18 / 05 / 2024

İtalya deprem davaları

İtalya deprem davaları

İtalya'nın L'Aquila kentinde 2009 yılında meydana gelen ve 309 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan 6,3 büyüklüğündeki depremi öngörememekle suçlanan 6 uzmana verilen hapis cezası, temyiz mahkemesince bozuldu.

Deprem bölgesindeki davalar 168 günde sonuçlanacak! Bakan tek tek açıkladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesindeki davaların 750 günde değil 168 günde tamamlanacağına dikkat çekti. Yılmaz Tunç, Kilis'te yaptığı açıklamasında deprem bölgesi ile ilgili çalışmalara da yer verdi. 

Deprem bölgesi için şok karar! Yıkılamayan binaların davalarındaki süreçler hızlandırılacak

Deprem bölgesinde, yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi nedeniyle yıkılamayan binalarla ilgili kanun teklifinde yer alan düzenleme ile süreç hızlandırılacak.

Bakan Tunç'tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan davalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Tunç'un o açıklaması...

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Gülizar Biçer Karaca'dan deprem vergisi önergesi!

TBMM’de 5 partinin ortak deprem araştırma önergesi hakkında söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 1999 depreminde zaman aşımı uygulanan ya da cezaların ertelendiği davaların peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Bilirkişi raporu: Ataköy'de deprem riski büyük!

Ataköy imar planı ile ilgili davalar sürerken, mahkemenin isteği üzerine hazırlanan bilirkişi raporunda deprem riski ile ilgili çarpıcı ifadeler yer aldı. İşte bilirkişinin Ataköy tespitleri...

Arsa payı ve şerefiye davaları artacak mı?

Deprem gerçeğinin bir nefes kadar yakın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kentsel dönüşüm yasası ile birlikte Türkiye'deki çürük yapıların yenilenmesi konusunda çalışmalar başladı. Arsa payı ve şerefiye davaları artacak mı?

İtalya’da 5,0 büyüklüğünde deprem!

İtalya’da 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülkenin güneyindeki deprem korku ve paniğe neden oldu. İtalya’nın güneyindeki Calabria Bölgesi açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem endişeye neden oldu.

Van'daki hastaneye 6.5 milyon dolarlık deprem izolatörü yerleştirilecek!

Van'da depreme dayanıklı olarak inşa edilen iki hastanenin zeminine İtalya'dan getirtilen deprem izolatörü yerleştirilecek. 500 yataklı hastanenin temel bölümüne de İtalya'dan getirilen sismik deprem izalatörlerinin montaj işlemleri başladı.

Deprem davaları 13 yıldır sonuçlanmadı!

Marmara Depremi'nde yakınlarını ve mallarını kaybedenlerin açtıkları tazminat davaları felaketin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen hâlâ bitirilemedi

Geçen yıl Türkiye ve çevresinde 11 bin 300 deprem oldu!

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof.  Dr. Ahmet Mete Işıkara, 2010 yılında Türkiye ve çevresinde 11 bin 300 deprem olduğunu söyledi

Cemil Çiçek: Japonya gibi olmadıkça deprem canımıza okur!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 'Bu ülke, deprem gerçeğini, Japonya gibi bilinçle, kuralına uygun yaşamadığı sürece canımıza okunmaya devam edecek' diye değerlendirdi...

Deprem hasarını sınırlandırmak için tedbir almak mümkün!

Deprem riskinin nasıl yönetileceği meselesi uzaya roket göndermek kadar zor değildir. Bu riskin nasıl yönetileceğine ilişkin ilk mevzuat bundan 4000 yıl kadar önce bu topraklarda ortaya çıkmıştır

İtalya deprem davaları Haberi

İtalya deprem davaları


İtalya'nın L'Aquila kentinde 2009 yılında meydana gelen ve 309 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan 6,3 büyüklüğündeki depremi öngörememekle suçlanan 6 uzmana verilen hapis cezası, temyiz mahkemesince bozuldu. 


Ülkenin orta kesiminde, Adriyatik denizine yakın kısmında yer alan L'Aquila kentinde, Nisan 2009'da gerçekleşen deprem öncesi, bölge halkına yanıltıcı bilgi verdikleri gerekçesiyle 2012 yılında altışar yıl hapis cezası alan 6 bilim insanı hakkındaki cezai kararlar bozuldu. 


"Yüksek Riskler Komisyonu" üyeleri Giulio Selvaggi, Franco Barberi, Enzo Boschi, Mauro Dolce, Claudio Eva ve Gian Michele Calvi, temyiz mahkemesinin kararlarıyla beraat ederken, Bernardo de Beraridis'in cezası iki yıl hapis olarak onandı. 


Karar sonrası  "Yüksek Riskler Komisyonu" üyeleri aileleriyle sevinç yaşarken, depremde yakınlarını kaybedenler, "Utanın", "Büyük utanç", "Bu burada bitmez", "Mafyalar" ifadeleriyle mahkemeye tepki gösterdi. 


Yargılanan "Yüksek Riskler Komisyonu" üyesi...