07 / 05 / 2024

istanbulun türkiye ekonomisine katkısı

istanbulun türkiye ekonomisine katkısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Uluslararası Kamu Mâliyesi Direktörü Nilay Akyıldız, İstanbul’un Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek, “İstanbul Türkiye ekonomisi için itici bir güç" dedi.

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

IMF’den Türkiye için deprem etkisi yaratan dolar tahmini! Dolar kuru 2028’de 119,85 TL mi olacak?

Global ekonomik görünüm raporunu dün (10 Ekim) açıklayan IMF, Türkiye ekonomisine yönelik öngörüleri de paylaştı. TL ve dolar cinsi milli gelir öngörüleri, IMF'nin ortalama dolar kuru öngörülerine de işaret ediyor.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Ekonomist Acemoğlu'ndan Türkiye'ye uyarı!

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye'nin ekonomik problemlerini eleştirerek, vasat büyümenin Türkiye için en büyük tehlike olduğunu belirtti. Acemoğlu, yapısal reformların önemine vurgu yaparken, rasyonel politikaların Türk ekonomisine katkı sağlaya

OECD, Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 2,7'ye ve Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti.

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunan hazır beton sektörünü 2022 yılı özelinde kapsamlı olarak analiz eden “Hazır Beton Sektör Raporu”nu yayımladı. Rapora göre Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Kahramanmaraş depremleri Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek? Depremin ekonomik faturası ne olacak?

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan peş peşe depremlerin Türkiye ekonomisine etkisi en çok araştırılan konular arasında. Uzmanlar, bu konuda çok farklı tahminler ileri sürerken, ekonomik faturasının 1999 depremine kıyasla daha sınırlı olacağı öngörülüyor.

Goldman Sachs: Depremin Türkiye ekonomisine etkisi yüzde 1’in altında kalabilir

Goldman Sachs ekonomistleri, depremlerin Türkiye’deki etkilerini analiz etti. Raporda, bölgenin büyümedeki payı dikkate alındığında depremin GSYH’ye maliyetinin yüzde 1’in oldukça altında kalabileceği belirtildi.

Depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor! Depremin Türkiye ekonomisine etkisi ne olacak?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan depremlerin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bini aştı. Binlerce bina da hasar görürken, ülkemizi bekleyen bir başka tehlike ise yaratacağı ekonomik kayıplar...

Deprem felaketi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek? İşte ekonomistlerden ilk tahminler...

Kahramanmaraş’ın Pazarçık ilçesinde dün meydana gerçekleşen ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin, Türkiye ekonomisine maliyetinin çok yüksek olacağı belirtiliyor.

istanbulun türkiye ekonomisine katkısı Haberi

istanbulun türkiye ekonomisine katkısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Uluslararası Kamu Mâliyesi Direktörü Nilay Akyıldız, İstanbul’un Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek, “İstanbul Türkiye ekonomisi için itici bir güç" dedi.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Uluslararası Kamu Mâliyesi Direktörü Nilay Akyıldız, İstanbul’un Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığım söyledi,


Akyıldız, “İstanbul, Türkiye ekonomisi için itici bir güç. İthalat ve ihracat açısından da böyle. Türkiye’nin toplam ithalat ve ihracatının yüzde 50'si İstanbul üzerinden gerçekleşiyor. İstanbul’un 2011 yılında Türkiye’deki toplam Gayri Safi Katma Değer içindeki payı yüzde 27,2 olarak belirlendi. Bu oranın en yüksek olduğu şehir İstanbul” diye konuştu.


İstanbul’un çok çeşitliliği olan bir ekonomiye sahip olmasının da Türkiye ekonomisindeki rolünde önemli bir etken olduğunu dile getiren Nilay Akyıldız, şöyle devam etti:


“Birçok alanda çeşitli sektörler bulunuyor. Hizmet...