05 / 05 / 2024

istimlak kıymeti

istimlak kıymeti

İstimlak bedeli nedir? İstimlak sürecinde mülkiyet sahibine mülkiyetinin istimlakı yani kamulaştırılması karşılığında ödenen bedele istimlak bedeli deniyor. İstimlak bedeli konusu hakkında detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor..

1941'de İzmir'e iki yeni cadde! Binalar tek tek yıkılmış!

1941 yılında, İzmir'de Fevzipaşa Bulvarı'nın tamamı ve Cumhuriyet Bulvarı'nın bir kısmı bitilmiş. Bu iki yeni caddenin yerindeki binalar ise belediye tarafından istimlak edilmiş.

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

1957'te Anadolu Yakası'nda istimlak çalışmaları başlamış!

1957 yılında Anadolu Yakası'nda istimlak çalışmalarına başlanmış. İlk olarak Kadıköy iskelesinden başlayacak çalışma Üsküdar ve Beykoz'a kadar devam edecekmiş. İşte ayrıntılar...

Elektrikli araçlarda parça ithalatına yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

İthalatta gözetim uygulaması kapsamında yer alan elektrikli araçlar için kullanılan redresörler için birim gümrük kıymeti adet başına 20 bin dolar, invertörler için adet başına ise 1000 dolar olarak gerçekleşecek. İşte haberin ayrıntıları...

Muhammen kıymeti 250.000 TL olan Ford marka otomobil artırmaya çıkarıldı

2022/221 TLMT. Sayılı dosya numarasıyla bir borç nedeniyle mahkeme tarafından satışa çıkarılan bir taşıtın detayları açıklandı. Mahkeme dosyasına buradan erişim sağlanabilir.

Ünlü ekonomistin yorumu herkesi şok etti! 1 dolar işte tam bu kadar olacak

İçinde bulunduğumuz ekonomik zorlukların olduğu dönemde, TL'nin Amerikan Doları karşısındaki kıymeti en tartışmalı hususlardan biri haline gelmiştir. Bu hususta ekonomistler ve yatırım bankaları içinde türlü tahminler ve görüşler paylaşılmaktadır. İşte ayrıntılar.

Airfryer ve robot süpürgelerde son dakika gelişmesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: Artık bu şekilde olacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, birim gümrük kıymeti 100 dolardan düşük olan airfryer ve robot süpürgeler dahil olacak şekilde bazı elektronik eşyalar yeniden gözetim listesine dahil edildi. İşte ayrıntılar...

Şanlıurfa Eyyübiye'de ev ve iş yerleri istimlak ediliyor!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi, Ümit Yolcu ile Mustafa Kuş parkı arasında kalan ev ve işyerinin istimlak çalışmalarını tamamlıyor. Bölgede başlatılan yıkım çalışmalarıyla trafik sorununa neşter vurulacak.

Sağlık çalışanlarının maaşlarından kesinti yapılmayacak!

Fahrettin Koca "Salgından etkilenerek görev yapamayan aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarının maaşlarından artık kesinti yapılamayacak. Ayrıca COVID-19 hasta takibine göre 3 ay süreyle ek ödeme verilecek. Emeklerinin kıymeti karşılıksız olan sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Muhalefetin sürekli eleştirdiği, 'gereksiz' dediği sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır." diye konuştu.

Fed hazine tahvili ve konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Ekonomiyi desteklemek için yeni genişleyici önlemler paketi açıklayan Fed, limitsiz miktarda hazine kağıdı ve mortgage menkul kıymeti alımı yapacağını duyurdu…

Fed hazine tahvili ve mortgage destekli menkul kıymet alımı yapacak!

Ekonomiyi desteklemek için yeni genişleyici önlemler paketi açıklayan Fed, limitsiz miktarda hazine kağıdı ve mortgage menkul kıymeti alımı yapacağını duyurdu…

istimlak kıymeti Haberi

istimlak kıymeti

İstimlak işlemi


İstimlak işlemi, devletleştirme, kamulaştırma, kamu yararı gözetilerek şahısa ait taşınmazların belli bir proje amacına göre yol, okul, hastane ve bunun gibi kamunun ortak kullanımı ihtiyaçına hizmet verme amacıyla ilgili kanun hükümlerinin uygulanmasına deniyor. 


Peki istimlak bedeli nedir?


İstimlak bedeli de istimlak sürecinde istimlak kapsamına giren taşınmaz sahiplerine taşınmazlarının karşılığı olarak devlet tarafından ödenen taşınmaz ücretine deniyor. İstimlak bedeli nasıl belirleniyor?



Kamulaştırma bedelinin tespiti esasları Kamulaştırma Kanunu'nda şöyle yer alıyor;


Madde 11


Bilirkişi kurulu, kamulaştırılacak taşınmaz mal veya kaynağın bulunduğu yere mahkeme heyeti ile birlikte giderek, hazır bulunan ilgilileri de dinledikten sonra taşınmaz mal veya kaynağın;


a)Cins ve nevini,

b) Yüzölçümünü.

c) Kıymetini etkileyebilecek bütün nitelik ve unsurlarını ve her unsurun ayrı ayrı değerini,

d)Varsa vergi beyanını,

e)Kamulaştırma tarihindeki resmi makamlarca yapılmış kıymet takdirlerini,

f) Arazilerde, taşınmaz mal veya kaynağın...