27 / 04 / 2024

iştira hakkı sözleşmesi nedir

iştira hakkı sözleşmesi nedir

Hak sahibine söz konusu taşınmazı belirlenen bedelle alma yetkisi veren bir hak olan iştira (alım) hakkı sözleşmesi nedir? sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Kira sözleşmesi örneği 2022! Kira sözleşmesi nasıl doldurulur?

Kira sözleşmesi diğer bir ifade ile kira kontratı kiraya verenle kiralayacak kişi arasında gerçekleştirilen ve her iki tarafa da belli sorumluluklar ve haklar tanıyan bir sözleşme olarak biliniyor. İşte Kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi belirli ve belirsiz süreli olarak yapılabilmektedir. Kira süresinin belirlenmediği durumlarda kira sözleşmesi belirsiz tarihli olarak sayılır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022..

2021 işyeri kira sözleşmesi!

İş yeri kiralamalarında mülk sahibi ve kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor? Peki 2021 işyeri kira sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte 2021 işyeri kira sözleşmesi örneği...

Akiş GYO ve Yapı Kredi arasında 117.5 milyon TL'lik kredi sözleşmesi!

Akiş GYO'nun Yapı Kredi Bankası A.Ş.'den kullanmış olduğu toplam 117 milyon 516 bin 666 dolar ana para tutarlı kredileri için kredi sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Yibitaş'tan toplu iş sözleşmesi!

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri, toplu iş sözleşmesi hakkında KAP'ta açıklama yaptı...

Konut ve işyeri kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme kira sözleşmesi oluyor. Peki konut ve işyeri kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? diyorsanız işye yanıtı...

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2017!

Kira sözleşmesi, gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde taraflar arasında imzalanıyor. Bu sözleşme konut ve işyerleri için farklı şekilde düzenlenebiliyor. İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2017..

Viva Ulaşlar Hotel için kira sözleşmesi imzalandı!

Ulaşlar Turizm Yatırımları ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Pazarlama A.Ş. tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Viva Ulaşlar Hotel için kira sözleşmesi imzalandı.

Malatya Yeşilvadi Göleti'nin sözleşmesi imzalandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Malatya'nın 50 yıllık hayalini gerçekleştiriyoruz. DSİ Genel Müdürlüğünce inşa edilen ve bölge halkının uzun zamandır beklediği göletin sözleşmesi imzalandı" dedi.

İntifa hakkı sözleşmesi 2016!

İntifa hakkı, taşınmaz mal üzerindeki yararlanma ya da kullanma hakkı olarak ifade ediliyor. Bu tesis işlemi için resmi senet hazırlanıyor. İşte intifa hakkı sözleşmesi olarak da bilinen resmi senedin yazım örneği..

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, işyeri kiralamalarında sözleşme nasıl yapılır? İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2016..

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

iştira hakkı sözleşmesi nedir Haberi

iştira hakkı sözleşmesi nedir

İştira hakkı sözleşmesi!


Bir taşınmazı belli bir bedel karşılığında, belli bir süre zarfı içinde sahibinden satın alabilmek hakkına iştira hakkı deniyor. Bu hakkın tanınabilmesi için alıcı ve satıcı arasında bir sözleşme imzalanması gerekiyor. İştira hakkı sözleşmesi olarak adlandırılan bu sözleşme, noterler tarafından tanzim ediliyor.



İştira hakkının tapu siciline şerh edilmesiyle birlikte üçüncü şahıslara karşı ileri sürülebilir hale geliyor. Daha açık bir anlatımla alım hakkına konu taşınmazın başkasına satılması halinde, iştira hakkı sahibinin onu devralandan aynı bedelle taşınmazı alma imkanı bulunuyor. Hakkın kullanılması idari yoldan mümkün olmayıp ,tarafların rızaen anlaşmamaları halinde mahkemeden karar alınması gerekiyor.



Hakkın tapu siciline şerh verebilmesi için ,malikin veya yetki verilmişse hak sahibinin talebi yeterli oluyor. İştira hakkı, taşınmazın tedavülüne  veya üzerinde yeni bir ayni ve şahsi hak kurulmasına...