15 / 05 / 2024

İstisna bedelini aşmayan taşınmaz malların amortismanı gider olarak düşülür mü

İstisna bedelini aşmayan taşınmaz malların amortismanı gider olarak düşülür mü

Birden fazla gayrimenkulü kiraya konu olan taşınmaz mal sahipleri kira gelir vergisini nasıl hesaplar? Kira gelir vergisinde istisna bedelini aşmayan taşınmaz malların amortismanı gider olarak düşülür mü?

Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! Kurban kesim bedeli belli oldu! İşte 2024 kurban kesim bedeli

Diyanet İşleri Başkanlığı kurban kesim bedelini açıkladı. Buna göre; kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira oldu.

Kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024!

Kira sözleşmesi yapılırken, taraflar kira bedelini özgürce belirleyebiliyorlar. Ancak bazı durumlarda ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşamıyor bu durumda mahkemenin yolu tutuluyor. Peki kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024... 

Pucca'dan ev sahiplerine savaş: Evdeki rutubetten ağrımayan kemiğim kalmadı, sonuna kadar yasal haklarımı kullanacağım! 

Fenomen yazar Pucca'nın başı ev sahipleriyle dertte. Ev sahiplerinin farklı iddialarla eleştirdiği Selen Pınar Işık, yeni bir açıklama yaptı ve yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını belirtti. 

Diyanet 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 85,7 arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı yaklaşırken 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Fitre tutarının açıklanmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda artışın hangi enflasyon verisine göre yapıldığını sordu.

İmar yasası mağdurları: Plansız alanlarda 1-2 katlı, 200 metrekareyi aşmayan evlere izin verilsin!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) taleplerini tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları nasıl bir düzenleme bekliyor? 

Pasifik GYO, 2023'te 94 adet konut ile 124 adet ticari alanı 3.6 milyar TL'ye sattı!

Pasifik GYO, son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini aşmayan alım, satım kiralama rakakmlarını açıkladı. Peki şirket 2023 yılında ne kadarlık satış yaptı? Kaç bağımsız bölüm satıldı? İşte o rakamlar...

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Ev hanımlarına müjde! Emeklilik kapısı açıldı! Çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olabilir?

Uzun yıllar gündemde olan çalışmayan ev hanımları için emeklilik kapısı açıldı. Son zamanlarda yapılan yeni düzenlemeler ile çalışmayan ev hanımları da emekli olabilecek. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilir? İşte detaylar...

2023 vekaletle kurban kesim bedelleri belli oldu! Vekaletle kurban kesim fiyatı ne kadar oldu?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 yılında vekalet ile kurban kesim bedelini açıkladı. Vekaletle kurban kesim fiyatı ne kadar oldu?

EPDK’dan doğalgaz ve elektriğe ilişkin tehdit gibi açıklama! “Bunu yapanlar bedelini ağır öder!”

EPDK’dan çok sert bir açıklama geldi. OHAL boyunca depremzedelerin güvence bedeli alınmayacağı konusunda şirketlerin uyarıldığını ifade eden EPDK yönetimi, insanları mağdur eden şirketlerin bedelini ağır ödeyeceğini belirtti.

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

İstisna bedelini aşmayan taşınmaz malların amortismanı gider olarak düşülür mü Haberi

İstisna bedelini aşmayan taşınmaz malların amortismanı gider olarak düşülür mü

İstisna bedelini aşmayan taşınmaz malların amortismanı gider olarak düşülür mü?

2013 yılında kiraya konu olan gayrimenkullerin sahipleri, 2014 yılı için belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde etmeleri halinde vergi mükellefi oluyor.


2014 yılı kira gelir vergisinde meskenler için istisna bedeli 3.200 TL; işyerleri için istisna bedeli ise 26.000 TL olarak belirlendi. Bu bedellerin altında gelir elde edenler vergi beyanında bulunmayacak; Buna karşın bu bedellerin üstünde gelir elde edenlerin beyanname vermeleri ve vergi ödemeleri şart.


İstisna bedelini aşan gayrimenkuller için gerçek gider yöntemi seçilerek vergiden bazı masraflar indirilebiliyor. Bu kapsamda hem mesken hem de işyeri kira geliri elde eden mal sahibi; istisna bedelini aşmayan malların masraflarını ödeyeceği vergiden düşebilir mi?


Gelir Vergisi Kanunu esaslarına göre, yapılacak indirimler kiraya konu olan ve istisna bedelini aşarak...