30 / 04 / 2024

istanbul yasası nedir

istanbul yasası nedir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Ahmet Davutoğlunun kamuda şeffaflık paketi toplantısında gündeme gelen imar değişikliği ve İstanbul için düzenlenecek özel yasa ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Barosu, kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlattı!

Son günlerde mülklere el konulacağı iddiasıyla sık sık gündem olan yeni kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlatıldı. İşte İstanbul Barosu tarafından başlatılan o kampanya ile ilgili yapılan açıklama...

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası geliyor! Bakan açıkladı: Özel yasalarla depreme hazırlık yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul çevresinde deprem meydana gelme ihtimaline karşı yapılan çalışmaları açıkladı. İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası yolda. İşte ayrıntılar...

KENTSEV: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasası hayata geçirilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkan Vekili Haldun Ersen, İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasasının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul için özel deprem yasası! Özhaseki: '5 yıl içinde tamamlarız'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'a özel bir deprem yasası çıkarmayı planladıklarını belirtti. Bu kapsamda İstanbul ilini 5 yılda tamamlamayı hedefliyorlar.

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Baraj doluluk oranı artan sıcaklıklardan dolayı merakla araştırılıyor. İşte 17 Mayıs 2023 barajların son durumu nedir? İşte detaylar!

İstanbul Yenileniyor nedir? İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

İstanbul Yenileniyor nedir sorusunun yanıtı pek çok riskli yapı sahibi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Aynı prim günü ve yılla emekli olmalarına rağmen diğerlerine göre düşük maaş alan emeklilere yönelik çıkarılacak intibak yasasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarında 6.700 TL’ye varan iyileştirme konuşuluyor.  Peki intibak nedir? İntibak zammı maaşlara kaç lira yansır?

İntibak yasası için kollar sıvandı! Maaşı düşük emekliye 1.300 TL ek zam gelebilir!

Sosyal güvenlik ve çalışma hayatına yönelik adaletsizlikleri gidermek için kolları sıvayan hükümetin EYT’den sonra maaşı düşük kalan emekliler için  intibak yasası çıkarma hazırlığında olduğu belirtiliyor.  Peki intibak nedir? Daha önce nasıl çıkarıldı? Kimler faydalanacak?

İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası'nda sona gelindi!

2 seneden beri çalışmaları sürdürülen İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası’yla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Teklifin en geç bu Haziran'a kadar Meclis'te olması hedefleniyor. Burada faaliyette bulunacak şirketler oldukça yüksek vergi muafiyetlerinden faydalanacak...

istanbul yasası nedir Haberi

istanbul yasası nedir

İstanbula yönelik özel yasa ile ilgili soruları da yanıtlayan Topbaş, Türkiyede 30 büyükşehir var. 30 büyükşehrin yasası aynı. Denizlinin Malatyanın, Diyarbakırın büyükşehir yasası ile İstanbul Büyükşehir yasası aynı. İstanbul için bu yasa dar gelmekte ve yetersiz kalmakta. O bakımdan İstanbulu ayrıştırmak lazım diye düşündük dedi.


Yeşilköyde bulunan CNR Expo Uluslararası Anne, Bebek, Çocuk Fuarı açılış törenine katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, fuarda yaptığı gezintinin ardından gazetecilerin, kamuda şeffaflık paketinde yer alan imar değişikliği ve İstanbul yasası ile ilgili sorularını yanıtladı.


PLAN, ANAYASA NİTELİĞİNDE OLMALI


Başbakan Ahmet Davutoğlunun kamuda şeffaflık paketinde yer aldığını belirttiği imarla ilgili düzenlemeler hakkında konuşan Topbaş Bu planın anayasa niteliğinde olması gerekiyor. İstanbul'da göreve geldiğimizde planlı bir süreç başlattık ve bunu devam ettirmeye çalışıyoruz. İmar kentlerin geleceğinin tasarlanması demektir....