07 / 05 / 2024

İstanbul’un en görkemli 100 bahçesinin isimleri

İstanbul’un en görkemli 100 bahçesinin isimleri

Kültür AŞ tarafından hazırlanan kitapta, Bizans İmparatorluğu ailesinin yazlık olarak kullandığı Fener Bahçesi'nden, Bebek Bahçesi'ne kadar İstanbulluların gönlünde taht kuran 100 bahçe fotoğraflarıyla birlikte anlatılıyor...

Sarıyer'de servet değerindeki turizm arazisi 21 yıllığına kiralandı! İstanbul'un en değerlilerinden...

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul’un en değerli bölgeleri arasında yer alan Sarıyer’deki 9 dönümlük araziyi kiralamak için 31 Ağustos 2023 tarihinde ihale düzenledi ve o isme 21 yıllığına kiraya verildi. İşte ayrıntılar...

İstanbullular dikkat! İstanbul'un en kirli 4 ilçesi belli oldu!

Kış aylarının gelmesi ile birlikte İstanbul'da hava kirliliğinin arttığını belirten uzmanlar İstanbul'un en kirli 4 ilçesini açıkladı.

İstanbul'un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı! İstanbul'un bu bölgelerinde oturmuyorsanız aman dikkat!

Deprem uzmanlarından peş peşe beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili açıklamalar gelirken, İstanbul'un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı. İşte merakla araştırılan o yerler...

İstanbul'un en değerli ilçelerinde kira fiyatları kaç TL?

İstanbul Ticaret Odası tarafından paylaşılan verilere göre, İstanbul şehrinde konut kiralarının en yüksek olduğu ilçe Sarıyer olarak belirlendi. İşte İstanbul'un en prestijli ilçeleri ve bu ilçelerdeki kira fiyatları...

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili vuran asrın depremleri sonrası Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da yaşayanlar da da büyük tedirginlik baş gösterirken, megakentin en güvenli ilçeleri de peş peşe açıklandı.

İstanbul'da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar İstanbul için risk haritası çıkarttı, herkes bu 5 ilçeye akın etmeye başladı. Peki İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Audi'nin en görkemli modeli Q7'nin fiyatları belli oldu! İşte Audi Q7 10 Kasım 2022 fiyat listesi

Audi otomobil markasının en görkemli modeli Q7'nin kasım ayının fiyat listesi belli oldu. SUV araba sevenlerin en çok tercih ettiği Audi Q7 fiyatları merak ediliyor. Peki Audi Q7 fiyatı kaç TL? Audi Q7 fiyatı kaç lira? İşte Audi Q7 10 Kasım 2022 fiyat listesi...

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı!

İstanbul'un en değerli ve en tartışmalı arazilerinden olan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi hukuksuz inşaatın durdurulmasını istedi...

İstanbul’un en merkezi OTOAVM'si Autogross İstanbul'da satışlar başladı! Dükkan alacaklara 18 taksit fırsatı!

İstanbul’un en merkezi OTOAVM'sinde satışlar başladı. Fiyatları 12 milyon Türk Lirası'ndan başlayan dükkanlar için 18 taksit imkanı sunuluyor.

İstanbul’un en merkezi OTOAVM'si Autogross İstanbul 16 Mayıs'ta görücüye çıkıyor! 

“Türkiye’nin yeni, İstanbul’un en merkezi OTOAVM”si sloganı ile tanıtılan Autogross İstanbul 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek toplantıyla görücüye çıkıyor.

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

Kanal İstanbul'un depremde göçme riski var mı?

Deprem Mühendisi Mehmet Nuray Aydınoğlu, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporundaki incelemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.. Prof. Dr. Aydınoğlu, Kanal İstanbul'un depremde göçme riski olduğunu söyledi.

Bağdat Caddesi’nde konut yatırımı için en uygun dönem!

İstanbul'un en gözde yerleşim yerlerinden olan Bağdat Caddesi'ne artan ilgi sonrası halihazırda satışta olan konut stokları azaldı.

İstanbul’un en görkemli 100 bahçesinin isimleri Haberi

İstanbul’un en görkemli 100 bahçesinin isimleri


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, "İstanbul'un Yüzleri" serisi kapsamında, İstanbul'un en görkemli 100 bahçesini fotoğraflarıyla beraber bir kitapta topladı.


Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, kitapta, Bizans'tan günümüze İstanbul'da iz bırakan 100 bahçe hakkında bilgilere yer verildi.


Mekanların "bahçeler", "bostanlar" ve "mesire yerleri" olarak üç ana başlıkta toplandığı kitapta, Bizans İmparatorluğu ailesinin yazlık olarak kullandığı Fener Bahçesi'nden şarap ve şifa veren bitkileri ile meşhur manastır bahçelerine, mitolojide doğa ve çoban tanrısı olarak bilinen Pan'ın flütünü çalarak dolaştığı Yıldız Korusu'ndan selvileriyle meşhur Bebek Bahçesi'ne kadar İstanbulluların gönlünde taht kuran 100 bahçe bulunuyor.


- Bizans'ın bahçeleri güvenlik nedeniyle saraya yakındı


Kitapta yer alan bilgilere göre, Bizans döneminde bahçeler genellikle saraya yakın yerlerde, yani sur içinde bulunuyordu. Güvenlik ve ulaşım zorluğu sebebiyle Boğaz sırtları birkaç manastır bahçesi...