17 / 05 / 2024

İstanbul\'da bayramda kent içi ulaşım yüzde 50 indirimli olacak

İstanbul\'da bayramda kent içi ulaşım yüzde 50 indirimli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım araçları 4 günlük Kurban Bayramı süresince şehiriçi ulaşımda yüzde 50 indirimle hizmet verecek.

Türkiye'de en çok kiracı İstanbul'da!

Toplumun Görünümü 2023 Kent ve Konut raporuna göre, ülkemizde yüzde 37'lik oran ile en çok kiracı mega kent İstanbul'da bulunuyor. Artış gösteren inşaat maliyetleri sebebiyle konut almak giderek zorlaşırken, konut alamayanlar da arsaya yöneliyor.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 81 artarak 55 bin TL'yi aştı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre mega kent İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 81 artış gösterdi. Mega kentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 Türk Lirası şekilde hesaplandı.

İstanbul'da 5 bin 500 yapının dönüşümü için düğmeye basıldı!

Mega kent İstanbul'da 5 bin 500 yapının dönüşümü için düğmeye basıldı. Söz konusu projenin temel atma ve yıkım töreni Eyüpsultan'daki İslambey Mahallesi'nde yapıldı.

İBB'den emeklilere 10 bin TL pazar desteği! Ekrem İmamoğlu kent yoksulluğuna karşı 10 projeyi açıkladı!

İstanbul'da yaşanan kent yoksulluğu ile mücadele için hazırladıkları sosyal destek projelerini açıklayan Ekrem İmamoğlu, tek maaşla geçinen emeklilere hane başına yıllık 10 bin Türk Lirası destek verileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler vatandaşların tepkilerine neden olurken, son 2 senedeki zamlar yüzde 300'e yaklaştı. Peki hangi ilçede konut sitesi aidatları ne kadar?

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

İngiltere’deki 12 gayrimenkul projesi İstanbul'da görücüye çıkıyor!

İngiltere Investments ve Berkeley Group'un merakla beklenen 12 yeni projesi 16 Şubat ve 17 Şubat tarihlerinde mega kent İstanbul’da tanıtacak. Merakla beklenen etkinlikte ayrıca yatırımcıların soruları da cevaplanacak...

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!

Yüz yılın kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek olan mega kent İstanbul'da hemen her ilçede çalışmalar devam ediyor. Peki İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İSKİ açıkladı! İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 33,02’ye yükseldi

Geçtiğimiz aylarda kurak günler geçiren mega kent İstanbul’da etkili olan yağışlar sonrasında barajlardaki doluluk oranları giderek artmaya  devam etiği bildirildi. Açıklanan, İSKİ verileri kapsamında doluluk oranı yüzde 33,02 seviyesine kadar yükseldi. İşte haberin ayrıntıları...

TOKİ'den İstanbul'da dev adım! Tam 2 bin 544 konutluk 5 yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, mega kent İstanbul'da 2 bin 544 konutluk 5 yeni proje inşa edecek. Projelerin ihaleleri Kasım ve Aralık aylarında yapılacak.

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!

TCMB tarafından açıklanan verilere göre, ortalama konut fiyatları 2023 Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 90,3 artış gösterdi. Aktarılan detaylara göre, mega kent İstanbul'da ise ortalama fiyatlar ilk defa 4 milyon TL'yi aştı.

İstanbul’da toplu ulaşıma büyük zam! Yeni ve zamlı ücretler tek tek açıklandı! Acil bakın!

Mega kent İstanbul’da toplu ulaşıma büyük zam... Yeni ve zamlı ücretler tek tek açıklandı... Acil bakın...

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.

İstanbul\'da bayramda kent içi ulaşım yüzde 50 indirimli olacak Haberi

İstanbul\'da bayramda kent içi ulaşım yüzde 50 indirimli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararına göre, vatandaşlar, Kurban Bayramı süresince, 25-26-27 ve 28 Ekim'de toplu taşıma araçlarına yüzde 50 indirimli binebilecek. 

Buna göre, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü (otobüsler, metrobüsler) araçları, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı özel halk otobüsleri, Otobüs AŞ araçları, Şehir Hatları AŞ (şehir hatları vapurları) araçları, Ulaşım AŞ (tramvay, metro, hafif metro ve füniküler) araçlarında yüzde 50 indirimli tarife uygulanacak. Ayrıca Kadıköy-Maltepe-Kartal Metro hattı için de yüzde 50 indirim bayram süresince devam edecek. 

Şehir Hatları, Kurban Bayramı dolayısıyla 24 Ekim seferlerinde hafta içi/iş günü tarifeleri, bayram süresince ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda pazar/resmi tatil günleri tarifelerini...