17 / 05 / 2024

istanbul yalı sahipleri

istanbul yalı sahipleri

1934 yılında İstanbul gelecekte ki şehir planı için şehir planlama uzmanları raporlarında tarihi ve mimari değerleri olan binaların muhafazasını tavsiye etmişler. Bakımsız yalı ve köşkleri belediye istimlak ederek bunların muhafazasını sağlanacakmış.

İstanbul Boğazı'nda satılık yalı furyası! Fiyatlar 6 milyon dolar ile 100 milyon dolar arasında! 

İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yer alan 40'tan fazla yalı satılık durumda. Son dönemde daha çok ‘Baba yalı’ denilen fiyatı 100 milyon dolara kadar yükselen üst segment ile ‘yalıcık’ denilen fiyatı 6-16 milyon dolar arasında değişen alt segment yalılar satış bekliyor. İşte detaylar...

İstanbul'da rıhtımlı yalı satılıyor! Bebek'teki 19 odalı, 8 banyolu saray yavrusunun fiyatı 185 milyon dolar! 

İstanbul'un en lüks semtlerinden Bebek'te 19 odalı, 8 banyolu ve rıhtımlı yalı satılıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

İstanbul’da eşyalı ev dönemi artık bitiyor!

Büyükşehirlerde özellikle Airbnb sistemi ile kısa süreli ya da turizm amacı ile kiralanan eşyalı ev dönemi artık sona eriyor. Buna göre, yeni sistem ile ne gibi değişiklikler olacak işte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı'nda yalı satan emlakçıya 36 milyon TL komisyon: 1 yalı satışı emlakçıyı zengin ediyor!

Emlakçılar, İstanbul Boğazı’nda yalı satışını yaptıklarında Adalar’dan 1 yalı dairesi, 11 milyon lira değerinde bir yat ve lüks bir otomobil alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Hangi masraf kime ait 8 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan uyuşmazlıklara kış aylarının yaklaşmasıyla konutlarda başlayan ev bakımı ve ısı yalıtımı gibi hususlar da eklendi. Bu nedenle, taraflar arasında hangi masrafın kim tarafından ödeneceği merak konusu olmaya başladı. İşte 8 soruda cevabı...

İstanbul’da kiralara öğrenci zammı! Eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar çıktı! Veliler satılık konut peşinde!

Eğitim için il değiştiren öğrencilerin taşınma telaşının başlaması ile beraber kiralar da uçuşa geçti. İstanbul’da 45 metrekare yalnızca bir odalı (1+0) dairenin kirası 45 bin TL’ye yükselirken, Fulya'da eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar yükseldi.

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen konut sahipleri konutlarını boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşlarının da hem tatil bir hem kâr satışı için evlerini kiralamadığı, boş tutulan 'hayalet evlerin' yeni zammı tetiklediği belirtildi.

Ev sahipleri, konutlarını kiraya vermekten kaçıyor! İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini düşünen ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen konut sahipleri, evlerini kiralamadı. İstanbul'da boş konut sayısı 400 bini geçti. 

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da Coşkun Nal, Taşkın Nal ve Caner Nadas ortaklığında kuruldu.

istanbul yalı sahipleri Haberi

istanbul yalı sahipleri

Eski binalar

Belediye bir kısım yalıları istimlak edecek


İstanbul'un müstakbel planı için rapor veren şehiricilik mütehassıslarından üçü de İstanbul'daki mevcut tarihi ve mimari ehemmiyeti haiz, binaların olduğu gibi muahafaza edilmelerini müttefikan tavsiye ediyorlar.

Bu tavsiye üzerine belediye, müzeler idaresinin de fikir ve mütaleasını aldıktan sonra şehrimizde bulunan cami, sebil, çeşme, türbe gibi tarihi binaları tesbit ettirecektir.

Bundan başka İstanbul'da mevcut ve bugün metruk bir halde bulunan eski yalılarla köşklerden inşa tarzı veya tarihi hadiselere sahne olması itibarıyla kıymeti olanlar yıkılmaktan, harap olamaktan kurtarılmaları ve aynen muhafaza edilmeleri için belediyece istimlak edilecektir.


Akşam Gazetesi 7 Eylül 1934


Abdullah Kutalmış...