04 / 05 / 2024

İstanbulun depreme en dayanıklı ilçesi

İstanbulun depreme en dayanıklı ilçesi

İstanbul depremi ile ilgili konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu “Başakşehir’in zemini de, yapıları da İstanbul’un en sağlamı” dedi. 

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Bu ilçede yaşayanlar dikkat! Depreme en dayanıksız ilçe seçildi!

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın açıkladığı resmi verilere göre, Aydın Efeler'deki yapıların büyük bir kısmının deprem riskine karşı güvensiz olduğu belirtildi.

İstanbul'da deprem riski en çok hangi ilçe ve mahallelerde? AFAD açıkladı: Fay hattı haritasına göre en riskli yerler! 

7 Kasım Salı günü Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından "İstanbul'daki en riskli, orta riskli ve depreme dayanıklı semtler hangileri?" sorusu gündem oldu. İşte ayrıntılar...

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. Ardından, DASK da İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. İşte en riskli ilçeler ve sigortalılık oranları...

Depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli? Tek tek sıralandı! 

Ev alacakların son zamanlarda en çok dikkat ettiği konular arasında depreme dayanıklı olup olmaması yer alıyor. Peki depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli?

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’una 11 yıl önce depreme dayanıksız raporu verilmiş!

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’unda 80’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Böylece 2012'de ‘depreme dayanıksız raporu’ verilen blok için aradan geçen 11 yılda hiçbir önlem alınmadığı da ortaya çıktı. 

Düşler Vadisi, depreme en dayanıklı bölge inşa ediliyor! Galatasaray projeden toplam 2.8 milyar TL kazanacak!

Riva'da inşa edilen Düşler Vadisi projesinin 2-3 sene içinde tamamlanacağı belirtildi. Düşler Vadisi, depreme en dayanıklı bölge inşa ediliyor! Galatasaray projeden toplam 2.8 milyar TL kazanacak!

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

En ucuz çelik evler ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı? Çelik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Çelik ev fiyatları ile ilgili bir araştırma yapan vatandaşlarımız için, ucuz çelik ev imalatı yapan firmaları araştırdık. Depreme dayanıklı, 40 ila 50 yıl arası değişen kullanım ömrüyle çelik yapılar herkes tarafından merak ediliyor. İşte, Prefabrik çelik yapılar 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

İBB 2022 bütçesinde depreme 1.9 milyon TL kaynak ayırdı!

İBB Meclisi'nin Kasım ayı oturumlarının son birleşimi Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, depreme tüm zamanların en büyük bütçesini, toplamda 1.9 milyon TL kaynak ayırdıklarını açıkladı.

İstanbulun depreme en dayanıklı ilçesi Haberi

İstanbulun depreme en dayanıklı ilçesi

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu. Başakşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Kartoğlu, keyifli söyleşide öğrencilerin sorularını da cevapladı.

“Başakşehir’de yapılar yeni ve modern”

Öğrencilerden birinin “Başakşehir depreme dayanıklı mı?” sorusu üzerine Başkan Kartoğlu, şöyle konuştu: “Başakşehir depreme dayanıklılıkta jeolojik olarak en uygun ilçe. Bütün zeminimiz kayalık. Bunun yanında yapılarımız da sağlıklı. İstanbul genelinde kaçak yapılaşma oranı en düşük olan ilçeyiz. Yapılarımız yeni ve modern, teknik şartlara uygun ve güvenilir binalar üretiyoruz. Bundan sonra inşa edilecek yapıları da bu şekilde yapacağız. Kayaşehir’de deprem simülasyon platformumuz var. Oraya mutlaka gidin. Binalarımızda sorun yok ancak orada deprem anında ne yapılacağı konusunda eğitim veriliyor.”

Başkan’dan yeni kıraathane müjdesi

Bir öğrencinin Başakşehir Millet Kıraathanesi’nin kapasitesi konusundaki sorusuna da yanıtlayan Kartoğlu, “Başakşehir...