02 / 10 / 2024

istanbul\'da ofis kiraları

istanbul\'da ofis kiraları

2009'un ilk çeyreğinde İstanbul ofis piyasasında, kiracı talebi yavaşladı

İstanbul’da ortalama kiralar 19 bin TL’ye çıktı!

İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce: Hem evde hem sokakta en çok konuşulan konunun ekonomi olduğunu söyleyerek, İstanbul’da ortalama kiraların 19 bin TL olduğunu belirtti.

Mega kent İstanbul’da her an yıkılabilecek kaç bina var? KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmen açıkladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada mega kent istanbul’da yaklaşık 200 bin binanın her an yıkılabilecek durumda olduğunu söyledi.

Ofis kiraları da uçtu: 1 yıldır kiralanamayan ofisin kirası 40 binden 50 bin TL'ye çıktı! 

Geçtiğimiz Şubat ayında açıklanan rakamlarda İstanbul'da Levent-Zincirlikuyu-Beşiktaş aksında ofis kiralarının metrekare başına 1.600 TL'yi gördüğü belirtilmişti. Yatırımcı Bora Özkent, kiralık bir ofis ilanını paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

İstanbul Ofis Pazarı’nın 2023 dördüncü çeyrek dönemi verilerine göre, Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan bölgelerdeki A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 13,2, B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı ise yüzde 9,2 oldu.

Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu!

İstanbul'daki paylaşımlı ofis alanları, yılın ilk çeyreğinde yüzde 25 büyürken, Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu. İşte bölge bölge kira rakamları...

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

İstanbul'da konut kiraları 0-5 yaş binalarda yüzde 40 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, İstanbul'da 0-5 yaş konut kiralarının yüzde 40 arttığına değinerek, İstanbul genelinin minimum kira bedelinin 12 bin 500 liraya yükseldiğini belirtti.

İstanbul'da kiralık ev fiyatları ortalama 13 bin TL oldu! Kiralar, hem asgari ücreti hem de açlık sınırını solladı!

İstanbul'da kiralık ev fiyatları bir yılda yüzde 140 arttı. Yoksulluk sınırının 33 bin lira olduğu ülkede vatandaşlar neredeyse evsiz kalırken İstanbul'da ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı. 

İstanbul'da ortalama konut kirası 13 bin lirayı aştı! 

Megakent İstanbul'da da ev kiralarındaki artış tüm hızıyla devam ediyor. Şehirdeki ortalama kira bedeli 13 bin lirayı aşarken, en ucuz ve en pahalı ilçeler de açıklandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da premium ofis kiraları metrekare başına 55 dolara yükseldi! 

Premium Ofis Kira Takibi 2022 Raporu, 2022 yılında birinci sınıf ofis kiralarının küresel çapta yüzde 4,8 yükseldiğini ortaya koydu. İstanbul’da premium ofis kiraları etrekare başına 55 dolara yükseldi! 

İstanbul'da Şubat ayı enflasyonu yüzde 3.8 oldu! Yıllık rakam buz kestirdi!

İTO, Şubat 2023'te istanbul'da perakende fiyatların yüzde 3,83, toptan fiyatların yüzde 2,38 oranında yükseldiğini duyurdu. İTO, yıllık enflasyonu ise yüzde 78 şeklinde açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

istanbul\'da ofis kiraları Haberi

istanbul\'da ofis kiraları

Jones Lang LaSalle tarafından hazırlanan "2009 İlk Çeyrek Avrupa Ofis Kiraları Saati" raporuna göre, 2008 yılının son çeyreğine kıyasla Avrupa piyasalarındaki kiralar yaklaşık %8'lik bir düşüş göstererek, bugüne kadar yaşanan en yüksek düşüşü gerçekleştirdi.

Moskova'nın yüzde 28.6'lık düşüşle başı çektiği, Avrupa'nın finans merkezi konumundaki İngiltere'nin ise yüzde 21'lik düşüşle dikkatleri üzerine çektiği raporda İstanbul'daki kiraların 2009'un ilk çeyreğinde 2008'in son çeyreğine göre yüzde 25 düştüğü görüldü. İstanbul'da kira gelirlerinin metrekare başına yıllık 360 Euro'ya indiği belirtildi. Rapora göre; İstanbul'da, özellikle merkezi iş alanı piyasasında, ilk çeyrekte yeni biten ofis alanlarının sınırlı olması dolayısıyla, kiralanan alanların az olmasına rağmen, boşluk alanlarında bariz bir artış kaydedilmedi. Jones Lang LaSalle Türkiye Yönetici Direktörü Alan Robertson, "2009'un ilk çeyreğinde İstanbul ofis piyasasında, kiracı talebinin...