12 / 05 / 2024

istanbul trafik durumu

istanbul trafik durumu

İstanbul Anadolu Yakası’nda yapılaşma tüm hızıyla sürüyor. Kartal Cevizli’den Avrasya Tüneli’ne uzanan 16 kilometrelik hat üzerinde oteller, hastaneler, ofisler ve konutlar bulunuyor. Yoğun trafiğin yaşandığı hatta 16 kilometrede 9 AVM yer alıyor. 

İstanbul'da Pertevniyal Koşusu için bazı yollar trafiğe kapatılacak!

İstanbul’da yarın gerçekleştirilecek miting ve koşu nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak. Saat 10.00'da başlayacak 16. Geleneksel Pertevniyal Koşusu ile kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar haberimizde...

Ankara-İstanbul Arası Seyahat Edeceklere 6 Gün Kontrollü Trafik Uygulaması: Ne Zaman Sona Erecek?

Ankara ve İstanbul arası seyahat edeceklere 6 gün kontrollü trafik uygulaması yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Anakara-İstanbul Anadolu Otoyolu için açıklama yaptı. Gümüşova-Gölyaka güzergahında 6 gün boyunca trafik kontrollü olarak verilecek.

Bayram bitti, yollar kalabalıklaştı! İşte bayram dönüşü yolların son durumu

9 günlük Kurban Bayramı'nın ardından vatandaşlar yaşadıkları şehirlere dönmeye başladı. İstanbul sınırındaki araç kuyrukları oluşarak trafik tıkanıklığı meydana geldi. Yollardaki son durum vatandaşların canını sıkmaya başladı. İşte Kurban Bayramı dönüşü yolların son durumu…

Meteoroloji yayımladı! Yarın hava nasıl olacak? Yarın İstanbul'da yağmur var mı? İşte il il hava durumu!

Hava durumu yarın nasıl olacak? İşe ve okula gidecek vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunu araştırıyor. İşte detaylar!

Meteoroloji açıkladı! Yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul'da 1 haftalık hava durumu!

Meteoroloji il il hava durumu bilgisini paylaştı. Önümüzdeki 4 günün hava durumu nasıl olacak? İşte hava durumuna dair detaylar!

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Baraj doluluk oranı artan sıcaklıklardan dolayı merakla araştırılıyor. İşte 17 Mayıs 2023 barajların son durumu nedir? İşte detaylar!

Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur var mı? İşte İstanbul'da 1 haftalık hava durumu! 22-25 Mart 2023 hava durumu!

Hava durumu pek çok kişinin araştırdığı konulardan biridir. Peki yarın hava nasıl olacak? İşte 22-25 Mart 2023 hava durumu!

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu Trafik Sigortası’nda fiyatlar güncellendi! İşte İstanbul, Ankara, İzmir’de azami tutarlar

Her ay belirlenen Zorunlu Trafik Sigortasında ağustos ayı fiyatları yayımlandı. Bu sene trafik sigortası yaptırmayan kişilere kesilecek cezanın tutarı 169 lira oldu. İşte Zorunlu Trafik Sigortası haberinin detayları...

Binali Yıldırım: İstanbul'da trafik sorununu çözerim!

TBMM Başkanı ve AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Sorunları torunlara bırakacak değiliz. Sorunları çözeceğiz. Ulaşım ve trafik benim işim. Türkiye'de çözdüm, İstanbul'da da hayli hayli çözerim" dedi...

İstanbul'un trafik sorununun çözümü raylı sistemin artırılmasından geçiyor!

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "Ben İstanbul'un trafik sorununu çözerim diyebilir misiniz?" sorusuna, "Evet çözerim. Yani mütevazı olmaya gerek yok ben bu işi yaparım. Trafik sorununun çözümü raylı sistemin artırılmasından geçiyor" dedi...

İstanbul'un birinci sorunu ulaşım ve trafik!

TBMM Başkanı ve AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "İstanbul'da 'sorun nedir' diye soruldu, sordurdum ben sokakta vatandaşlara. Birinci şey, ulaşım ve trafik, istisnasız bütün ilçelerde her yerde ulaşım ve trafik en önce telaffuz edilen sorun" dedi...

Çanakkale 1915 Köprüsü, İstanbul'un trafik yükünü azaltacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün İstanbul'un üzerindeki trafik yükünü azaltacağını söyledi.

İstanbul’un trafik sorununu Aselsan çözdü!

ASELSAN’ın Ankara’da geliştirip, ürettiği Serbest Geçiş Sistemi, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde tam kapasiteyle devreye girdi. Kameralarla çalışan Sistem, trafik serbest akış halindeyken ücret toplayabiliyor.

1970 yılında İstanbul'da trafik polisleri kuleden yolları kontrol edeceklermiş!

1970 yılında İstanbul Belediyesi, şehirde trafik düzenini sağlamak için yeni uygulamalar uygulayacakmış. Trafik yükü fazla olan bölgelerde, polis iki metre yükseklikteki kulelere yerleşip yolları kontrol edecekmiş.

istanbul trafik durumu Haberi

istanbul trafik durumu

Hürriyet Gazetesi'nde Burak COŞAN'ın haberine göre Kartal Cevizli’den Avrasya Tüneli’ne uzanan 16 kilometrelik hat üzerinde yapılaşma tüm hızıyla devam ediyor. Yoğun trafiğin yaşandığı hat üzerinde konut, ofis, hastane ve oteller yükseliyor. 

Yoğun olan bu hatta yakın zamanda Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm tamamlanmasıyla 35 bin konut daha eklenmesi planlanıyor. 

İstanbul'da en büyük sıkıntıların başında trafik geliyor. Trafikte her geçen gün geçen süre artıyor. Yeni yolların köprülerin yapılmasına rağmen bu sorun bir türlü çözülemiyor. 

Uzmanlar sorunun köprüler, yeni yollar veya tünellerle çözülmesinin zor olduğunu, nüfus yoğunluğunun belli bölgelerde toplanmasının engellenmesi gerektiğini aktarıyor. 


16 KİLOMETRELİK YOL 


Uzmanların bu görüşlerinin aksine özellikle İstanbul'da konut, ofis ve AVM yoğunluğunun olduğu yerlerde yeni yatırımlar yapılıyor. Bu durumda olan trafiğin daha da artmasına sebep oluyor. 

Bu konuya örneklerden biri İstanbul’un...