05 / 05 / 2024

İstanbulda konut yaşları

İstanbulda konut yaşları

İstanbul'da konut yaşı ortalama 12 olarak belirlendi. Fatih İlçesi 26 yılla İstanbul'un en yaşlı ilçeleri arasında ilk sırada yer alıyor. Fatih'i Adalar İlçesi 25 yılla, Beyoğlu İlçesi 24 yılla, Güngören İlçesi ise 21 yılla takip ediyor. 

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

Amerika'da bekleyen konut satışları yatay seyretti...

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, kasım ayında yükseliş beklentilerinin aksine değişim yaşanmadı. işte haberin detayları...

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Lüks konut satışları yüzde 2,4 düştü! Dubai zirvede!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre lüks konut satışları üçüncü çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2,4 geriledi. Ancak Dubai'de satışlarda artış yaşandı. İşte o rakamlar...

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş! Almak isteyen alamadı, satmak isteyen de satamadı!

Ekonomide yaşanan sorunların en olumsuz etkilediği sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe sular durulmuyor. Aktarılan detaylara göre bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş görüldü.

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

İstanbul'da beklenen deprem konut satışlarını vurdu! 

Kahramanmaraş depremlerinden sonra yabancıya konut satışlarında düşüş yaşandı. Özellikle satışlarda en büyük darbeyi İstanbul aldı. Uzmanlar gerilemedeki unsurlardan ilkinin kentte beklenen büyük deprem olduğuna işaret etti.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

İstanbulda konut yaşları Haberi

İstanbulda konut yaşları

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gayrimenkul veri analizi platformu Endeksa'nın yaptığı araştırmalar sonucunda  İstanbul'da en yaşlı ilçe 26 yıl ortalamayla Fatih seçildi. Esenyurt ve Sancaktepe'de bu rakam 4 seneye kadar iniyor. 

Endeksa'nın "İstanbul'da Ortalama Konut Yaşları" başlıklı araştırmasına göre, konut yaşı İstanbul'da ortalama 12 olarak tespit edildi. En yaşı ilçe olan Fatihi Adalar İlçesi 25 yılla, Beyoğlu İlçesi 24 yılla, Güngören İlçesi ise 21 yılla izliyor. 


Bu ilçelerin dışında konut yaşı en yüksek olan ilçeler 20 yıl ile Bakırköy, Beşiktaş ve Kadıköy, 17 yıl ile Üsküdar ve Şişli, 16 yıl ile Bahçelievler, 14 yıl ile Zeytinburnu ve 13 yıl ile Avcılar olarak açıklandı. 

En genç konutların başında ise 4 yıl ortalama ile Esenyurt ve Sancaktepe geliyor. Yaş ortalaması ise Arnavutköy,...