24 / 05 / 2024

İZBANın hiç hat kullanım bedeli ödemediğini bildirdi

İZBANın hiç hat kullanım bedeli ödemediğini bildirdi

TCDD, bugüne kadar İZBAN'ın hiç hat kullanım bedeli ödemediğini, Aziz Kocaoğlu'nun "Harcadıkları 7'de biri dahi değil" yönündeki söylemin de gerçekle bağdaşmadığını açıkladı

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

İZBAN'ın ana hizmet binası kaçak çıktı! 

Sayıştay tarafından İZBAN'ın ana hizmet binasının yapı ruhsatı olmadığı tespit edildi. İşte detaylar...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların yeni fayları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Sözbilir, Türkiye'de fayların hiçbir zaman azalmayacağına, aksine sürekli artacağına vurgu yaptı.  

Trabzon'da deprem tehdidi! Binaların hiçbiri test edilmedi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, binaların depreme dayanıklılığı gündeme geldi, ülke genelinde bina dayanıklılık testi başvuruları arttı. Ancak son dönemlerde bu talepler 90 seviyesinde düştü.

Ünlü ekonomist elinde altın olanları uyardı: Altın fiyatları o tarihte yerle bir olacak!

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Yatırımcılar altındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ederken ünlü ekonomist  Evren Devrim Zelyut'tan yatırımcıların hiç beklemediği korkutan açıklama geldi. Altın fiyatları o tarihte bir anda yerle bir olacak...

Gözlükte korkunç iddia! Gözlük satın alayım derken sakata gelmeyin! Satılan her 5 gözlükten biri denetimsiz!

Gözlerinizi güneşten koruyayım derken sağlığınızdan olmayın. Hem online platformlarda hem de mağazalarda yapılan bazı satışlarda, denetimsizlik nedeniyle göz sağlığının hiçe sayıldığı iddia ediliyor.

Türkiye’de 4 yıldır bu ürünün fiyatını hiç değişmedi! Bir örneği daha yok!

Türkiye’de yüzde 80’leri aşan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın canını sıkıyor. Hayatta kalabilmek için vazgeçemeyeceğiz temel gıda ürünleri de dahil her şeye neredeyse her gün zam geliyor ancak bir ürünün fiyatı hiç değişmedi.

Aile destek paketi yardımı alanlar bu yardımı da alabiliyor! Hemen tıklayın hiç vakit kaybetmeyin

Aile destek ödemeleri kapsamında yardım alan vatandaşlar devletin diğer yardımlarından faydalanıp faydalanamayacaklarını merak ediyor. Gelin konuyla ilgili detaylara hep birlikte göz atalım...

Range Rover fiyatlarında ağustos son dakikası! Resmen belli oldu, sakın kaçırmayın! İşte 21 Ağustos 2022 fiyat listesi..

Büyük arabaların hiç kuşkusuz ki en çok sevilen modellerinden biri olan Yeni Range Rover'da ağustos ayı fiyat listesi belli oldu. Peki, Yeni Range Rover fiyatları kaç lira? İşte 21 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Faize hiç dokunulmasa dolar kuru ne olurdu?

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, Merkez Baknası'nın hiç faiz indirimi yapmamış olması durumunda dolar kuru ve enflasyonun nasıl bir noktada olacağını açıkladı.

Yatırımcısını hiç üzmeyen gümüşten büyük hamle geliyor! Bu rakam çok konuşulacak! Yatırım yapın! 

Gümüş yatırımcıları gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Uzman isim İslam Memiş ise gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı.

Gözler TMO'dayken en yetkili isim 'Üzgünüm' diyerek açıkladı: Buğday fiyatları yüzde 25 zamlandı daha da artacak!

Rusya ve Ukrayna savaşının etkisi dünyada gıda fiyatlarını hiç hesaplanmadık şekilde artırdı. Türkiye'de çiftçiler Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 2022 buğday alım fiyatını açıklamasını beklerken buğdaya zam haberi bakın nereden geldi? 'Üzgünüm daha da artacak' dedi.

Altın fiyatlarında yatırımcıyı zengin edecek 3 kritik bilgi açıklandı! Altın düşecek işte o zaman...

Altın almak özellikle enflasyonist piyasa koşullarında yatırımcı için en doğru seçenek. Altın yatırımcısını hiçbir zaman üzmüyor. Altın uzmanları altında yatırımcıyı zengin edecek 3 kritik bilgiyi açıkladı. Bu tavsiyelere uyup altına yatırım yapacaklar dikkat. Bunları yapın paranız değerini katlasın

İZBANın hiç hat kullanım bedeli ödemediğini bildirdi Haberi

İZBANın hiç hat kullanım bedeli ödemediğini bildirdi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), İzmir Banliyö Sistemi'nin (İZBAN) ray kullanımı hakkı olarak TCDD'ye ödenmesi gereken hat kullanım bedelini hiç ödemediğini bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "Biz İZBAN'a 800 milyon lira harcadık. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının harcadığı para bizim 7'de birimiz değildir. Risk aldık, çok anormal bir sözleşme imzaladık. Biz niye imzaladık? Para devletten devlete gidiyor diye düşündük.... Projede 5 milyon euro+5 miyon dolar yıllık hat kirası ödüyoruz. Ödediğimiz kira bu sene 32,5 milyon Türk Lirası ediyor" biçimindeki açıklamalarına TCDD'den yalanma geldi. TCDD, "Ray kullanım hakkı ödemesinin" İZBAN tarafından TCDD'ye hiç yapılmadığını belirtti. Açıklamada, "İZBAN'ın ray kullanım hakkı olarak TCDD'ye her yıl 32,5 milyon lira ödediği ifade edilse de İZBAN tarafından TCDD'ye ödenmesi gereken hat kullanım...