılacak. İşte, 8 aşamada İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma planı..

Alanya'da 50 yıldır trafiğe kapalı yol yeniden hizmete açıldı!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in talimatıyla Fen İşleri Müdürlüğü, Ev Restoran'ın yanında 50 yıldır araç trafiğine kapalı yolu hizmete açtı.

İstanbul mega projeleriyle dünyanın gözdesi oldu!

Ülkemizin hatta dünyanın da en yoğun araç ve yaya trafiğine sahip olan İstanbul her geçen gün dev projelere start veriyor. Bu projeler sayesinde hızla büyüyen kent, dünyanın en gözde mekanı halini alıyor.

Avrasya Tüneli trafiğe açıldı!

Asya ve Avrupa'yı deniz tabanından karayoluyla birleştiren tarihi proje Avrasya Tüneli, sabah 07.00'dan itibaren araç trafiğine açıldı.

Tema İstanbul Köprüsü yarın açılıyor!

Tema İstanbul’un yatırımcıları TEM trafiğine çözüm oluyor. Mesa, Artaş – Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur – Akdaş ortaklığının yaklaşık 100 milyon TL yatırımla inşasına başladığı Tema İstanbul Köprüsü ve bağlantı yan yolları yarın açılıyor.

Tema İstanbul'un yatırımcıları TEM trafiğine çözüm oldu!

Tema İstanbul’da bir ilke daha imza atılıyor. Tema İstanbul’un yatırımcılarından Mesa, Artaş – Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur – Akdaş ortaklığının yaklaşık 100 milyon TL yatırımla inşasına başladığı bağlantı yolu bölgenin trafik sorununa çözüm olacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul trafiğini yüzde 20 rahatlattı!

Vatan Gazetesi muhabiri Burak Kara Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Gürsoy ile 3’üncü Köprü’nün İstanbul trafiğine katkısını konuştu. İşte o haber...

istanbul trafiğine çemberler sistemi Haberi

istanbul trafiğine çemberler sistemi

Büyük kaynakların seferber edilmesine karşın Istanbul kentiçi ve çevresi ulaşımının her geçen gün daha vahim bir tablo çizmesinin bir nedeni de Kentin ana ulaşım aksları E5 veya yeni adıyla D100 ve TEM Trans European Motorway’ in doğu-batı yönünde doğrusal güzergahlar çizmesi, Şehri kuşak gibi çemberleyen dairesel raylı ve lastik tekerlekli sistemlerin kurulamamış olmasıdır. 3. Köprü projesi bağlamında inşa edilen Kuzey Marmara Otoyolu’ da aynı kaderi paylaşmaktadır. Halbuki birçok önemli metropolün ulaşımını yerleşimi yüzük gibi saran ve yabancıların ‘loop’, ‘beltway’, ‘ring road’, ‘route périphérique’ olarak adlandırdıkları çember sistemlerin rahatlattıkları bilinmektedir.


Boğaziçi’nin güneyinde raylı sistem için tamamlanan Marmaray Tüpgeçiş alkışlanacak bir proje olmakla beraber, bu aks Aanadolu Yakasından Sirkeci Yenikapı yönüne servis vermektedir. Ancak, iki yaka arasında bugün ulaşım arzu hattı (desire...