02 / 05 / 2024

işveren key bildirimini vermezse ne olur

işveren key bildirimini vermezse ne olur

İşverenlerce, bu Yönetmeliğin 12 inci Maddesine göre "Konut Edindirme Yardımı Bildirimi" doldurulup, Sosyal Sigortalar Kurumuna verilmesi gerekiyor. Peki, konut edindirme yardımı bildirimi verilmezse ne olur?

SGK'den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

SGK işveren sahiplerini ilgilendiren yeni kararını açıkladı. Bu sene aylık 700 TL olarak uygulanacak işverenlere yönelik asgari ücret desteğine yönelik genelge yayımladı. Buna göre eksik prim bildiren işverene asgari ücret desteği verilmeyecek.

Asgari ücrette kritik tarih belli oldu!

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı sona erdi. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2. toplantı ise 18 Aralık'ta yapılacak.

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor. Hükümet tarafı işçi ve işveren heyetiyle bugün saat 14.00'te bir araya gelecek. Görüşmelerde yol haritası belli olacak ve yapılan çalışmalar paylaşılacak.

Asgari ücrette zam pazarlığı yarın başlıyor! Milyonları ilgilendiriyor! 2024 asgari ücret ne kadar olacak? 

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya gelmesi ile oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını yarın yapacak.

Rapor alanlar dikkat, maaşınızı SGK ödüyor! İş göremezlik ödemesi nasıl hesaplanır? SGK T.C. no ile sorgulama

Sigortalı çalışanın işe devamını geçici olarak engelleyen bazı durumlar mevcut olduğu hallerde maaş ödemesini işveren yerine SGK yapıyor. İşte Rapor parası, İş göremezlik ödemesi hakkında merak edilenler... 

Aman dikkat cezası 6 bin 707 TL! Tüm emeklileri ilgilendiriyor!

Meslek kodunu yanlış giren, eksik prim yatıran işveren ceza ve tazminat ödeme cezası alıyor. Bu kapsamda emekli aylığını artırma yolu hizmet tespit davasından da geçiyor. Böylece 5 yıl geriye dönük aylık farkı da alınabiliyor.

Asgari ücret için 500 TL ödeyecekler. Başvuruya gerek yok. Bakmakta fayda var

Bu sefer asgari ücretli değil, işveren vatandaşları ilgilendiren bir haber geldi. Her asgari ücretli vatandaş için devlet tarafından 500 TL destek verilecek. İşte detaylar...

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

İŞKUR resmen duyurdu! Bekçi alımları başladı! Bekçi olmak isteyenler hemen baksın! 

Son zamanlarda iş ilanlarının büyük kısmını oluşturan İŞKUR işveren ile işçiyi buluşturmaya devam ediyor. İŞKUR şu günlerde bekçi alımı yapan kurumlardaki ilanları duyurmaya başladı. Kimler bekçi olabilir? Bekçilik başvuru şartları neler? Bekçi olmak isteyenler hemen baksın! 

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! Asgari ücrette fiyat ne olacak? Asgari ücret zammı ikinci oturumu ne zaman?

İşçi, işveren ve hükümet mümessillerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk oturumunu bu hafta yaptı. İkinci oturumun tarihi de tespit edilirken asgari ücrete uygulanacak temmuz zammı için rakamlar belli olmaya başladı. Peki, Asgari ücret zammı ikinci oturumu ne zaman? İşte detaylar.

Asgari ücrette işveren maksimumunu açıkladı! Çalışanları mutsuz edecek

Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak konusu oldu. Asgari ücret görüşmelerine ramak kala işverenden dikkat çeken açıklama yapıldı. İşte tüm detaylar...

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

Seçim sürecinin atlatılmasının ardından şu sıralar en çok konuşulan konulardan birisi de asgari ücret zammı. İşçi ve işveren tarafları yaptıkları peş peşe açıklamalar ile günümüz koşullarında temmuz ayında yapılacak zam oranına ilişkin görüşlerini paylaşıyor.

Tazminatta flaş gelişme! İşveren artık ödemek zorunda

Yargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karar verdi. Yargıtay'ın askerlik nedeniyle tazminat konusunda verdiği bir karar ise dikkat topladı. İşte tüm detaylar...

işveren key bildirimini vermezse ne olur Haberi

işveren key bildirimini vermezse ne olur

Konut edindirme yardımı bildirimi verilmezse ne olur?

3220 sayılı kanunun uygulama yönetmeliği gereğince; İşverenlerce, bu Yönetmeliğin 12'nci Maddesine göre "Konut Edindirme Yardımı Bildirimi" doldurulup, Sosyal Sigortalar Kurumuna verilmemesi halinde, Sosyal Sigortalar Kurumunca, tespit edilecek işçi sayısı ve ilgili Yardım süresi ve miktarları esas alınmak suretiyle, Yardım re'sen tahakkuk ettirilerek, tebliğ edilmesi gerekiyor.


İşveren bu tebligata karşı tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde Sosyal Sigortalar Kurumuna itiraz edebilir. 


İtiraz tahsilatı durdurur, itiraz sonucu karşı yargı yolu açıktır. Re'sen tahakkuk ettirilen Yardım miktarını ödeyen işveren, ödeme tarihini takip eden bir ay içinde, yardım yapılan işçileri Sosyal Sigortalar Kurumuna bildirmek zorundadır. 


Bu bildirimi yapmayan işverenden Sosyal Sigortalar Kurumu, bildirimin verilmesini ister. Söz konusu KEY bildirimi örneği aşağıda yer alıyor.


Örnek KEY bildirimi 2014..


KONUT EDİNDİRME YARDIMI BİLDİRİMİ 


............ SOSYAL...