04 / 05 / 2024

İthalatta daralma

İthalatta daralma

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İthalat tedbirleri 1,1 milyar dolarlık ayakkabı ithalatımızın yüzde 30'luk bir kısmı daralma gösterdi. Bu da 300 milyon dolarlık bölümü Türkiye'de üretilmesi demek" dedi.

Çin konut piyasasında daralma yavaşladı!

Çin konut piyasasındaki daralma uzun süredir devam eden gerilemeyi durdurma çabalarının da desteğiyle, yavaşladı.

İkinci el otomobilde beklenti 6.8 milyon!

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç ikinci el otomobil pazarı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Ekim'den sonra Kasım ayında da daralma sürdü; 2.el otomobil pazarının 6.8 milyon bandında olacağını öngörüyoruz” dedi.

Resmen açıklandı! Cumhurbaşkanı kararıyla ithalatta KDV indirim hakkı kaldırıldı! 

İthalatta gözetim ve korunma önlemi uygulamaları kapsamında hesaplanan katma değer vergisi (KDV) indirim hakkı kaldırıldı.

Elektrikli araçlarda parça ithalatına yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

İthalatta gözetim uygulaması kapsamında yer alan elektrikli araçlar için kullanılan redresörler için birim gümrük kıymeti adet başına 20 bin dolar, invertörler için adet başına ise 1000 dolar olarak gerçekleşecek. İşte haberin ayrıntıları...

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

Otomotiv pazarında daralma bekleniyor! Kur ve faiz artışları talebi frenleyecek!

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, bu yıl otomotiv pazarında rekor üzerine rekor kırıldığını belirtirken, gelecek yıl ise sektörde daralma beklendiğini dile getirdi. Berkel, parasal sıkılaşma ve taşıt kredi faiz oranları sebebiyle 2024’de piyasada bir yavaşlama beklediklerini aktardı.

İkinci el araçlar için finansmana erişim kolaylaştırılmalı: Fiyat artışları durdu, satışlar da daraldı! 

Mart, nisan, mayıs dönemindeki canlılıktan sonra Haziran'da keskin bir daralma yaşanan ikinci el otomobil piyasası temmuz ve ağustosta da yeterince toparlanma gösteremedi. Sektör temsilcileri finansmana erişimin kolaylaştırılmasını istedi. 

Otomobil piyasasında daralma bekleniyor! Vatandaşın araba alabilmesi için bu iki şarttan birinin olması gerekiyor!

Son dönemlerde sıfır otomobil satışları rekor kırdı. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, ekim ayından sonra sektörde daralma beklediğini açıklayarak vatandaşın araba alabilmesi için iki şarttan birinin olması gerektiğini söyledi. İşte o şartlar...

BMD Başkanı uyardı: Önümüzdeki aylarda gıda dışı perakendede daralma olabilir!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Hem parasal sıkılaştırma hem de alım gücündeki düşüş nedeniyle gıda dışı organize perakendede önümüzdeki aylarla daralma yaşanabilir” değerlendirmesini yaptı.

Kredi kartlarında deprem: Bankalar ticari kredi musluğunu kıstı!

Bankalar ticari kredi musluğunu kısmaya devam ediyor. Ticari kredi büyümesi yüzde 4,61'e geriledi. ÖSellikle özel bankalardan kredi kullanımında sert daralma dikkat çekiyor.

Airfryer ve robot süpürgeler hakkında flaş karar; Ticaret Bakanlığı'ndan 'airfryer' kararı

İthalatta gözetim uygulanmasına ilişkin 2023/7 sayılı tebliğde değişiklikler yapan tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

İngiltere ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,1 büyüdü!

Açıklanan rakamlara göre, İngiltere ekonomisi 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 0,1 büyürken, Mart'ta yüzde 0,3 daralma gösterdi.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? TOF başkanından bayram öncesi çok konuşulacak açıklama!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yolcu hareketliliğinde yüzde 40 daralma meydana geldiğini vurguladı. Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

İthalatta daralma Haberi

İthalatta daralma

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İthalata yönelik tedbirlerle 1,1 milyar dolarlık ayakkabı ithalatımızın yüzde 30 civarındaki bir kısmı daralma gösterdi. Bu da ilk aşamada 300 milyon doların üzerindeki bir rakamın Türkiye'de üretilmesi demek" dedi. Zeybekci, Bakanlık binasından Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkam Celal Koloğlu, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TMMMBJ Başkam Demir İnözü, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun ve Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği (KONUTDER) Başkan Yardımcısı Ziya Yılmaz'ı kabul etti. Müteahhitlik ve konut sektörünün kendileri için büyük önem taşıdığım belirten Zeybekci, sektör temsilcileri ile sık sık bira raya geldiklerini söyledi. Zeybekci, Türk müteahhitlerinin dünyada büyük başarılar elde ettiğini vurgulayarak, "Müteahhitlerimiz şimdiye kadar dünyada 301 milyar dolarlık bir...