23 / 05 / 2024

İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi tarihi binası

İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi tarihi binası

2014'te restorasyonuna başlanan Siyasal Bilgiler Fakültesi binası açıldı. Fuat Oktay, “Gelecek ile ilgili 5 ve 10 yıllık bir sürede nitelikte de; dünya ülkeleri arsında en önde gelen üniversiteleri olma hedefimiz var. Ne pahasına olursa olsun biz bu hedefi yakalamak zorundayız." dedi...

Emekli maaş tablosu sil baştan değişti! Emekli maaşlarına ilişkin en yeni bilgiler burada!

Emekli maaş zammı konusunda yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bir taraftan, Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonucunda oranlar güncellenmeye devam ederken, diğer taraftan da TÜİK’in açıkladığı rakamlar sonucunda emekli maaş zammına yönelik hesaplamalar sürüyor.

Dünyanın en ince gökdeleninin inşaatı sona erdi! İşte New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler

ABD'nin New York kentinde, "dünyanın en ince gökdeleni" olacak şekilde inşa edilmeye başlanan binanın yapımı tamamlandı. New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler dikkat çekti. İşte detaylar...

Kripto paralar için yeni öneri!

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Karatepe, kripto paralara yönelik öneride bulunarak borsadan uzak durulması gerektiğini dile getirdi. 

Düzce'nin gündemi kentsel dönüşüm! 

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı. 

Kanal İstanbul güzergahında bulunan arazilerle ilgili bilgiler mecliste!

Kanal İstanbul güzergahında bulunan arazilerle ilgili çeşitli bilgiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Togo Kuleleri’yle ilgili yeni bilgiler çıkmaya devam ediyor!

Başkent Ankara'da yer alan Togo Kuleleri’ne ilişkin yeni bilgiler çıkmaya devam ediyor. Projeyle ilgili olarak ortaya atılan iddialar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında...

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarihi binası açıldı!

2014'te restorasyonuna başlanan Siyasal Bilgiler Fakültesi binası açıldı. Fuat Oktay, “Gelecek ile ilgili 5 ve 10 yıllık bir sürede nitelikte de; dünya ülkeleri arsında en önde gelen üniversiteleri olma hedefimiz var. Ne pahasına olursa olsun biz bu hedefi yakalamak zorundayız." dedi...

İstanbul Medeniyet Üniversitesi fakülte inşaatı ihalesi yarın!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Binası İle Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi Binası İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi yarın saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi fakülte inşaatı ihalesi 28 Ağustos'ta!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Binası İle Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi Binası İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi 28 Ağustos 2018 tarihinde saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi fakülte binalarının ihalesi gerçekleştirildi!

TOKİ tarafından İstanbul Üsküdar İlçesi’nde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Binası ile Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi binalarının ihalesi yapıldı.

TOKİ İstanbul Medeniyet Üniversitesi ihalesi 24 Ocak'ta!

TOKİ İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Binası ile Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi 24 Ocak'ta yapılacak.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi fakülte binaları inşaat ihalesi 18 Ocak'ta!

TOKİ'nin İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Binası ile Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi Binası İnşaat ihalesi tarihi 18 Ocak 2017 olarak belirlendi.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi restore ediliyor!

İstanbul ÜniversitesiSiyasal Bilgiler Fakültesi'nin tarihi binası aslına uygun restore edilecek. Restorasyon sırasında orijinalinde yer almayan ara kat döşemeleri kaldırılırken, zemin kattaki amfiler özgün dönemine uygun tavan yüksekliğine sahip olacak şekilde restore edilecek.

İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi tarihi binası Haberi

İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi tarihi binası

İstanbul Üniversitesi’nin 2014 yılında restorasyonuna başlanan Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin açılışı yapıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Milliyet'te yer alan habere göre, yapılan konuşmalarda ise binanın aslına uygun olarak restore edildiği ifade edildi.

“220 bini aşan öğrenci sayısıyla ülkemizin en büyük üniversitelerinden birisidir”

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Tarihi Binası Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “220 bini aşan öğrenci sayısıyla ülkemizin en büyük üniversitelerinden birisidir. Dünyanın en iyi üniversiteleri indeksine adını yazdırması, bilimsel yayınlarının niteliği ve üretkenliği ile İstanbul üniversitesi, ülkemizin gurur kaynağı eğitim kurumlarından biri haline gelmiştir. Bu tarihi binada öğrenim görecek öğrencilerimizin, yarını şekillendirmek için tarihimizden...