18 / 05 / 2024

işyeri eğitim anketi

işyeri eğitim anketi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her sektöre ilişkin hesapladığı Sektörel Güven Endekslerinin Aralık ayına ilişkin sonuçlarını açıkladı. Aralık ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri azaldı

Adıyaman Milletvekilleri depremde yıkılan okullar için Milli Eğitim Bakanı’ndan talepte bulundu!

Adıyaman Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret ederek depremde yıkılan okullar için 7 maddelik talepte bulundular. 

Üniversite öğrencilerine 4 bin liralık eğitim desteği müjdesi! Başvurular başladı, kaçırmayın!

Yeni akademik dönemin başlaması ile beraber, eğitim desteği ödemeleri ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte belediyeler tarafından verilen eğitim desteği ile ilgili detaylar...

Öğrencilere 3 bin TL ve 5 bin TL eğitim desteği verilecek! Bu paraları mutlaka alın!

Üniversite öğrencilerine 3 bin TL ve 5 bin TL eğitim desteği verilecek. Eğitim desteği bekleyen öğrenciler bu paraları mutlaka alın...

2023-2024 Eğitim Yılı için KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Ne Zaman? Başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) KYK yurtlarına dair son açıklamaları sonrasında öğrenci burslarına olan ilgi arttı. Ön lisans ve lisans öğrenci adayları için üniversiteler kapılarını yeniden açtı. Özellikle başka bir şehirde eğitim gören öğrenciler bu tarihleri merakla araştırıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu! Öğretmen atamalarında değişikliğe gidiliyor! İşte yeni sistem...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında gelen soruları tek tek yanıtlayarak öğretmen atamalarında değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Eğitim ödeneği ne kadar? Eğitim ödeneği hesaplara ne zaman yatırılacak?

Devlet ihtiyaç sahibi binlerce kişiye destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda eğitim ödeneği kampanyası başlattı. Peki, eğitim ödeneği ne kadar? Eğitim ödeneği hesaplara ne zaman yatırılacak? İşte detaylar...

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Arn İçecek Eğitim Gelişim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Arn İçecek Eğitim Gelişim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İpek Üner tarafından kuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye girecek öğrenciler için yapılması gereken detayları paylaştı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 4 Haziran Pazar günü merkezi sınava girecek öğrencilere yardımcı olmak için bir broşür hazırladı. 

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzede çocukları için el ele verdi!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzedeler için el ele verdi. Depremzede çocuklar için Afet Bursu Programı hayata geçti. İşte detaylar!

Millî Eğitim Bakanlığı İŞKUR üzerinden iki ilde çok sayıda işçi alacak! Lise mezunu olmanız yeterli!

İŞKUR aracılığı ile nisan ayı kapsamında yayımlanan işçi alım ilanlarının içerisinde öğretmen evi personel alımı da yer alıyor. Siz de Millî Eğitim Bakanlığı ve öğretmen evi bünyesinde çalışmak istiyorsanız ilana ilişkin şartlara ve detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

İŞKUR'dan eğitim alanlar dikkat ! Açıklama bakanlıktan geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), işbaşı yapmak için eğitim programlarından faydalanan öğrencilere yaptığı günlük ödemeyi 327 TL'ye çıkardı.

işyeri eğitim anketi Haberi

işyeri eğitim anketi

İnşaat, perakende ticaret ve hizmet sektörlerine yönelik düzenlediği "Aylık İşyeri Eğilim Anketi" ile bu sektörlerde faaliyet gösteren girişimlerin mevcut iş durumları ve gelecek 3 aya ilişkin beklentilerini ölçen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu anketlerin sonuçlarından yararlanarak her sektöre ilişkin hesapladığı Sektörel Güven Endekslerinin Aralık ayına ilişkin sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, Aralık ayında hizmet sektörü güven endeksi, bir önceki aya göre yüzde 3,2, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 6,1, inşaat sektörü güven endeksi de yüzde 1,9 oranında azaldı. Kasım ayında 101 olan hizmet sektörü güven endeksi 97,7ye, 98,9 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 92,9a, inşaat sektörü güven endeksi de 83,4 değerinden 81,8e geriledi.

Hizmet Sektörü Güven Endeksindeki düşüş, son üç ayda iş durumu ve son üç ayda hizmetlere olan talep değerlendirmelerinin kötüleşmesinden kaynaklandı.

Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki düşüş,...