01 / 05 / 2024

İtalya gençlerin aileyle yaşama oranı

İtalya gençlerin aileyle yaşama oranı

Avrupa Komisyonu'nun istatistik kurumu Eurostat tarafından 2015 verilerinin analiz edilmesiyle hazırlanan rapora göre, Slovakya, İtalya ve Malta, anne-babalarıyla yaşayan genç yetişkin oranının en yüksek olduğu AB ülkeleri.

Bakanlıktan gençlere müjde! Bir yıl boyunca ücretsiz! Başvurular e Devletten yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, GençKart uygulamasının bugün başladığını belirterek, gençlerin kültür ve sanat kurumlarında sahnelenecek etkinliklerden ücretsiz olarak yararlanabileceklerini açıkladı. 

Gençlerin hayali fazla sayıda ev sahibi olmak! 

Yüksek konut fiyatları, ev sahibi olmayı güçleştirirken, gençlerin de fazla sayıda ev sahibi olmak istediği gündeme geldi. 232,9 bin takipçisi olan girişimci Serkan J. İnci, X sosyal medya hesabından konuya değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ünlü yatırım bankacısı Blair Effron gençleri uyardı: Bunları zaten yapay zeka yapacak! 

Dünyanın en büyük yatırım bankacılarından  Blair Effron gençlerin artık yazılım ve kodlamaları öğrenmesine gerek olmadığını bunların Yapay Zeka tarafından yapılacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet korumasındaki gençlerin kamuya atanmasındaki son tercih 15 Aralık...

Devlet korumasında yetişen gençlerin, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi ve yerleştirilmesi için tercih işlemleri 15 Aralık 2023' kadar yapılabileceği açıklandı. İşte haberin detayları...

‘Amazon Teknoloji Sınıfı’ ile 4 bin genç kodlama eğitimi alacak! Hemen başvurun!

Amazon Türkiye, Tuzla Belediyesi ve Habitat Derneği ortaklığında İstanbul Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda kurduğu Amazon Teknoloji Sınıfı ile gençlerin bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve 3D tasarım becerileri edinmesine yardımcı olacak.

PTT KPSS şartsız personel ne zaman alacak? Gençlerin gözü kulağı PTT'de!

İş arayışında olan gençlerin gözü kulağı PTT'den gelecek müjdeli haberde. PTT 2023 personel alacak mı? İşte detaylar...

2022'de işsiz gençlerin oranı rekor kırdı!

TÜİK’ten elde edilen verilere göre, Türkiye'de 12,9 milyonluk genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 15,2'sini oluşturduğu öğrenildi. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin oranı geçen yıl yüzde 24,2 olurken, genç işsizliği ise yüzde 25,2 oranıyla rekor kırdı.

Müjde! Sandıktan ne çıkarsa çıksın: Telefonlarda vergi kalkıyor! Gençlerin yüzü gülecek! İşte Vergisiz iPhone Fiyatları

Vergisiz iPhone fiyatlarıyla gençlerin yüzü gülecek! Telefonlardan vergi kalkıyor, sandıktan ne çıkarsa çıksın, vaat yerine getirilecek! Muhalefet ve iktidar ortak paydada buluştu, kazanan geçler olacak. İşte ayrıntılar...

Youthall raporu: ‘Türkiye’deki gençlerin yüzde 93’ü düşük ücretlere çalışmak zorunda kalıyor’

Gençlerin kariyer platformu Youthall, 2023 yılı Mart ayında yaptığı Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması’nın sonuçlarını paylaştı. Araştırma, gençlerin gelecekleriyle ilgili karamsarlığını ortaya koydu.

Gençlerin hali perişan! Aylık bin 500 liralık harçlıkla geçinmeye çalışıyorlar! Gelecek hayalleri ise yurt dışında!

Türkiye’deki ekonomik şartlar gençleri zorluyor. Halen üniversitede okuyan veya yeni mezun gençlerin ekonomik durumları çok parlak değil. Harçlıkları veya aylık gelirleri sağlıklı ve dengeli beslenmeye yetmiyor. Gençlerin büyük bir kısmı ise yurt dışına gitmeyi hayal ediyor.

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Pandemi ile birlikte sermaye piyasalarına artan yatırımcı ilgisi devam ediyor. Borsa İstanbul’a gelen yeni yatırımcıların yüzde 30’u ise gençlerden oluşuyor. Gençlerin yanı sıra kadınların da borsa yatırımlarındaki ağırlığı giderek artıyor.

18-29 yaş arası gençlere İŞKUR'dan destek! Başvurular başladı!

Gençler için devlet destekli bir maaş projesi hayata geçirildi ve başvuruları başladı. Bu projenin temel amacı, gençlerin eğitimlerine destek sağlamak ve onların istihdam olanaklarını artırmaktır.

Garanti'den gençlerin yüzünü güldürecek kampanya! Hemen bakın, sakın kaçırmayın!

Türkiye'nin önde gelen bankalarından biri olarak bilinen Garanti Bankası'ndan güzel haber geldi. Garanti Bankası, gençlere müjdeyi resmen verdi! İşte bütün ayrıntılar...

İtalya gençlerin aileyle yaşama oranı Haberi

İtalya gençlerin aileyle yaşama oranı

Popüler kültürde sıklıkla "ana kuzusu" yakıştırması yapılan İtalyanların bu özelliği bir araştırmayla teyit edildi.


Avrupa Komisyonu'nun istatistik kurumu Eurostat tarafından 2015 verilerinin analiz edilmesiyle hazırlanan rapora göre, Slovakya, İtalya ve Malta, anne-babalarıyla yaşayan genç yetişkin oranının en yüksek olduğu AB ülkeleri.


Araştırmaya göre 18-34 yaş arası İtalyanların yüzde 67.3'ü anne-baba evinde yaşamaya devam ediyor. İtalya'yı bu dalda geçen tek ülke ise yüzde 69.6 ile Slovakya oldu.


Ancak Slovakya'da 2010-2015 arası bu eğilimin azaldığı görülürken İtalya'da 5 yılda yaklaşık yüzde 6'lık bir artış görülüyor. Slovakya'da anne-babalarıyla yaşayan genç yetişkin oranı 2010'da yüzde 71.4'ken 2015'te yüzde 69.6'ya geriledi. İtalya'da ise 2010'daki yüzde 61.4'lük oran 2015'te yüzde 67.3'e ulaştı.

Aileleriyle yaşamayı sürdüren 18-34 yaş arası gençlerin oranının en yüksek olduğu 3. ülke ise yüzde 66.1 ile...