22 / 05 / 2024

İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm çalışmaları 2014

İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm çalışmaları 2014

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını sürdürdüğü Bayraklı'da Cengizhan Mahallesi ve Konak'ta Ege Mahallesi'nde belediyenin tekliflerini beğenmeyen bazı hak sahipleri dernek ve kooperatif kurdu...

İzmirlilere kentsel dönüşüm müjdesi! 60 hektarlık alanın tamamı dönüştürülecek!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, seçildiği günden bu güne yaptığı çalışmaları anlatarak, Bayraklılara kentsel dönüşüm müjdesini verdi.

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Bayraklı'da 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem sonrasında askıya alınan imar plan notu değişikliğine itiraz edildi. Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komsyonları, oy birliğiyle itirazların reddine karar verdi.

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm planlamaları yapıldı!

İzmir Bayraklı Belediyesi ilçe genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için planlamalarını tamamladı. Yapılacak planlamayla 40 yıllık imar sorunu ortadan kalkacak. 

İzmir Bayraklı kentsel dönüşümde yüzde 10 emsal artışı!

Bayraklı Belediyesi tarafından depremzedeler için  hayata geçirilen yüzde 10'luk emsal artışı hakkında açıklama yapan Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, sorunların çözüme kavuşacağını dile getirdi.

Necip Nasır'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan AK Parti Milletvekili Necip Nasır, kentsel dönüşüm için herhangi bir kredi alınmadığını dile getirdi.

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için düğmeye bastı!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için bir araya gelen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), yeni bir şirket kurduklarını dile getirdi. 

İnşaat maliyetleri kentsel dönüşümü yavaşlatıyor mu?

İzmir'de kentsel dönüşümün yavaş bir şekilde ilerlediğini söyleyen İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, en büyük nedenin inşaat maliyetindeki artış olduğunu dile getirdi. 

İzmir Bayraklı'nın gündemi kentsel dönüşüm!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede önceliğin kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu dile getirdi. 

İzmir Bayraklı'da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

İzmir Bayraklı Mayıs Olağan Meclis Toplantısı'nda Bayraklı'da bina inşaatları konusu ele alındı. Mecliste 12 mahalle için kat sınırlaması önerisi getirildi. 

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

İzmir'deki kentsel dönüşüm bir an önce yapılmalı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Engin Uğur Ağır, bugünkü köşesinde İzmir'deki kentsel dönüşümü kaleme aldı.

Bayraklı'da kentsel dönüşüm için yol haritası belirlenecek! 

İzmir Bayraklı Belediyesi kentsel dönüşüm için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) üyeleriyle bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümde izlenecek adımlar hakkında görüşleri değerlendirdi. 

Rönesans Holding İzmir Bayraklı'da 910 adet konut inşa edecek!

320 milyon TL'lik Hava Harp Okulu ihalesinin ardından, 343 milyon TL'lik İzmir Bayraklı’da yapılacak 910 konut ve 132 dükkan inşaatı ihalesini de Rönesans Grubu aldı. 

İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm çalışmaları 2014 Haberi

İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm çalışmaları 2014

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını sürdürdüğü Bayraklı'da Cengizhan Mahallesi ve Konak'ta Ege Mahallesi'nde belediyenin tekliflerini beğenmeyen bazı hak sahipleri dernek ve kooperatif kurdu. Vatandaşlar Belediye'nin tekliflerinin müteahhitlerin verdikleri oranlara yükseltilmesi veya kendi projelerini uygulamaları için hak tanınmasını istediler.



Büyükşehir Belediyesi'nin Bakanlar Kurulu'ndan aldığı kentsel dönüşüm alanı sınırları izniyle harekete geçtiği ve projelerinin hazırladığı Bayraklı ile Ege Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmalarında uzlaşma safhası sancılı sürüyor. Yerel seçim ortamında olumsuz etkilenen, ancak daha sonra hızlanan görüşmelerde uzlaşılan hak sahibi sayısı yavaş da olsa artarken, uzlaşılmayan bazı hak sahipleri tekliflerden daha fazla olanaklar elde etmek için örgütlendi.


 BELEDİYE TEKLİFİ TATMİN ETMEDİ


Bayraklı ilçesi Cengizhan Mahallesi'nde Ekim 2013 tarihinde bu amaçla kurulun Yarım Asır Konut Yapı Kooperatifi'nin üye sayısı 1 yıl sonra Ekim 2014...