06 / 05 / 2024

İstanbuldaki yabancı yatırımlı şirketler

İstanbuldaki yabancı yatırımlı şirketler

Türkiye'de faaliyet gösteren toplam 43 bin 935 uluslararası sermayeli şirketin yarısından fazlası İstanbul'da faaliyet gösteriyor. 4 bin 287'si gayrimenkul kiralama ve iş faaliyetleri, 3 bin 538'i imalat sanayisi sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Yabancı yatırımcının artan talepleri, sektörü uçurdu!

Yabancı yatırımcının artan talepleri, inşaat sektörünü adeta uçurdu. Artan konut fiyatlarını yeni imar alanlarının olmamasına bağlayan sektörün önde gelen temsilcilerinden Mümin Bostancı, artan maliyetlerin tüketiciye yansıyacağını söyledi.

Emaar Square yabancı yatırımcı talebini artıracak!

Yabancı yatırımcılar Anadolu yakasını pek fazla tanımıyor. Firmalar ilgiyi artırmak için tanıtım atağına başlarken, Emaar Square’nin açılmasıyla bölgeye yabancı talebinde patlama bekleniyor.

İzmir'e yabancı yatırımcı için fabrikalar inşa edilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir ziyaretinde yabancı yatırımcı için fabrikalar yapıp, onlara kiraya vereceklerini açıkladı.

Kınaş Topkapı yabancı yatırımcıya tanıtıldı!

Yapı Endüstrisi A.Ş. İstanbul'un tam kalbinde tarihi yarımadayı çevreleyen surlara komşu ve İstanbul'un en önemli ana arteri E5 karayolu yanı başında yükselecek Kınaş Topkapı projesi yabancı yatırımcıya tanıtıldı..

Sivaslılar yabancı yatırımcı avında!

Hızlı tren ve Akdeniz'i Karadeniz'e bağlayacak olan otoban projeleri Sivas'ta farklı bir heyecan yarattı. Sivaslılar yabancı yatırımcı çekmek için ülke ülke gezerek şehrin yeni dönemdeki avantajlarını anlatıyor

ONS İncek, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

ONS Şirketler Grubu'nun ilk konut projesi olan ONS İncek, akıllı ev teknolojisi sayesinde yabancı yatırımcıların da ilgisini çekiyor.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı harekete geçiyor!

Tek parti iktidarı ile sağlanan istikrar iyimserliği zirveye taşıdı. Siyasi belirsizliğin kalkması gayrimenkulde de yabancı yatırımcıyı harekete geçirdi. Dolar 2.82 TL'nin altına inerken, yabancıya konut satışı ekime göre ikiye katlandı.

Yabancı yatırımcılar gayrimenkul sektörüne yöneldi!

Seçim sonuçlarının yabancı yatırımcıları rahatlattığını söyleyen Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, yabancıların gayrimenkulde alıma başladığını açıkladı.

Yabancı yatırımcılar gayrimenkul sektörünü hareketlendiriyor!

Gayrimenkulde geçen yılın 9 ayında yabancı yatırımcı başına düşen ortalama alan 249 metrekare iken, bu rakam 2015'in aynı döneminde 232 metrekareye geriledi.

Emlak Fuarı 2015 yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü!

Yeşilköy'de CNR tarafından düzenlenen Emlak Fuarı, 2015 yılında yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.

Gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcıdan yoğun talep bekleniyor!

Projebeyaz, seçim sonrası sektördeki gelişmeleri, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakış açıları ve CNR Emlak 2015'teki satışları değerlendirdi.

Başakşehir Vadiyaka: Hem oturumluk hem yatırımlık proje!

Şehir Hastanesi’ne 1 dakika mesafede yer alan proje 18 bin metrekare alan üzerinde yayılıyor. Başakşehir Vadiyaka: Hem oturumluk hem yatırımlık proje olarak tanıtılıyor.

Yabancı yatırımcıdan, CNR Emlak Fuarı'na yoğun ilgi!

Seçimden istikrarın çıkması yabancı yatırımcının Türk emlak sektörüne olan ilgisini artırdı. Özellikle Körfez ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiği fuara bu yıl 40 bin ziyaretçi bekleniyor.

İstanbuldaki yabancı yatırımlı şirketler Haberi

İstanbuldaki yabancı yatırımlı şirketler

Türkiye'de faaliyet gösteren toplam 43 bin 935 uluslararası sermayeli şirketin yarısından fazlası İstanbul'da faaliyet gösteriyor.


Ekonomi Bakanlığının verilerinden derlenen bilgilere göre, 2015 yılı mayıs ayı sonu itibarıyla uluslararası sermayeli şirket sayısı geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 11,8 artarak 39 bin 285'ten 43 bin 935'e ulaştı. Bu dönemde AB ülkeleri ortaklı girişimlerin sayısı 19 bin 901'e yükseldi. AB ülkelerinden girişimcilerin ortak olduğu şirketler arasında Almanya 6 bin 214 şirketle başı çekerken, bu ülkeyi 2 bin 816 şirketle İngiltere, 2 bin 499 şirketle Hollanda takip etti.


Söz konusu şirketlerin illere göre dağılımına bakıldığında, İstanbul 26 bin 230 yabancı ortaklı şirketle ilk sırada yer alırken, bu ili 4 bin 558 şirketle Antalya, 2 bin 582 şirketle Ankara, 2 bin 166 şirketle İzmir, bin...