14 / 05 / 2024

istimlaktan vazgeçilmesi

istimlaktan vazgeçilmesi

İstimlak işlemlerinin düzenlendiği Kamulaştırma Kanunu gereğince bazı hallerde istimlak edilen yer geri verilebiliyor. Peki, istimlak edilen mal sahibinin geri alma hakkı var mı? İşte istimlak edilen yerin geri alınması..

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.

Zorlu Gökdelen projesinde sular durulmuyor! TMMOB Mimarlar Odası'ndan projesinden vazgeçin çağrısı!

Tartışmaların göbeğinde olan Zorlu projesinde sular durulmuyor. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, projeden vazgeçin çağrısında bulundu.

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

DV90TA040AE/AH 9 kg kurutma makinesi Samsung farkıyla satışta!

Samsung, evlerin vazgeçilmesi haline gelen kurutma makinesi konusunda müjdeli bir haber verdi. DV90TA040AE/AH 9 kg kurutma makinesini üreten Samsung, ürüne ilişkin tüm merak edilenleri paylaştı.

Ekmek, un, süt, şeker, peynir derken bir zam da ona. Markette satılmıyor ama evlerin vazgeçilmezi

Türkiye'de enflasyonla birlikte ekmek, un, süt, şeker ve peynire zamlar gelmeye devam ediyor. Vatandaşların evde vazgeçilmez olarak kullandığı bir ürüne daha zam geldi.

Evlerin vazgeçilmez ürünü... Markete gittiğinizde sepete ilk onu koyun. Zam üstüne zam gelecek

Evlerin vazgeçilmez ürünü olarak bilinen bir ürün hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Vatandaşların mümkün oldukça bu ürünü evlerinde bulundurmaları tavsiye edildi. Çünkü zam üzerine zam gelecek.

Zamların biri bitiyor diğeri başlıyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünüydü. Artık zamlı alacaksınız

Benzin fiyatlarına yönelik zam gelmesinin ardından zamların biri başlıyor diğeri bitiyor. Şimdi de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak görülen bir ürüne zam geldi.

Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ektikten sonra çiftçilerin de vazgeçilmezi olacak. Para kazandırıyor

Sofralarımızın vazgeçilme besinleri arasında yer alan bir besinin çiftçilere de ciddi paralar kazandırdığını biliyor muydunuz.

Yurt dışından telefon getirmeyi düşünenlere kötü haber! Öyle bir zam geldi ki, görenler almaktan vazgeçecek!

Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre  yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım harcına zam geldi. Yurt dışından telefon getirmeyi düşünenlere kötü haber! Öyle bir zam geldi ki, görenler almaktan vazgeçecek!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da yaptığı konuşmasında deprem konutlarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş, kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vakti vurgusu yaptı.

Zam zam zam! Sofraların vazgeçilmezi ateş pahası olacak

Türk sofralarının vazgeçilmez unsuru ekmek fiyatları her geçen gün artıyor. Ekmek fiyatlarına yapılan zamlar can sıkıcı bir hal aldı. Bir ekmeğin fiyatı 5 TL'yi yükselirken bazı yerlerde 5 TL'nin de üzerinde satılıyor. Buğday fiyatlarına yapılan zamların ardından ekmek fiyatlarına da zam yapılacağı

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! 2022 yılında 90 milyar lirayı aşkın gelir ve damga vergisinden vazgeçtik!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçildiğini açıkladı.

istimlaktan vazgeçilmesi Haberi

istimlaktan vazgeçilmesi

İstimlak edilen yerin geri alınması!

İstimlak işlemlerinin düzenlendiği Kamulaştırma Kanunu gereğince; İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları, kaynakları ve irtifak haklarını; bedellerini nakden ve peşin olarak veya kanunda belirtilen hallerde eşit taksitlerle ödemek suretiyle kamulaştırma yapabilirler.


Kanun gereğince bazı hallerde istimlak edilen yer geri verilebiliyor.İstimlak edilen yerin geri alınması ile ilgili esaslar Kamulaştırma Kanununun Dördüncü Kısmının İkinci Bölümünde açıklanıyor.


İstimlaktan Vazgeçme ve Geri Alma 


İdarenin tek taraflı vazgeçmesi 

Madde 21 – İdare kamulaştırmanın her safhasında kamulaştırma kararı veren ve onaylayan yetkili merciin kararı ile kamulaştırmadan tek taraflı olarak kısmen veya tamamen vazgeçebilir. Şu kadar ki, dava sırasında vazgeçme halinde dava giderleri ile harç, harcanan emek ve işin önemi gözetilerek mahkemece maktuen takdir olunacak avukatlık ücreti...