16 / 05 / 2024

isviçre Uluslararası Triatlon Birliği

isviçre Uluslararası Triatlon Birliği

Uluslararası Triatlon Birliği (ITU), Kanada'nın Vancouver şehrindeki merkezini İsviçre'nin Lozan şehrine taşıdı. ITU'nun internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Lozan'ın yeni merkez olması kararının dün itibarıyla geçerli olduğu bildirildi...

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

İsviçre Sismoloji Servisi'nden açıklama: İstanbul depremi önceden bilinebilir mi? Deprem etkileri neden farklı?

Eşit derecede güçlü depremlerin etkilerinin farklı olmasının sebepleri merak ediliyor. İsviçre Sismoloji Servisi'nin müdür yardımcısı Florian Haslinger, depremlerle ilgili konuştu ve açıklamasında İstanbul depremine de değindi. 

Uluslararası gayrimenkul şirketinden büyük hamle! 3 ayda 2 büyük AVM'yi sattı!

Uluslararası ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield | TR International, Ankara ve Konya'da yer alan AVM'lerin paylarını 3 aylık süreçte satışını gerçekleştirdi. 

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Kasım ayında 8,8 tona çıktı.

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Halk Konut modeli uluslararası literatüre geçiyor!

Halk Konut modeli uluslararası literatüre geçiyor. Halk Konut yurt dışındaki üniversitelerde akademik tez olarak değerlendiriliyor. İşte ayrıntılar...

İsviçre merkezli finans kuruluşundan Malatya'daki 310 depremzedeye geçici konut!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen şehirde vatandaşların barınma ihtiyaçlarını sağlamak için İsviçre merkezli finans kuruluşu tarafından 310 geçici konut yapılacağını açıkladı.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

İsviçre 85 bin işçi alacak!

Çeşitli alanlarda eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt dışından işçi alımına başlayan İsviçre’de çalışmak isteyenler, uzmanı oldukları meslek grubuna göre başvuruda bulunabilecek. Peki kimler İsviçre’de çalışmak için başvurabilir?

Moody's, Coinbase'in görünümünü negatife çevirdi!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) dava açtığı Coinbase'in görünümünü negatife çevirdiğini belirtti.

İsviçre’nin rakip bankaları birleşiyor! UBS, Credit Suisse'i devralıyor!

İsviçre’nin en büyük bankası olan UBS, sektördeki en ciddi rakiplerinden biri olan Credit Suisse'in devlet yardımıyla devir alınmasıyla ilgili işlemleri 12 Haziran tarihinde tamamlayacağını açıkladı.

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor

İsviçre Federal Gümrük İdaresi tarafından yayınlanan resmi verilere göre Nisan ayında Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor.  

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD'de uzun süreli bir sıkı para politikasının gerekli olduğunu belirterek, "Enflasyonun yüzde 2 hedefine düşürülmesi için faiz oranlarının bir süre daha yüksek olması gerekecek" dedi.

isviçre Uluslararası Triatlon Birliği Haberi

isviçre Uluslararası Triatlon Birliği


Uluslararası Triatlon Birliği (ITU), Kanada'nın Vancouver şehrindeki merkezini İsviçre'nin Lozan şehrine taşıdı.


ITU'nun internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Lozan'ın yeni merkez olması kararının dün itibarıyla geçerli olduğu bildirildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen ITU Başkanı Marusol Casado, Vancouver'ın, yaklaşık 25 yıl önce kurulan birliğin tarihinde önemli bir rol oynadığını belirtti.


Casado, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve uluslararası federasyonların çoğunluğunun merkezi Lozan'da bulunduğu için triatlonun geleceği açısından merkez ofis olarak Lozan'ı tercih ettiklerini kaydetti.


ITU'nun Vancouver ve Lozan'ın yanı sıra Madrid'de de ofisi bulunuyor. Lozan'daki ofis 2012 yılında...