04 / 05 / 2024

istanbul yabancı turistler için güvenlimi

istanbul yabancı turistler için güvenlimi

Ülkeye gelen ve giden turistler ile gerçekleştirilen anket çalışmasına göre turistlerin yüzde 89'u İstanbul'da kendini güvende hissediyor. Ayrıca 10 turistten 9'u şehre tekrar gelmeyi düşünüyor...

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Kovid-19 Antalya'daki kiralık villalara talebi artırdı!

Kovid-19 salgını Antalya'daki villalara talebi artırdı. Sosyal izolasyona önem veren vatandaşlar, hem yerli hem de yabancı turistler, tatil tercihlerini villalara yöneltti...

İstanbul yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olacak! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirme misyonuyla yola çıkılan İstanbul Yatırım Ajansı hakkında konuştu. İmamoğlu, "Bizim ortaya koyduğumuz bu gelişim modelini yakalamak isteyenler aramıza katılsınlar, geç kalmasınlar" dedi...

Millet Bahçeleri İstanbulluları heyecanlandırdı!

Outdoor Factory Kurucu Ortağı Toygar Yedigöz, Atatürk Havalimanı arazisine yapılması planlanan ve tamamlandığında dünyanın en büyük parklarından biri olacak Millet Bahçesi'nin yabancı turistler için de bir cazibe merkezi olabileceğini söyledi. 

Şubat'ta en çok hangi ülke vatandaşı Türkiye'den ev aldı?

TÜİK Şubat 2018 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre Şubat ayında en çok İstanbul'da konut satıldı. istanbul yabancıya konut satışında da zirveye oturdu. Peki Şubat'ta en çok hangi ülke vatandaşı Türkiye'den ev aldı?

Kanal İstanbul yabancıya konut satışını patlatacak!

Türkiye’de 2017 yılında satılan konut sayısı 2016’ya göre yüzde 5.1 artarak 1 milyon 409 bin 314 oldu. Çılgın proje Kanal İstanbul'un da yabancıya konut satışını patlatması bekleniyor.

Kanal İstanbul yabancıyı çekecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Çılgın Proje’ olarak duyurduğu Kanal İstanbul'un güzergâhının netleşmesi gayrimenkul sektörünü heyecanlandırdı...

Hilton Podgorica Crna Gora açıldı!

Akdeniz’in incisi Karadağ’ın başkenti Podgorica ilk Hilton oteline kavuştu. Hilton Podgorica Crna Gora hem yabancı turistler hem de Karadağlılar için bir çekim merkezi olacak

İstanbul’un merkezindeki dönüşüm projelerine yabancılardan yoğun ilgi!

Yabancı yatırımcının öncelikli tercihi, İstanbul’un merkezindeki kentsel dönüşüm projeleri. Körfez başta olmak üzere farklı bölgelerden yatırımcıların ilgisini kira getirisi ve yatırımın geri dönüşümü canlı tutuyor.

İstanbul gayrimenkulde yabancılar için cazibesini koruyor!

Yabancılar için İstanbul'un gayrimenkul yatırımı açısından cazibesini korumasını, İstanbul'un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine bağlayan Timothy Ash, "Türk Lirası'nın ucuz olduğu düşünüldüğünde bu son derece akıllı bir yatırım aracı" dedi.

Ordu Timsah Adası turizme kazandırılacak!

Ordu'nun "sakin şehir" (cittaslow) unvanına sahip Perşembe ilçesindeki Timsah Adası, yerli ve yabancı turistler için tatil alanına dönüştürülecek. Kemal Bahtiyar ilçenin tarihi ve turistik alanlarıyla görsel bir şölen sunduğunu söyledi.

İstanbul yabancı yatırımın gözdesi!

Gayrimenkul alanında finansal ve profesyonel hizmetler sunan JLL tarafından gerçekleştirilen ‘Şehir Endeksi ve Şehirlerin Yeni Dünyası’ başlıklı araştırmanın sonuçları açıklandı.

Eylül 2015'te yabancılar İstanbul'dan 561 konut aldı!

Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayma göre 964,8 azalarak 1768 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Eylül 2015'te ilk sırayı 561 konut satışı ile İstanbul aldı.

istanbul yabancı turistler için güvenlimi Haberi

istanbul yabancı turistler için güvenlimi


İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan "Turist Güvenlik Algısı, Alan Çalışması ve Veri Analiz Raporu"na göre, turistlerin yüzde 89'ü İstanbul'da kendini güvende hissediyor. 


Atatürk Havalimanı'nda 419 yabancı turistle görüşülerek gerçekleştirilen raporun sonuçları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıyla açıklandı.  


Toplantıda konuşan İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu, anket çalışmasının ülkeye gelen ve giden turistler ile soru-cevap yönetimiyle gerçekleştirildiğini söyledi. 


Çalışmaya katılanların yüzde 89'unun İstanbul'da kendini güvende hissettiğini aktaran Soylu, "Her 10 yabancıdan 7'si İstanbul'da polisi gördüğünde kendini güvende hissediyor. Polis ile herhangi bir iletişimi bulunan 10 yabancıdan 8'i polisin performansından memnun olduğunu ifade ediyor" diye konuştu. 


"Her 10 yabancıdan 9'u İstanbul'a tekrar gelmeyi düşünüyor"  


Soylu, çalışmada, yabancıların İstanbul'a geldiklerinde herhangi bir suçun mağduru olma ihtimalinin de değerlendirildiğini anlatarak,...