02 / 05 / 2024

İstanbul\'da depremden en çok etkilenecek ilçeler

İstanbul\'da depremden en çok etkilenecek ilçeler

İstanbul deprem açısından hem en çok etkilenecek semtleri hem de çok az etkilenecek semtleri barındırıyor. Bu durumda olası bir İstanbul depreminden en çok hangi semtler etkilenecek?

En yüksek temettü veren ve yabancı yatırımcıda zirveye oynayan 10 hisse  

Borsa İstanbul’da dalgayı seyir yerini yükselişe bırakırken, yabancı yatırımcının da ilgisi artıyor. Temettü Direktör, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yabancı payının en yüksek oldu 10 temettü hissesini listeledi.

2024’te en yüksek temettülü hisseler açıklandı! İşte o liste

Borsa İstanbul’da geçen yıl temettü veren değer şirketleri endeksin üzerinde getiri sağladı. Borsa yatırımcıları 2024’ün en çok temettü verecek hisselerini araştırırken, 297,7 bin takipçili Temettü Hocam, yeni yılda yüksek temettü verimliliği beklenen şirketleri açıkladı.  

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Borsa İstanbul’da piyasa değeri en yüksek 10 şirket!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 2,12 kazançla 7.628,73 puandan tamamladı. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Borsa İstanbul’da piyasa değeri en yüksek 10 şirketi açıkladı.

İstanbul'da o bölgeye yatırım yapanlara piyango vurdu! İşte İstanbul'un en değerli bölgesi!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, İstanbul'da yatırım yapanlara veya yatırım yapmayı düşünenlere en değerli bölgelerin nereler olduğunu açıkladı. 

Japon deprem uzmanı İstanbul'da riskli bölgeleri tek tek açıkladı...

İstanbul'da olası bir depremden en çok etkilenebilecek yumuşak zeminli bölgeler diğer bölgelere göre daha çok risk taşımakta. Peki bu bölgeler neleri, işte haberin detayları...

İstanbul’da 1 metrekare konut fiyatı 42 bin TL'ye, Türkiye genelinde ise 28 bin TL'ye yaklaştı!

GYODER'in Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 3. Çeyrek Raporu’na göre, Türkiye genelinde birim metrekare fiyatı 27,840 liraya ulaştı. İstanbul'da ise en yüksek metrekare fiyatı 41,766 TL oldu.

İTO açıkladı! İstanbul’da fiyatı en çok artan ürün erkek paltosu...

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını korumak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile, geçen kasım ayında gerçekleşen İstanbul'da perakende rakamı en çok yükselen ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranları ile beraber duyurdu.

İstanbul'da konutta en yüksek getiri Esenyurt'ta: İlçede kiralar 17 bin 11, ev fiyatı 4.2 milyon TL oldu! 

İstanbul'un konutta en yüksek getiriyi sağlayan ilçe Esenyurt oldu. İşte ilçe ilçe konutta getiri oranları...

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansı yok! SON DAKİKA! Deprem erken uyarı sistemi nasıl olmalı? 

Prof. Dr. Haluk Özener, 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansının olmadığına dikkat çekerek, uyarı sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

İstanbul'da en ucuz, en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

İstanbul'da ortalama konut ve kira fiyatları ile ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Aylık bazda bazı ilçelerde yüzde 10'u aşan yükselişler görüldü. Peki İstanbul'da en ucuz en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL oldu! 

Ağustos 2023 döneminde AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 81,7 yükseldi. Ayrıca, AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL'ye ulaştı. İşte detaylar...

İstanbul\'da depremden en çok etkilenecek ilçeler Haberi

İstanbul\'da depremden en çok etkilenecek ilçeler

İstanbul depreminden en çok hangi semtler etkilenecek?

Bir bölgenin depremden etkilenmesi, hem yerin türüne hem yapısına hem de kırılmanın işleyişine, süresine ve büyüklüğe bağlı olarak değişir.


Buna göre İstanbul'da da bazı semtler deprem açısından güvenli bir bölge niteliği taşıyıp az etkilenecek iken, bazı bölgeler ise depremden en çok etkilenecek ve hatta göçük altında kalma ihtimali yüksek olan semtler bulunuyor. 


İstanbul'da depremden en çok etkilenecek ilçeler;

Zeytinburnu, Ayamama deresi, Ataköy, Florya, Küçükçekmece, Azaplı yöresi, Ispartakule, Alibeyköy, Esenyurt, Avcılar, Yakuplu, Ambarlı, Haramidere, Kavaklıdere içi.



Işıl Seren...