27 / 11 / 2024

İstanbuldaki deprem alanlarına AVM mi yapıldı

İstanbuldaki deprem alanlarına AVM mi yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 üyesi, olası İstanbul depremine yönelik çadır ve toplanma alanlarına inşaat yapıldığını ileri sürdü. 1999 Marmara depreminin ardından 2001’de İBB Afete Yönelik Acil Eylem Planı hazırlandı.

CHP İstanbul Milletvekilinden toplanma alanlarına yapılan AVM'lere tepki: İstanbul depreminde insanlar nereye sığınacak?

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, uzmanların İstanbul depremine karşı uyarılarına işaret etti ve megakentte toplanma alanlarına yapılan alışveriş merkezlerine tepki gösterdi. İşte İlgezdi'nin o açıklaması...

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

Deprem bağışına vergi indirimi! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremşn ardından 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası öncesinde Gelir İdaresi önemli bir adım attı. Vatandaşın bağışlarına da vergi indirimi geliyor.

Son dakika! Park alanlarına aile sağlığı merkezi yapılabilecek!

Park alanlarına "aile sağlığı merkezi" yapılmasına ilişkin düzenleme bugünkü 32060 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Deprem korkusu vatandaşların ev anlayışını değiştirdi!  Depremi yüzde 85 daha az hissettiren bu evlere talep arttı!

Dünya genelinde yaşanan felaketler insanların yaşam alanlarına büyük zarara veriyor. Felaketlerde hasar alma olasılığının daha yüksek olduğu klasik evler yavaş yavaş boşaltılmaya başlandı. Deprem korkusu insanların ev anlayışını değiştirdi.

2020'de deprem sigortasına talep arttı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli geçtiğimiz yıl deprem sigortasına olan talebin yüzde 10 artış yaşandığını dile getirdi. 

Deprem sigortasına en çok talep hangi bölgede?

Büyük can ve mal kaybına sebep olan 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nden sonra zararların en aza indirgenmesi için getirilen Zorunlu Deprem Sigortası, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan sadece yüzde 56,70'inde var.

Orman alanlarına yönelik düzenlemeler için önerge verildi!

Orman alanlarına yönelik düzenlemeler ve orman alanı dışına çıkarılan alanların durumunun incelenmesi amacıyla meclise önerge verildi.

Zorunlu deprem sigortasında doğru bilinen yanlışlar neler? 

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında deprem sigortasına olan talep arttı. Peki, zorunlu deprem sigortası neleri kapsıyor? Doğru bilinen yanlışlar neler işte detaylar...

Mimarlar Odası'ndan SİT alanlarına bina yapılmasına ilişkin açıklama!

Mimarlar Odası, 1. Derece SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasına karşı açtığı davayı kazandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Kaya'dan Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarına ziyaret!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Of İlçe başkanı ve yöneticilerin yer aldığı bir heyetle Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret etti.

İstanbuldaki deprem alanlarına AVM mi yapıldı Haberi

İstanbuldaki deprem alanlarına AVM mi yapıldı

BİNLERCE insanın yaşamını yitirdiği 1999 Marmara depreminin ardından 2001’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afete Yönelik Acil Eylem Planı hazırlandı. Plan, olası depremde halkın toplanacağı alanları, çadır kentlerin yerlerini, helikopter pistlerini, itfaiye ve sağlık tesislerini, acil ulaşım yollarını gösteriyordu. Planda, İstanbul’da olası bir depremde toplanma ve çadır kurulacak 470 nokta belirlendi, 562 cadde ve sokak ‘1’inci Derece Afet-Acil Ulaşım Yolu’ ilan edildi. 


HALKIN HABERİ VAR MI?

Bu ay yapılan İBB Meclis toplantısına, CHP’li 11 üyenin imzasıyla verilen  önergede, depremde toplanma ve çadır alanlarının büyük çoğunluğuna AVM ve lüks konutlar inşa edildiğine dikkat çekildi. Önergede, “İstanbul’da 1’inci Derece Afet-Acil Ulaşım Yolu uygulaması halen devam etmekte midir? Yeni acil ulaşım yolları nereler olacaktır? İstanbul’da yeni deprem toplanma alanları olarak nereler belirlenmiştir? Halkın bundan haberi var...