05 / 05 / 2024

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Haluk Eyidoğan

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Haluk Eyidoğan

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Haluk Eyidoğan, İstanbul'un deprem kayıpları bakımından dünyanın en riskli kentlerinden biri olduğunu da hatırlattı.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Maxwell Contınental Tank Servis Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Maxwell Contınental Tank Servis Mühendisliği Anonim Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdal İnce tarafından kuruldu.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan kentsel dönüşüm tepkisi: Ana arterlerden başlatılması gerekir!

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı, Afet Yönetimi Enstitüsü ve İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, X sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. İşte Kadıoğlu'nun o açıklaması ve vatandaşların yorumları...

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynep Yalçın tarafından kuruldu.

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi kuruldu!

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi Pendik'te Ömer Fatih Sak tarafından kuruldu.

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!!

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yaman ve Nadir Mandal ortaklığında kuruldu.

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüsrüf Yaşar tarafından kuruldu.

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şerif Ay tarafından kuruldu.

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi Pendik'te 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Süha Özaras, Tahir Çil, Nuri Tuğrul Derman ve Özay Yakak ortaklığında kuruldu.

Kahramanmaraş depremlerinin büyüklüğü 7,8 ila 7,9 civarında! 5 metreye varan yer değiştirmeler yaşandı! 

SAÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Utkucu, Kahramanmaraş depremleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

DEÜ'lü jeofizikçilerden deprem ön raporu: Adıyaman, Malatya, Gaziantep'te deprem riski yüksek!

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerince hazırlanan ön raporda, Adıyaman, Malatya ve çevresi ile Gaziantep ve çevresinde deprem riskinin yüksek olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Haluk Eyidoğan Haberi

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Haluk Eyidoğan

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Haluk Eyidoğan, İstanbul’un depremle sınavını ZETE'ye değerlendirdi. En büyük zafiyetin nüfus artışına paralel olarak artan bina sayısı olduğunu belirten Eyidoğan, İstanbul'un deprem kayıpları bakımından dünyanın en riskli kentlerinden biri olduğunu da hatırlattı.


İstanbul’da hissedilen ve kısa süreli paniğe neden olan 16 Kasım depremi, kentin depreme ne kadar hazırlıklı olduğu konusunu yeniden gündeme getirdi. CHP’nin 24. dönem milletvekili, İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Haluk Eyidoğan, İstanbul’un depremle sınavını ZETE’ye değerlendirdi. En büyük zafiyetin nüfus artışına paralel olarak artan bina sayısının olduğunu ifade eden Eyidoğan; Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası baz alındığında, İstanbul il alanının toplamının yüzde 16’sı birinci, yüzde 42’si ikinci, yüzde 30’u üçüncü ve yüzde’ 12 si dördüncü derece deprem tehlike bölgesinde yer aldığını...