01 / 05 / 2024

iyi bir şantiye şefi nasıl olunur

iyi bir şantiye şefi nasıl olunur

Müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye şantiye şefi deniyor. Peki, şantiye şefi nasıl olunur? Şantiye şefi olma şartları nelerdir?

Bu şartlarda evini kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Ev sahiplerinin kiracı isyanı tam gaz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar sosyal medyada da sık sık gündem oluyor. Hukukbil isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Ülkemizde maalesef en kötü yatırım aracı, evini kiraya vermek oldu" dedi ve bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

BİST 100'de tüm zamanların en iyi getiri sağlayan hisseleri belli oldu!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bu hafta tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Buna göre, şubat ayına iyi bir giriş yapan BIST 100 endeksi, son 10 yılın şubat aylarında ise karışık bir performans kaydetti.

Borsa sevdalılarına bir iyi bir de kötü haber!

Günün ilk yarısında yükselen borsa yatırımcıların gündemindeki yerini korurken Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda borsa sevdalılarına bir iyi bir de kötü haber verdi. İşte Mescioğlu'nun o paylaşımı...

Ziraat Bankası rekor bir para verecek. Alışverişe çıkmadan hemen bakın. O ürünlerde geçerli

Ziraat Bankası'ndan vatandaşlara alışveriş konusunda iyi bir miktarda para verilecek. Ancak sadece o ürünlerde geçerli olacak. Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın.

Daha iyi bir bina yönetmeliği Maraş'taki depremin etkisini azaltır mıydı? Washington Post'tan deprem analizi!

Dünyanın onlarca ülkesinden Türkiye'ye yardım ekipleri ve erzak yollanırken; ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post tarafından yapılan geniş çaplı analizde depremin neden bu kadar ölümcül olduğu bir bir sıralandı. İşte ayrıntılar...

Gümüş fiyatları ne olur? Altın Kahini İslam Memiş bir çırpıda açıkladı! Bu rakamı görenlerin etekleri zil çaldı!

Gümüş fiyatları 2023 yılına iyi bir başlangıç yaparken yatırımcılar ''gümüş fiyatları ne olur? sorusunun yanıtını araştırıyor. Altın Kahini İslam Memiş, bir çırpıda gümüşün ne kadar olacağını açıkladı. Bu rakamı görenlerin etekleri zil çaldı!

Yastık altındaki altınlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi? İslam Memiş bir iyi bir de kötü haber verdi! Bunu yapmayın!

Altın fiyatları yılın son günlerinde yükselmeye devam ederken, ''Yastık altındaki altınlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi?'' sorusunun yanıtını merak edenler için Altın Kahini İslam Memiş bir iyi bir de kötü haber verdi! Bunu yapmayın!

Rahat bir uyku isteyenler kaçırmasın! İşbir Yatak’ta indirim fırsatı…

Uyku sağlığının olmazsa olmazı yatak, hem sağlık sorunu olanlar için iyi bir uykuyu garantiliyor hem de güne zinde başlamanızı garantiliyor.  İşbir Yatak’ta yılbaşına özel indirimler, yeni bir yatak almayı isteyenleri mutlu edecek.

Akaryakıt fiyatlarına bir iyi bir kötü haber! Benzin, motorin ve LPG'ye zam var mı? Opet 10 Kasım 2022 fiyat listesi

Akaryakıt piyasasıyla ilgili bir iyi, bir kötü haber peş peşe gündeme geldi. Peki akaryakıt fiyatları düşecek mi? İşte Opet, Petrol Ofisi, Total, BP, Shell 10 Kasım 2022 fiyat listesi

Herkesin sofrasında var, Türk mutfağının vazgeçilmezi! Çok iyi bir haber geldi, üreticiler sevindi

Ülkemizde en çok tüketilen gıda ürünlerin başında gelen bir ürün hakkında önemli gelişmeler yaşandı. Gelin birlikte detaylara göz atalım...

Çok satanların yıldızı Samsung Galaxy A73, yılın en iyi fiyatıyla karşınızda! Galaxy A73 12 Eylül 2022 fiyat listesi.

Tam 108 mp kameraya sahip Samsung Galaxy A73’ün birde acayip iyi bir bataryası var. İki gün dayanan batarya sizi asla yarı yolda bırakmaz.  Suya ve toza karşı dayanıklı olan Galaxy A73, sizleri hem tasarım anlamında, hem de donanım anlamında memnun edecek. İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

3 bin 500 lira altı en iyi 13 akıllı telefon! Xiaomi, Samsung, Realme... İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Son dönemde akıllı telefon fiyatlarının fahiş fiyat artışları nedeni ile pek çok kişi yeni akıllı telefon alma fikrini rafa kaldırdı fakat hala 3 bin 500 lira gibi bir bütçele iyi bir akıllı telefon sahibi olmak mümkün! Peki bu telefonlar hangileri? En ucuz telefon hangileri? İşte 9 Mayıs 2022 fiyat

İnşaat sektörüne bir iyi bir de kötü haber! Demir fiyatları 200 TL düştü fakat İstanbul'u teğet geçti!

İnşaat sektörüne son dakika gelişmesi olarak bir iyi bir de kötü haber var. İyi haber inşaat demirine 200 lira indirim geldi. Kötü haber ise demir fiyatlarındaki indirim sadece İzmir, Payas ve Karabük için geçerli. İstanbul'da demir fiyatları değişmedi...

iyi bir şantiye şefi nasıl olunur Haberi

iyi bir şantiye şefi nasıl olunur

Şantiye şefi nasıl olunur?

Müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye şantiye şefi deniyor. Şantiye şefinin iş süresi boyunca şantiyede bulunması gerekiyor.


Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları ile ilgili 7 Mayıs 2008 tarih ve 1315 sayılı Bakanlık açıklamasının 1. maddesinin (a) bendine göre, şantiye şefi nasıl olunur?


Sadece mimar, inşaat mühendisi, makina mühendisi ve elektrik mühendisleri şantiye şefi olabiliyor. Şantiye şefi olmak için gerekenler ve şantiye şefinin sorumlulukları yönetmelik kapsamında şu şekilde açıklanıyor: 


Şantiye şefliği

MADDE 10 – (1) Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar, mühendis veya bunlara ilişkin teknik öğretmen veya tekniker olması şarttır.


(2) Şantiye şefi; yapım işinin konusu, niteliği, büyüklüğü, imalâtın özel ihtisas gerektirip gerektirmediği de gözetilerek belirlenir.


(3) 5 inci maddenin ikinci fıkrasındaki...