30 / 04 / 2024

istifa eden tazminat alabilir mi

istifa eden tazminat alabilir mi

Başvuru yapanlar 1 yıl geçmeden istifa etmeleri halinde tazminata hak kazanırlar. İstifa yoluyla tazminat alma koşuluna hak kazanan kişilerin bu süreyi aşmaması gerekir. Ayrıca fesih ile birlikte istifa edenler de tazminat alabilir.

Milyonlarca çalışan bu sorunun yanıtını merak ediyor! İstifa edenler kıdem tazminatı alabilir mi? İşte cevabı...

Milyonlarca çalışanın merak ettiği sorulardan biri olan ''İstifa edip kıdem tazminatı alınabilir mi?'' sorusu yanıt buldu. Bazı şartları taşıyan işçiler istifa ederek kıdem tazminatı almaya hak kazanabilir. İşte o şartlar...

Kıdem tazminatında emsal gibi karar! Artık istifaya rağmen tazminat alınabilecek!  

Kıdem tazminatına ilişkin mahkemeden emsal karar geldi. Buna göre, Gaziantep'te bir AVM’deki mağazada baskı görmesi nedeniyle istifa dilekçesi yazan kadın, başlattığı hukuk mücadelesi sayesinde kıdem tazminatına hak kazandı.

Bu illerde yaşıyorsanız kıdem tazminatı ve fazla mesai ücretlerinizde değişiklik var!

O illerde ikamet eden vatandaşlar önemli bir haberle karşılaştı. Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla kamu personeline tazminat ve fazla mesai ücreti ödenmesi kararlaştırıldı. 

EYT'lilere tazminat haberi! Tam 416,812 TL almak için tazminat rehberi

Seçim öncesi EYT’lilre haberler gelmeye devam ediyor. EYT kapsamında emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için ikinci bir kıdem tazminatı hakkı doğdu ve bu tazminatın alınması için adım adım yapılması gerekenler belirlendi. İşte, detaylar...

Depremzede işçiler için kıdem tazminatı düzenlemesi! İşçiler bu parayı hemen alabilecek!

​​​​​​​Depremin meydana geldiği işçilere ilişkin kıdem tazminatı düzenlemesi gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret eden DİSK heyeti, depremin etkilediği 11 kentte istifa eden, ayrılmak isteyen, ailesinde kayıplar olan işçilere istemeleri durumunda bu tazminatın öden

İstifa edip tazminat alma hakkı doğdu! Ancak bu şartları yerine getirmelisiniz! İşte detaylar!

Kıdem tazminatı, işten çıkarılma durumunda işverenden talep edilen ücrettir. Ancak bu durum değişiyor. İşte detaylar!

4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı?

Tazminat, çalışan kişilerin, çalıştıkları yerden aldıkları ödemeye denir. Peki 4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı? İşte detaylar!

EYT düzenlemesinde şok! İşveren ve çalışan hakları neler? İstifa, kıdem tazminatı ve prim desteği... Hemen bakın!

EYT'den faydalanmak isteyen vatandaşların ve işverenlerin akıllarında birçok soru var. İstifa, kıdem tazminatı ve prim desteği... Peş peşe açıklandı. İşte EYT ile ilgili merakla araştırılan o soruların yanıtları...

10 yıl sonra istifa ederse tazminat alır mı?

Çalışma hayatında kıdem tazminatına dair pek çok soru sorulmaktadır. Kıdem tazminatı bir yılın sonunda alınabilir. Peki “10 yıl sonra istifa ederse tazminat alır mı?” İşte detaylar!

İflasın perde arkası ortaya çıktı! O paraları kendi hesabına aktarmış!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX'in iflas etmesine giden süreç ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Şirketin istifa eden CEO'su Sam Bankman-Fried'ın müşterilere ait 10 milyar doları, gizli bir yazılım kullanarak kendi şirketine aktardığı ortaya çıktı.

Muhammed Halit Sönmez, Pera GYO Genel Müdürü oldu! 

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Gökhan Özer, 31 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla, istifa ederek görevinden ayrıldı. Şirket, Genel Müdürlük görevine yeni bir isim atadı. Peki görevinden istifa eden Gökhan Özer'in yerine hangi isim göreve getirildi? İşte Pera GYO'nun yeni genel müdürü...

Yagıtay'dan tüm çalışan emeklileri ilgilendiren flaş 'kıdem tazminatı' kararı!

Yargıtay, milyonlarca çalışan emekliyi yakından ilgilendiren bir karara hükmetti. Yüksek mahkeme; emekli olmasına rağmen çalışmaya devam eden işçinin istifa etmesi halinde, kıdem tazminatının, emeklilik tarihindeki son maaşına göre hesaplanması gerektiğine karar verdi. İşte Yargıtay'ın aldığı bu ems

Kıdem tazminatı nasıl alınır? İstifa etmeden bunlara dikkat edin

İş Kanununa tabi olan çalışanlar, aynı işverene bağlı bir veya birden fazla işyerinde en az bir yıl boyunca çalışmaları durumunda kıdem tazminatına hak kazanırlar. Hak kazanmakla birlikte kıdem tazminatını da alabilmek için bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekiyor.

istifa eden tazminat alabilir mi Haberi

istifa eden tazminat alabilir mi

Tazminat, çalışma hayatına atılmış ancak istifa etmeyi düşünenler için en önemli konudur. İşçilerin çalıştıkları süre içinde aldıkları tazminat katlanarak artmaktadır. Her yıl için 1 tazminat hakkı olan adaylar, normal şartlarda istifa etmeleri halinde bu tazminatı alamazlar. Ancak belirli şart ve koşullarda istifa etmeniz halinde tazminat alabilirsiniz. İstifa ettikten 1 yıl önce başvuranlar tazminat alabilirler.

A Haber'de yer alan habere göre;Kanunumuza göre kıdem tazminatı alabilmeniz için işten kendi isteğiniz ve kusurunuz dışında ayrılmanız gerekir. Bazı istisnalar olsa da, istifa eden tazminat alamayabilir. Bunlar, 1475 sayılı eski İş Kanunu'nun 14'üncü maddesinde şu şekilde sıralanmıştır. Emeklilik için ayrılanlar, askerlik için ayrılanlar, evliliğinin üzerinden 1 yıl geçmeden ayrılan kadınlar, Haklı fesih ile istifa edenler. Bu maddelere bir de emeklilik için yaş dışındaki şartları tamamlayanları ekleyebiliriz.